Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
S pritelem jste dostali spolu byt nebo jen jeden z vas je vlastnik? nejste tedy svoji, pritel ma pouze agenturni praci, ty tedy asi nepracujes a ani nebudes s miminem… a chcete skoro pul milionu? Tak to jste blazni, oba! Takhle presne vznikaji dluznici, co nejsou schopni splacet… Kdyz uz, tak si vezmete minimum, za par desitek tisic lze byt taky opravit aspon tak aby byl obytny…
Hlavně byste se měli zamyslet, kolik můžete splácet, až budeš mít jen mateřskou. Jinak dojít na banku se zeptat s potvrzením příjmů, víc tady nevymyslime.
bez toho otvrzeni mu v bance nepůjčí nic, takže to musí být první krok
Banka bude chtít určitě potvrzení o příjmech, pracovní smlouvu nebo u OSVČ příjmy podle daňového přiznání, bez toho se nepohnes.
Každopádně brát si skoro půl míče s platem 19k a hlavně s nejistotu agenturní prací je naprostá šílenost a ani si nemyslim, ze by mu je dali, i když dneska je moznejch plno věci a záleží taky co za úvěr je to a jaký má úroky apod. Ale i tak si myslím, ze to teda rozumný není.
Kdyby to aspoň byl byt v SJM, byli jste svoji a do práce chodili oba… takhle i kdybyste platili oba tak byt bude ve finále jen jeho, hlavně prosimte pokud nejste svoji nenechavej žádný úvěry psát na sebe ![]()
Promiň, ale s tímhle platem a tvojí nastávající mateřskou a rodičovskou nakupte barvy, vymalujte a nanejvýš nový nábytek. Kolik si představuješ, že bude splátka na úvěr? Pokud je byt psaný na někoho z vás, určitě by to šlo řešit hypotéčním úvěrem na rekonstrukci, ale tam musíš vše dokládat a nebo najmout firmu. I tak bych do toho ale nešla.
@Anonymní píše:
Zdravím všechny ve skupince.
Z přítelem jsme dostaly byt po babičce a je tam hodně toho na opravu celého bytů a čekáme spolu miminko tak bychom potřebovali nutně úvěr na opravu bytů. Tak chceme si požádat o úvěr z banky od Monety chodi mu tam stále plat v časce 19 000 a my chceme žádat 450 000k Žádál už někdo v takové časce a daly vám je? A na jaky plat a vše co jste potrebovaly k tomu? Já se dočetla že je třeba potvrzení z prace což přítele pracuje pod agenturou a ty mu to asi těžko potvrdí ty nejsou schopný ničemu.
Děkuji za každou dobrou odpověď.
No ty máš příjmy jaký? Jelikož půl milionu s platem 19tis je sebevražda a nedostane to. Ale můžete ručit určitě tím bytem, to vám pak v pohodě dají. Jen bych si 10× spočítal, že na to budete mít, ať neskoncite na ulici. Aji když to natáhnete na 10 let, tak to máte skoro 5tis měsíčně. Já bych začal, pokud fakt nemáte nic svého. Tak půjčit max 100tis a udělat úplně nezbytně nutné opravy a pak vždycky jak nasetrime, tak udělat třeba další pokoj atd.
Brali jsme si loni uver na rekonstrukci od Monety 700 tis. Ja mela prijem 16,5 tis. mesicne, manzel dani pausalem a tam nevim, jak se to pocita. Davali jsme manzelovo danov, priznani, moje potvrzeni o prijmech + oba vypisy z uctu za posledni 3 mesice. Uver nam dali uplne v pohode, olatime necelych 5 tis. mesicne a mame to myslim na 20let. Sice dost preplatime, ale je to dlouha doba, muze se neco podelat a 5 tis. Neni takova zatez. Kdykoli muzeme dat jednorazove vetsi vklad a zkrati se nam doba placeni.
Edit: a jeste jsem zapomnela napsat, ze mame pres financniho poradce
Příspěvek upraven 12.09.21 v 08:23
@Mar__tanka1983 @Proseccová potvrzení o příjmech není nezbytně nutný. Já žádal xkrat a vždycky jsem to dostal i bez toho. Ale je pravda, že já mám jiné příjmy a taky krásnou historii vzorného dlužníka ![]()
@TeSudička tak záleží zda máte úvěr spotřebitelský nebo hypotéku s účelem rekonstrukce…jak v procetech úroků, délkou splacení, podmínek atd. Doporučila bych Fin. Poradce s dobrou recenzi
Příspěvek upraven 12.09.21 v 08:34
@Cenarius píše:
@Mar__tanka1983 @Proseccová potvrzení o příjmech není nezbytně nutný. Já žádal xkrat a vždycky jsem to dostal i bez toho. Ale je pravda, žejá mám jiné příjmy a taky krásnou historii vzorného dlužníka
asi tak, ty příjmy a typ práce, pracovní historie a historie dlužníka jsou strašně moc. Agenturní práce za 19k je něco jinyho, navíc jak nejsou ani manžele tak se to dal komplikuje, pro banku je to pak “samostatná jednotka”, a podle mě u toho co zakladatelka popsala je proste to riziko, ze nezvládne splácet, fakt vysoký.
@TeSudička - no ale vy jste manžele, takže jakoby se i počítá ze na to budete dva, ze i kdybys byla na MD/RD, třeba pracovat začneš apod. Tady je pro banku a jiný ofiko instituce jeden člověk s ultra nejistou práci a spis podprumernym příjmem (vycházím z toho, ze nevime, o jakou jde lokalitu)…
Děkuji všem za rady.
Ano take ještě stále pracuji i když jsem ve 4 měsíci těhotenství ale stále pracuji muj plat je o něco výši než přítele a zkusíme ještě navštívit banku ale moc děkuji za každou radu ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji všem za rady.
Ano take ještě stále pracuji i když jsem ve 4 měsíci těhotenství ale stále pracuji muj plat je o něco výši než přítele a zkusíme ještě navštívit banku ale moc děkuji za každou radu
držím palce, abyste se rozhodli správně. Píšeš, ze jsi těhotná, věřím, ze vše dobře dopadne, a pak pracovat nějakou dobu nebudeš moct, splácet z nejisté práce s ohodnocením 19k je strasnej risk, přikláním se k tomu, udělat nezbytný minimum aby byl byt obyvatelný i s miminem a dal se rozhodovat podle toho, jak se bude vyvíjet vaše situace. Případně se vzít a pak na to byt dva i oficiálně, ale stejně dokud nebudeš zase pracovat i ty, tak s příjmem 19k přítele + tvuj rodicak bych do takhle vysokých úvěru nesla, to riziko je šílený.
Možná bych zkusila ještě stavební spořitelny, jestli pro vás nebudou mít výhodnější podmínky, když to chcete na rekonstrukci.
@nikinnna píše:
Možná bych zkusila ještě stavební spořitelny, jestli pro vás nebudou mít výhodnější podmínky, když to chcete na rekonstrukci.
Jj preklenovak na 20 let ![]()
@Cenarius píše:
Jj preklenovak na 20 let
Myslím, že lepší splácet minimum 20 let, než raketu 7 let. Muž zakladatelky má malé příjmy a ona z rodičáku moc nepřispěje.
Zdravím všechny ve skupince.

Z přítelem jsme dostaly byt po babičce a je tam hodně toho na opravu celého bytů a čekáme spolu miminko tak bychom potřebovali nutně úvěr na opravu bytů. Tak chceme si požádat o úvěr z banky od Monety chodi mu tam stále plat v časce 19 000 a my chceme žádat 450 000k Žádál už někdo v takové časce a daly vám je? A na jaky plat a vše co jste potrebovaly k tomu? Já se dočetla že je třeba potvrzení z prace což přítele pracuje pod agenturou a ty mu to asi těžko potvrdí ty nejsou schopný ničemu.
Děkuji za každou dobrou odpověď.