puknutí folikulu

48
31.3.09 14:17

puknutí folikulu

Zdravím,chci se zeptat,jaká musí být min.velikost folikulu,aby prasknul? Dnes(15.den cyklu) jsem byla na prohlídce-UZV vyšetření po dobrání clomhexalu(5.-9.den cyklu 1 tableta) a doktor říkal,že mám 1 malý a druhý větší folikul o velikosti 16 mm, výška děložní sliznice 14 mm. Říkal,že kdyby byl ten folikul větší,tak by mi píchnul látku na vyvolání ovulace (asi pregnyl),ale takto ne.Když jsem se ptala,jestli a za jak dlouho při této velikosti dojde k ovulaci,tak mi neodpověděl.Takže jsem teď z toho zmatená a nevím,jestli ještě to vajíčko uzraje a samovolně pukne nebo ne? nemáte některá z vás podobnou zkušenost nebo nevíte o tom něco víc jak já? moc děkuju,jsem zoufalá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21353
31.3.09 15:19

Z mojich zkušeností při IUI a IVF je to asi následovně:
folikuly měly vždy tak okolo 2cm, po pregnylu je ovulace za 36 hodin. Např. před IUI jsem si pregnyl píchala v pondělí večer a ve středu ráno byla inseminace.
Pokud šlo o samosnažení doma, tak mi pregnyl píchla sestra vždy na kontrole, tam o hodiny nejak nešlo. Píchli to a řekli, že se máme doma snažit pár dní.
Folikul zpravidla v pohodě praskne i sám, pokud tedy nemáš prokazatelně problémy s ovulací (PCO).
Hodně zdaru a sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
31.3.09 18:24

ahoj, já si myslím, že šance, že folík praskne je dost velká a kdyby byl dr. co k čemu, tak tě za 2 či 3 dny pozve na kontrolu, aby se zjistilo co a jak a eventuélně ti píchl pregnyl.
Běžně by měl folík růst 1-2mm za den. Já ovu většinou mívala až 17-19 den a folík praskal. Většinou má být min. 20mm.
Co se týče ovulace - ještě bych ti možná radila zkusit měřit bazální teplotu - na netu o tom najdeš hodně odkazů, hlavně každé ráno ve stejnou dobu, než vstaneš z postele. Většinou když je hodně plodného hledu a BT stoupne, znamená to, že ovu proběhla, folík prasknul a vejce se vydalo na cestu.
Ale je třeba měřit dlouhodobě :wink: , hodně štěstí.

ps já bych asi více tlačila na dr. jestli je to možné, aby se ti více věnoval, ať máš prokazatelně zjištěnou ovulaci a víš, že můžeš být v klidu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
31.3.09 19:29

kolem 18mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12332
31.3.09 19:38

jo, může to být i míň , chtěla jsem napsat +-20mm, ne minimálně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
1.4.09 04:37

Me doktor pred IUI rikal,ze by folikul mel byt minimalne 2 cm. Ale nejspis samovolne muze prasknout i driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
1.4.09 09:46

puknutí folikulu

holky,moc vám děkuju,pomohly jste mě po psychické stránce.je to zvláštní,ale zdá se,že možná včera(v noci) nebo dnes brzy ráno proběhla ovulace.před chvíli jsem si dělala ovulační test a byl jasně negativní,jen mě zaráží bazální teplota-předchozí dny byla 36,9 a dnes ráno 36,95 (měřeno v 5.55-tak vždy měřím) a pro zajímavost v 6.15 byla teplota 37,0,tak nevím.Ale v noci jsem 2× musela vstávat k synovi (mezi 2-3 hod. ranní).je to divný,všude píšou,že když proběhne ovulace,tak teplota má stoupnout nejméně o 0,2 stupně,ale zase ten negativní ov.test…?No stejně je mi to asi nanic,protože poslední snažení bylo z pátka na sobotu (v sobotu o půj dené ráno),pak už to nešlo.4 dny by asi žádná spermijka nepřežila,že? L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
1.4.09 16:29

+20mm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
garginka
27.3.13 20:43

Chtelasem se zeptat kdyz pradkne folikul muzu otehotnet nebo ne

• Citovat
  • Upravit
Erousekk55
7.5.13 18:45

Ahoj holky, omlouvám se, že se cpu do rohovoru. Chtěla bych vás moc poprosit o radu. Mám PCO a dr. mi nasadil clostyl. beru ho 5DC-9DC. Dnes 14DC jsem byla na ultrazvuku, sliznice se mi prý zlepšila na 6,5cm a našel mi tam jeden folík o velikosti 14mm. Řekl mi, že u mě clos. zabral, ale že tenhle měsíc z toho nic nebude. Tak nevím jestli se mám tenhle měsíc ještě s přítelem snažit nebo ne. Vím, že folikul dozrává 2mm za den, tak jen jestli nmůžu mít ovulku později a folík by mi mohl dozrát na 20mm, vůbec mi nic ani neřekl o injekci pregnyl apod.. Holky myslíte si, že můj 14mm folík má šanci?? I bez pregnylu?? :,(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex