Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nesleduj se tolik. Až nedostaneš menstruaci tak si udělej test. Dřív nic nevyzkoumas.
Všechno si můžeš vsugerovat. Počkej až ti nedorazí menzes nebo 14 dní po ovulaci a pak testuj. Cokoliv se děje před tím, to nemá žádný význam..
Testuj až při vynechané MS nebo 14 dnů po možném oplodnění - to by ten test měl už něco ukázat. Jinak všechno ostatní může být klidně PMS nebo vsugerované. Já třeba občasné píchání a tak mám normálně jako PMS…
takže dokud nedorazí MS, tak asi jakékoliv příznaky nejdou považovat za těhotenství
Uplne bezny, ted budeš mit pred ms vsechno, co bys prisahala, ze se ti nikdy nedelo, nez jste se začali snazit. Neres zadny symptomy a pockej si vzdy na test.
Taky jsem už netrpělivá, měla jsem potvrzenou ovulaci z 5.9. na 6.9. Nějak jsme to nehrotili, doma už jedno dítě máme, ale samotnou mě zajímalo, kdy mám ovulaci, protože mam poměrně dlouhé cykly (37-40 dní). A včera večer jsem si akorát všimla, že mám na omak citlivé bradavky, ale o žádnou bolest se nejedná.
takze já testovat v termínu menstruace neplánuju, protože by to bylo 20 dní po ovulaci a to bych čekala zbytecne dlouho
takže tenhle týden zkusím první test, jen nevím kdy ![]()
@Septy jako já měla pozitivní test (slabá druhá čárka v limitu) 11dpo. Ale u mě to bylo první den, kdy se nedostavila ms, mám krátké cykly 🙂
@Septy jinak tě teda úplně chápu. My se aktivně o dítě nepokoušíme, máme jednoleťáka a je strašná tryskomyš, ale manželovi sjel kondom zrovna v den ovulace a tím, jak to bylo druhé kolo, tak si toho hned nevšiml 🤦♀️ no takže jsou to 4 dny a já jsem jak na trní. Jako u nás by se nic moc nestalo, kdybych otěhotněla, ale plánovali jsme spíš aktivní pokusy až za rok 😀 bylo by to dítě překvapení 😀 😀 😀
@Clue my máme taky jednoleťačku, a řekli jsme si, ze tomu nechame volný průběh
ale ted si neumim predstavit, ze by to tedka nevyšlo. 😄 jsem z toho všeho nervózní, hrozně se to ve mě cuká, abych nezačala už testovat 😁 tak si můžeme pak dát vědět, jak jsme dopadly 😄 přemýšlím, že první test zkusím ve středu ráno, což by mohlo byt 9dpo, tak uvidime 😊
@Septy no on nás jednoleťák je fakt hodně aktivní, a to mám i srovnání od ostatních holek, co ho znají 😀 člověk ho na vteřinu nesmí spuspit z očí, takže kdyby se nám povedl druhý takový, tak je to na mašli 😀 ale i tak by to bylo pěkný a skvělý 🙂
Určitě mi dej vědět, klidně i do zpráv, budu držet palce 🙂 mně svrbí prsty už teď 😀 a to jsem 4 dpo, což je prostě naprosto nemožné, abychom něco věděli 😀
@Clue Jo tak to já zase mohu rict, ze máme klidné dítko, zatim 😁
Ja jsem dneska nějakých 6dpo, takze to ted bude taky negativni, musime si jeste par dni počkat 😁
Ale to čekání je nekonečné, u prvního jsem to takhle snad ani neprožívala 😄
Taky ti držím palce, ať ti to dopadne tak, jak si přeješ 😊
@Clue ahoj, dneska jsem 8dpo a mě to nedalo, ale prostě jsem zkusila test 🤭 furt bychom se opakovaly, že je příliš brzy a tak, ale prostě zvědavost je silnější 😀 a vyšel mi tam duch, který není teda na fotce vidět, ale na živo ho vidím, a byl i v limitu 😇 tak za nějakej zkusím další, jestli to tedy sílí nebo ne. Zkusím přiložit foto, jestli tam něco vykoukáš 😄
Jinak zakladatelko, jak jsi na tom ty?
@Septy ježda mane, já ho vidím, i když vidět není, tak snad to bude ok 🙏
Hele já jsem 6dpo, u mě určitě zatím nic 😀 ale svrbí mě prsty a už bych taky testovala 😀 na to, že to je fakt náhoda, tak to nějak moc prožívám a bojím se, že když to bude negativní, budu zklamaná a budu fakt ten rok a manželem, než na to vlitnem 🤦♀️ 😀
Ahooj chci se zeptát snažíme se o mimi…
Mám dlouhý cyklus… A jsem po ovulaci..
Cca 9-10 den a už tak 3 dny mě píchá v pravém podbřišku a teď někdy v levém je to něco jak ovulacni bolest a někdy jak při Ms..
Ovulace byla potvrzena na utz 1.9
A včera jsem cítila menší tlak v prsou.. Jinak nic… Až na výtok ale ten mám pořád po ovulaci…
Ptám se protože jsem snazilka nezkušená snažíme se o první ale teprve 2 měsíc
A chtěla bych vědět zda se může jednat o mimi (uhnizdeni) nebo něco jiného…
Před MS si nejsem vědoma že bych to měla…