Pustit na vodu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1454
6.7.26 19:51
@Klmarik píše: Více

Nojo, ale když ti třeba zakazovali kdejakou hovadinu jako číst Harryho Pottera, tak pak už se neptáš na nic a uděláš si, co chceš, pokud na to máš. Záleží taky v jakém věku. Můj syn by asi v současnosti neodjel busem do Francie, aniž bychom se to nedověděli.
Ale pokud si jinak ten syn může dělat, co chce, běžně zákazy nejsou a pak přijde jeden takovýhle s vysvětlením proč a snahou o nějakou domluvu, tak je to něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
6.7.26 21:07

Ty jo tak ve 14 s kámošem a jel by vodu poprve? Nepustila bych ho. Možná kdyby jela ještě nějaká větší parta kterou bych znala a věděla, že by na někoho tam byl spoleh. Vím co se na vodě děje, může si dát nějaký ten alkohol a tak a stát se může cokoliv. Kdyby to bylo kamkoliv jinam, asi bych nad tím uvažovala jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.26 21:11
@shagga píše: Více

Já tě chci jen podpořit, abys věděla, že v tom nejsi sama. Tomu mýmu pometlu bude teď 16 a taky si myslí, že je dospělý a já ho svými dotazy, kam chce jít, a kdy se vrátí, omezuju. Došlo to až do úplných absurdit. Ta puberta je fakt těžká. A taky mi nechce říkat, s kým jde. Přitom nikoho zakázaného nemá :roll:
Na vodu za těchto okolností, bych ho nepustila, ale víš jak. On tam může jet na tajňáka. Je to šílený období..

• Citovat
  • Upravit
78269
6.7.26 21:13
@kyslík píše: Více

moje mamka má kamarádku, její manžel byl kriminalista, měli 17letého kluka, který chtěl jet s kamarády stopem do Rumunska, zakázali mu to, a kluk tam stejně odjel, ráno nechal lístek na stole, že jeli, maminka mu honem online dělala pojištění, jeli 3 kluci a 1 holka a nestalo se jim kupodivu nic,
ne že bych to schvalovala, ale někteří puberťáci takoví jsou,
kluk je jinak šikovný, pracovitý, letos ukončil VŠ, ale prostě tehdy prostě neposlechl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
6.7.26 21:17
@Janča6 píše: Více
Řekla bych, že co se týká argumentace u zákazů, bylo to různorodé. U knížek dlouhosáhlá a vycizelovaná řeč ohledně kvality a přínosnosti, která mě v prvopočátku obrátila do opozice a už jsem v ní zůstala. U některých nápadů se věcné a pochopitelné argumenty hledaly snadno (riziko, že na horách ve sněhu umrzneme, zabloudíme, potká nás extrémní počasí). Jindy strohé “Ne, mám o tebe strach. Tečka.” Něco byla vyloženě reakce na pocit ponížení a nespravedlnosti, někdy jen chvilkový nápad.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80413
6.7.26 21:24

Ne. Pokud neřekne s kým, kam přesně, jaký úsek, jaká loď, kdo dospělý. Jinak ani náhodou.
Případně varianta b3zva, pojedeme i my s tátou a vezmeme raft pro čtyři. Na otukani dobrý, a raft je stabilní. Zároveň si ohlidate j3zy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3881
6.7.26 21:53

@Klmarik to se vůbec nedivím, když jim vadil i Tolkien. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3881
6.7.26 22:07

@Klmarik a jsou si rodiče vědomi, že Tolkien je hluboce věřící spisovatel, který v obrazech popisuje boj dobra se zlem, milosrdenství a další…? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78269
6.7.26 22:09
@Rosebery píše: Více

to už je teď asi jedno, čeho jsou si její rodiče vědomi nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17879
6.7.26 23:31

Bez dospělého ne. Nebo aspoň někoho nad 15 let, koho znám. Z vody mám respekt. Obě děti mám ve vodáckém oddílu, syn je tam už dlouho, dcera první rok, vedou to mladý kluci ale zkušený, který jezdí i na divokou vodu do Rakouska třeba. To už jednou přišli, že tam může kluk jet s nima. Ale byl tam teprv krátce a neměl moc zkušeností, bylo mu 10 nebo 11. To jsem měla strach, a sám si nebyl jistej, kdyby jo chtěl, uvažovala bych o tom, ale zas tak se tam nehrnul. Sama jsem jela jen na raftu, s tím bych asi problém neměla, pokud by měli s sebou dospělý doprovod, což je myslím i pro půjčení z půjčovny asi nutnost. Nelíbilo by se mi, že mi to nechce říct. To bych se bála i toho, aby ten kamarád nebyl nějaký fiktivní z internetu a ve skutečnosti pedofil. Dneska nevíš. Vydává se to za 15letého kamaráda a přitom je to 50letý plešatý honibrk. Pardon. Náš (13) zas tuhle zkoušel, že by jel do Prahy, pak i Brna sám na nějakou výstavu aut. No to sorry jako. Říkám tak se domluv s nějakým kamarádem, ale představa že z hlaváku vyleze sám rovnou do toho Sherwoodu tam to fakt ne. A Brno už vůbec nezná, Prahu jen trochu. Urazil se, že není mimino. Naštěstí se ukázalo, že to je stejně víkend, kdy měli odjíždět na tábor. Smůla, povíme si v 15, kdyby měl jet s kamarádem a jeho tátou, s kterýma už párkrát někde byl, v pohodě a nemám problém. Ale samotnýho bych nepustila ani do té Prahy a s někým koho neznám už vůbec ne. Za jeho dospělým bratrancem kterej tam studuje a čekal by na nádraží, dejme tomu. Ten je rozumnej. Ale chtít po něm dělat našemu garde je mi blbý. Ten už má jiný starosti. Nevím třeba by mu to nevadilo, takové lego milujou oba pořád. Tak na výstavu ok. S tím bych neměla problém. Voda umí být zrádná.

Příspěvek upraven 06.07.26 v 23:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1454
6.7.26 23:34
@stinga píše: Více

Ovšem, stát se to může. V mnoha riskantních případech se nestane nic, bez ohledu na to jestli je to s dovolením, nebo bez něj. I v 17 je to jiné než ve 14. Ale jít tomu riziku, zvláště na vodě, takhle naproti… Když mu to zakážu, tak je aspoň naděje (řekla bych, že ve 14 větší než v 17), že to skutečně neudělá. Když mu tenhle riskantní ko. kotský nápad posvětím a bude mi jedno, s kým vlastně kde je, a něco se náhodou stane, můžu si to jít rovnou hodit.
Já si ale opravdu neumím představit, že bych svému synáčkovi řekla, aby jel na vodu, kde nikdy nebyl, vůbec to neumí, nezná rizika, nevím s kým, nemám na nikoho kontakt…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78269
6.7.26 23:47
@kyslík píše: Více

však já jsem také psala, že bych tohle zakázala a pokud by 14letý ten zákaz porušil, následovaly by velmi přísné tresty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.26 00:27

Pokud by neřekl, s kým jede, tak bych ho nepustila nikam, nejenom na vodu.
Dcera takto začala jezdit občas na 1-2 noci někdy v 15, ale vždycky jsem musela vědět kde je, s kým, včetně kontaktů na ty lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1151
7.7.26 07:08

Moje dcera začala jezdit na vandry ve 14 s kamarádkou, kterou znám. Taky jsem se bála, mockrát jsme probirali různé situace. Radši jsem, kdyz jedou v partě a maji tam kluka. Nejlépe syna (jejího bratra). Na vodu bych ji pustila (jezdime každý rok), ale jen na reku, kterou znám a musela bych vědět s kym jede a musela by mit vestu. Pokud by nemela zkušenosti, tak ne. Voda je proste zradna, utopí se i dospělý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2537
7.7.26 08:01

Holky díky.. no, nepustím ho. V noci jsem nad tím ještě přemýšlela a je to fakt blbej nápad a myslím že i kdyby s nimi jel dospělý. Kolikrát jsem byla svědkem jak tahali lidi z jezu. Strejda kdysi několikrát skákal pro ty, které to drželo a nechtělo pustit. Díky bohu vždy vše dopadlo dobře.
Naštěstí máme se synem alespoň takovou důvěru že sám by bez dovolení nejel. Zatím jen lítá na kole po vesnicích v okolí. To taky trnu když zjistím že jel třeba 5 km bůhví kam. Ale má v mobilu lokátor tak můžu občas kouknout kde je. Ptal se i jestli může na kole vyrazit do 15 km vzdáleného okresního města.. to už jsem trochu na vážkách, ale zná to tam dobře, občas tam jel sám busem a šel za mnou přes půl města do práce, tak snad dobrý. Teď jel sám lesem 10 km na skauta stavět tábor. Vždy se ptám kde se přibližně bude pohybovat, musí mít sebou mobil a helmu a říkáme si na co si má dát pozor (jasně, podle něj trapný řeči :mrgreen: ).
Zase si říkám že je dobré vést děti k samostatnosti, zároveň ale i k zodpovědnosti.
Když si vzpomenu jak můj brácha v 9 letech jezdil sám metrem po celý Praze protože prostě chtěl a mamka nevěděla kde je, protože mobily nebyly, tak si říkám že je to u nás ještě cajk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí