Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, přes 2 roky mě trápí mé záda, na kterých jsou tyhle pupínky. Během tohodle měsíce se záda vcelku zhoršila. Nevíte jaké by mohly být příčiny a jak se těhle „pupínků“ zbavit?
Předem děkuji za Vaši pomoc. ![]()
@pomeranč1 klasické akné.. Jsi v pubertě? Já to tak mela v pubertě, přešlo to samo..
V létě s rostoucí teplotou vyskakují víc, to je běžný jev. Možná při delším opalování se pak ta kůže zase zklidní a pupínky zmiznou. U mě to tak bývalo. Ale nemíval jsem to co ty, teda. Na druhou stranu i 20 let po pubertě mi nějaké ty pupínky pravidelně naskočí pořád.
Doporučuji vystavit sluníčku, ségra kvůli tomu chodí občas do solárka. Jinak koupit bavlněná trička a navštívit kosmetičku, jsou na to zvyklé. Hlavně ať ti to doma nikdo nemačká, potom se to rozlézá ![]()
@leylen píše:
Doporučuji vystavit sluníčku, ségra kvůli tomu chodí občas do solárka. Jinak koupit bavlněná trička a navštívit kosmetičku, jsou na to zvyklé. Hlavně ať ti to doma nikdo nemačká, potom se to rozlézá
nerozlézá, to je pověra. Mohou spíš vznikat mikrojizvičky, které se projeví o desítky let později.
@gabrriel nevím co je na tom za pověru, když mi to řekne doktor i kosmetička
když vymáčkneš hnis neodborným způsobem, tak tu kůži nejen poškodíš, ale infikuješ i okolní tkáň ![]()