Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Nejdu, to uz bych tam musela letos byt nekolikrat, syn porad nosi ze skolky rymu, kasel… pokud nebudu vylozene umírat, nebo teda nebude nakazeny nejaky muj přímý kontakt a sami me nepozvou, tak nejdu. Stejne sem na mateřské, tak kdyz mi neni dobre, nelezu mezi lidi.
@divine woman Však píšu, že dodržuji všechna opatření a nikam nechodím.. A minimálně těch 10 dní doma budu.
Při takových příznacích, jako popisuješ ty, bych nešla. Šla bych, pokud bych měla ztrátu čichu/chuti. Nebo vysoké horečky s kašlem.
Taky ted mam nějakou virozu nebo co. Na test nejdu a nechápu proc bych měla?
Dřív někdo chodil na nějaké testy když byl nachlazený?? Toto šílenství už mě nebaví
@divine woman píše:Když bude doma a vyleží to?
Abys nenakazila nikoho dalšího?
Proč bych měl jít na testy? Aby mi případně řekli, že jsem pozitivní a mám zůstat 10 dnů doma (což už stejně jsem) a kdyby se to podstatně zhoršilo, mám zavolat sanitku?
Testy podle mě už teď nemají pro většinu lidí význam. Mohou mít význam pro někoho, kdo se profesně stýká s lidmi (zdravotníci, policie, hasiči), ale pro běžné lidi ne. Těm prospěje 10 dnů doma.
Nešla bych. Ale pracuju z domu a nikam nelezu. Ale chápu, že někdo, kdo má třeba firmu a má dva dny horečku, se jde otestovat, aby při negativním testu mohl jít další den do práce a nepromrhal další dny. Nebo někdo, kdo bydlí dohromady se staršíma rodičema…
Ne nesla bych. Ted jsem mela nejakou virozu, ryma, kasel, bolest v krku.. v krku me bolelo fakt hodne, to uz jsem zvazovala, ze zavolam dr, ale vzhledem k tomu, ze je dneska vsechno covid ( a na test jsem se poslat nechat rozhodne nechtela ), tak jsem to nejak preklepala s kloktadlem.
@divine woman ja se jen ze zvedavosti zeptatm… kdyz tu covid nebyl a proste si byla nachlazena.. proste bezny nachlazeni ( kasel, ryma, bolest hlavy, kloubu.. proste tak, jak to byva pri viroze ), tak jsi taky bezela na nejaky testy, aby ti potvrdili, ze mas xy rymu/chripku? Dodrzovala jsi vsechny „opatreni“? Nechodila jsi do prace? Mela jsi rousku? S nikym si se nevidala? Proste me to jen zajima…
protoze ja treba ne a spoustu lidi ne..
@Euforia Já pracuju ve velkém kolektivu a je to jako lavina. Za poslední týden několik pozitivních. Všem je zle, žádná rýmička. A někteří mají horší průběh, nezvednou se z postele. Když mi bude zle, na test půjdu. Chci vědět jestli je to covid nebo něco jiného. Nerada bych případně nakazila někoho dalšího.
Při příznacích ano. Kvůli rodině, kvůli kontaktům v práci atd.
Abych případně mohla varovat ostatní (především „ohrožené“ kusy). Taky abych věděla, jak moc dramaticky se mám chránit a obecně chovat - při nachlazení bych asi nedělala takový švíky jako při zjištění covidu (to bych radši ani nešla s košem, pro sichr)
Ahoj. Zajímalo by mne, zda byste šli na test na covid, pokud byste na sobě pozorovali příznaky nachlazení-kašel, rýma, tíha na prsou… Já jsem teď nachlazená, dodržuji veškerá opatření, nikam nechodím a čekám až to přejde. Spíš by mne ale reálně zajínalo, proč na test jít z vlastního rozhodnutí, aniž by mne někdo nevytrasoval. K čemu mi ta informace bude, když jediné co mi řeknou je, abych si dala Paralen.