Operace a zdravotní si platím sama

Anonymní
11.9.21 09:16

Operace a zdravotní si platim samá

Zdravím všechny ve skupince, přišla jsem k vám pro radu. V praci se proopouštělo, a já už sem doma skoro 2 měsíce na úřad sem nechtěla jít tak si platím vše sama zdravotku, ale příští měsíc mě čeká operace bandáž žaludku myslíte že to připlatí ma pojišťovna a nebo to budu hradit sama? Někde sem četla že ta operace stojí skoro milion což na tohle fakt nemám 😀 budu ráda za každou radu a zkušenost, přeji krásný víkend
Dávám ANONYM protože nevím kolik lidé me zbombarduji za mou hloupou otázku 😀

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
11.9.21 09:18
@Anonymní píše:
Zdravím všechny ve skupince, přišla jsem k vám pro radu. V praci se proopouštělo, a já už sem doma skoro 2 měsíce na úřad sem nechtěla jít tak si platím vše sama zdravotku, ale příští měsíc mě čeká operace bandáž žaludku myslíte že to připlatí ma pojišťovna a nebo to budu hradit sama? Někde sem četla že ta operace stojí skoro milion což na tohle fakt nemám 😀 budu ráda za každou radu a zkušenost, přeji krásný víkend

Tak pokud si pojištění platíš, tak je jedno jak, OSVČ si taky musí platit pojištění sami a nehradí si každý zákrok :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
11.9.21 09:19
@Anonymní píše:

A mas to indikovane doktorem na pojišťovnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
11.9.21 09:26
@Anonymní píše:

Pokud si platíš pojištění, tak to uhradí pojišťovna. Samozřejmě pokud je to indikováno lékařem a schválené pojišťovnou. Jinak si můžeš takový zákrok uhradit i sama. Cena je kolem sto tisíc korun v závislosti na tom, jaký typ operace to je, kdo a kde ji provádí atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
11.9.21 09:26

Zdravotní péči ti normálně hradí pojišťovna, i kdybys měla dluhy na pojištění, tak ošetřením ti nevzniknou další. Tedy v případě že to je indikovaná operace, nikoliv třeba kosmetická.

Péči by sis platila jedině kdybys k pojištění v ČR nebyla přihlášená a trošku komplikované by to bylo kdybys byla přihlášená k pojištění v jiné zemu EU.

Zaplať pánbů, tedy spíš evropský systém, nejsme amerika…

https://www.nbcnews.com/…oll-n1265002

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.21 09:34

Děkuji všem jinak sem dostala doporučení akorát od svého obvodního Dr. Že si mohu zavolat a obednat se a muj obvodnak mi dal akorát papir kde mam vypsano obezita 3. Stupně asi nejak tak to bylo psáno a vysoky tlak. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
11.9.21 09:38
@Anonymní píše:
Děkuji všem jinak sem dostala doporučení akorát od svého obvodního Dr. Že si mohu zavolat a obednat se a muj obvodnak mi dal akorát papir kde mam vypsano obezita 3. Stupně asi nejak tak to bylo psáno a vysoky tlak. :nevim:

ano, tak to je v pořádku a nic platit nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.21 09:39

@Ou tak teď můžu být v klidu 😁 moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
8935
11.9.21 10:14

Proč si nešla na úřad práce? Chápala bych, kdyby si byla doma týden, dva… Že už máš práci dojednanou a nechce se ti vybíhat papíry. Měla by si podporu. Nemusela platit pojištění. Navíc před operací, když víš, že budeš doma déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.21 10:35

@lasička1 Já tam nerada chodím. A podporu si myslím že par stovek mi za to nestojí :D
A já po operaci v prosinci nastupuji na novou praci pouze kontrola zápalku nic těžkého. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.9.21 10:43
@Anonymní píše:
@lasička1 Já tam nerada chodím. A podporu si myslím že par stovek mi za to nestojí :D
A já po operaci v prosinci nastupuji na novou praci pouze kontrola zápalku nic těžkého. :nevim:

Par stovek? Ja měla 19 tisic. Ano, není to moc vzhlesem k platu, ale aspoň něco to pokrylo a na zbytek jsem měla úspory.

• Citovat
  • Upravit
8935
11.9.21 10:44
@Anonymní píše:
A já po operaci v prosinci nastupuji na novou praci pouze kontrola zápalku nic těžkého. :nevim:

Podpora není pár stovek, ale tisíc.
To máš našetřeno tolik peněz, že nyní z toho žiješ? Být půl roku doma zadarmo, to už bych překousla to, že nerada chodím na úřady. V životě často musíme dělat věci, které nemáme rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
11.9.21 10:44
@Anonymní píše:

Jak pár stovek? Už jen to pojištění je 2-3tis nee? A plus podpora a mohla jsi mít měsíčně o 5/tis více… Nebo máš statisíce na uctul? Je to půl roku zahodis jen tak /30tis??? Nechapu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.21 10:45
@lasička1 píše:
Podpora není pár stovek, ale tisíc.
To máš našetřeno tolik peněz, že nyní z toho žiješ? Být půl roku doma zadarmo, to už bych překousla to, že nerada chodím na úřady. V životě často musíme dělat věci, které nemáme rádi.

Hlavně může mít po operaci komplikace, do práce třeba nenastoupí a už to jede..

• Citovat
  • Upravit
alena1995
11.9.21 10:47

Víš, že podpora není pár stovek? :lol: Chlap měl 24 tis. :) Jinak platit zákrok bude pojišťovna.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex