Puntíčkář v manželství.

Anonymní
11.12.10 07:18

Puntíčkář v manželství.

Ahoj lidi,s manželkou jsme spolu 11 let s toho 4 roky svoji.Máme spolu malého klučinu a druhé je na cestě.Mám problém, jsem puntičkář asi už od narození nebo je to genetické.Můj otec je taky punťa a rozvedl se.Já takhle dopadnout nechci,tak to řeším.Svoji ženu miluji a udělám pro ní vše ale je to v mojí krvi.Miluji pořádek a věci na svém místě a když s toho něco není jsem nervní.Ženě to samozřejmě vadí a mně osobně taky ale je to prostě ve mně.Vím, že se toho nikdy nezbavim ale zmírnit by se to možná mohlo.Nemáte někdo s tímto problémem zkušenost a popřípadě nějaké řešení?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56772
11.12.10 07:23

Tak to tě lituji. To bych nevydržela. Ale jste spolu už 11 let, takže kdyby se to nedalo vydržet, tak spolu asi nejste. Pokud se to tedy nějak nezhoršuje, pak by bylo asi lepší si zajít k psychologovi, protože sám s tím nic neuděláš, je to povahou. Já mám doma pravý opak, kde co odpadne, tam to zůstane a zdědila to i dcera, jen doufám, že synek bude jiný, ale pochybuji, takže mi nezbyde nic jiného, než poslouchat celý život: nevíš, kde mám..... :lol: Je dobře, že si to uvědomuješ a chceš s tím něco dělat, držím pěsti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.12.10 07:47

zrovna jsem četla včera o nemoci OCD-obsesivně kompulzní porucha-projevuje se nepřiměřeným chováním které si daný jedinec uvědomuje, vadí mu, ale nemůže ho zastavit. v určité míře to občas postihuje pokud vím každého, pokud to obtěžuje, léčí se to psychoterapií nebo speciálními antidepresivy. třeba si o tom něco přečti, jestli se tě to netýká (nebo uklízej namísto manželky :-) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.12.10 07:51

manžel je taky ,punťa, ale když mu navrhnu že by svoje puntičkářství ohledně úklidu začal řešit tím že začne aspoň po sobě dávat nádobí do myčky místo nechat ležet na stole, tak ho to rychle přejde.

čímž samozřejmě nechci rýt, jen že pořádek je věcí názoru a když doma bydlí víc než jeden člověk, tak se to asi řeší vyždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1648
11.12.10 09:28

Mám doma taky punťu, ale od doby co musí pomáhat s úklidem po dětech ho to jaksi pomalu a jistě přechází, chtěl například srovnané i ručníky do řady, dnes jde a urovná sám dle jeho představ, má to své výhody, mě to nevadí a jemu vyhovuje to, že si udělá jak sám chce a nenervuje se. Co kdyby jste udělali to samé? ty úklid a případná údržba a manželka to ostatní? To na tenhle pomáhá jako hrom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
11.12.10 10:13
lenk píše:
manžel je taky ,punťa, ale když mu navrhnu že by svoje puntičkářství ohledně úklidu začal řešit tím že začne aspoň po sobě dávat nádobí do myčky místo nechat ležet na stole, tak ho to rychle přejde.čímž samozřejmě nechci rýt, jen že pořádek je věcí názoru a když doma bydlí víc než jeden člověk, tak se to asi řeší vyždycky.

Takže je puntičkář a přitom si ani neodnese talíř? To dělá ten můj a říkám mu bordelář :-D Puntičkáře má jedna moje kamarádka, ten opravdu musí mít vše tip top na své místě a pořádek dokonalý. Nesnese ani kafe na stole bez podšálku, že se tam udělá kolečko :roll: Ale teda uklízí jak blázen a pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.12.10 10:16

Pokud si nedokážeš pomoci sám tím , že si před každou puntičkářskou poznámkou v duchu řekneš : chci spokojenou rodinu, klidnou manželku, nebo srovnané ovladače??? - a zmírní se tím tvé nutkání, tak navštiv odborníka na obcese, který jistě zvolí vhodnou léčbu ( terapii)..
Přeji hodně štěstí - a manželku obdivuji :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6398
11.12.10 10:33

Ježíš,tak to začínám být ráda,že mám doma extra bordeláře,puntičkář by byl moje smrt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.4.13 10:29

Ahoj holky, jsem 4 měsíce vdaná, za měsíc máme termín porodu a hormony pracují na plné obrátky. Jde o to, že teď zjišťuji, jaký je manžel puntíčkář. Někdy a v něčem to není špatná vlastnost, ale začínáme mít kvůli tomu neshody. O víkendu dáváme dohromady byt a má toho hodně přes týden v práci a ještě maká o víkendu. Chápu ho, ale on je dost nervózní pak na mě. Když něco položím trochu jinak do skříně apod. Asi se chci jenom vypovídat, protože jsem se včera kvůli tomu rozbrečela a nemluvili jsme spolu. Jinak je všechno dá se říct fajn, opravdu se snaží, máme se rádi. Ale nějaká rada pro manželky puntíčkářů by nebyla? :lol:

• Citovat
  • Upravit
24379
22.4.13 10:42

Doufam, ze nekdo poradi, mam to doma taky :mrgreen:.zijeme si fajn, ale jak mam kua s dvema detma poradek udrzovat :cert: A ze se snazim :roll:.Jenze to bych cely den nedelala nic jineho :cert:.No vidim to na tu zklizecku, jinak se doma porveme :jazyk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
22.4.13 10:43

No a předtím, než jsi byla těhotná, ti to nevadilo? To budou jen hormony, přejde to, neboj, já jsem měla podobný období od 4,–6.měsíce, nic mi nebylo dost dobrý, hádali jsme se kvůli všemu, nebýt to tak skvělej chlap, tak jsme se rozvedli :D
neboj, bude zase dobře - zkus to jedním uchem dovnitř, druhým ven a jak říká moje máma „mysli si něco o prdeli“ :D Hodně štěstí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3831
22.4.13 10:45

Jo a..když přijde chlap domů z práce a tady bordel, někdy dokonce uvařeno není, mrknu na něj, obejmu ho a říkám mu miláčku, víš, on byla strašně řval, neměla jsem vůbec na nic čas, určitě to chápeš, viď, ty jsi tak skvělej :D A on si pak přijde jako strašně chápavej a v podstatě si nedovolí něco říct :D ba naopak, třeba ještě sám uvaří :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jamuna
22.4.13 11:04

Tak uklízej ty :mrgreen: asi dobrá odpověd že… :lol: no ale na to nemá co říct, bývalý byl puntičkář extremní a jeho rodina také a já si zažila peklo na zemi 7 let UŽ NIKDY VÍC!!! Pokud to v sobě nepřekonáš tak jedině k psychologovi, ovšem jen pokud si dokážeš přiznat že je to problém…a začít s tím něco dělat.

• Citovat
  • Upravit
3441
22.4.13 14:17

Můj snoubenec je taky děsný puntíčkář a občas se kvůli tomu hádáme (teda spíš on se hádá :-D ) Sice mě to někdy taky mrzí, ale zase má jiné kvality. A každý máme svoje mouchy. Rozhodně to pro mě není něco tak zásadního, přes co bych se nepřenesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.4.13 15:03

Možná to puntičkářství těm, co jsou s partnerem „chvíli“ nepřipadá tak hrozné, protože člověk je na začátku vztahu a i zamilovanej, ale…moje kamarádku má takového chlapa doma, žijí spolu x let a došlo to tak daleko, že se skoro nenávidějí. Ona to už dávno vzdala a dělá vše pro to, aby se mohla rozvést, akorát ji ten její trochu brzdí vyhrožováním zabití jí a dětí apod., pokud jej opustí. On vůbec nechápe, jak tím terorizuje celou rodinu. I taková blbost, že po nabytí telefonu nenamotají „správně“ šňůru na cosi, jej dovede rozzuřit k nepříčetnosti. Tahle vlastnost se věkem zhoršuje, vidím to u nich, takže bych moc nespoléhala na to, že se to časem změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí