Povodně Přerov

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Kac
5049
18.5.10 09:33

Jak čtu ty zprávy, tak mám husinu a pomalou mi tečou slzy.
Mám rodiče v Karviné, tak je odříznutá od světa, protože oba mosty jsou uzavřené a mesší silnice zalité z rybníků. Včera např. sehnali chleba až ve třetím obchodě, všude prázdno. Jsem ráda, že bydlí v paneláku k jejich domu se voda nedostane, ale na parkovišti je už 2cm vody-což se při této situaci nic.

Novire, ať se brzy shledáte s babi, možná bych opravdu ještě někomu zavolala, aby na ně s evakuací nezapoměli. Starší lidé někdy z toho domu nechtějí ani odejít, tak nedají vědět, že tam jsou. :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
18.5.10 09:40

Já si taky nemyslím, že by stát, nebo obce nedělali žádné opatření proti povodním. Ten problém spočívá v něčem jiném, ať už to byly povodně v 97, nebo nyní, vždy zatím stojí lidská nepřipravenost! Tím myslím lidi, co mají na starosti přehrady, které mají regulovat množství vody v korytách řek.
Abnormální jevy, co se týká počasí budou stále častější, je to způsobené změnou klimatu. Takže se musejí pracoviště na přehradách naučit pečlivěji sledovat předpověď počasí a více spolupracovat s meterologi. Na tyto deště meterologové upozorňovali několik dní dopředu, takže stačilo za včas vypustit přehrady!
Jinak mi je moc líto těch, kteří opět mají zatopené své domy a pokud jsou zde mezi vámi i ti, kterých se to týká osobně, tak vám držím palce, ať to dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zmrzlik
18.5.10 09:40

Ahoj holky :mavam: Všem moc držím palce,je to hrozný a kor ty lidi v Troubkách,je mi jich moc líto :cry:

• Citovat
  • Upravit
51750
18.5.10 09:59

Za včas vypustit přehrady? Tak koukni tady, myslím si že byli dostatečně připravení, ale pokud je nárust takto obrovský, tak myslím že ani nic jiného předem dělat nemohli. http://www.pod.cz/…cz/index.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
18.5.10 09:59

To co se děje v Troubkách je mi moc líto. Mám rodinu v Přerově, tak snad to tam bude v pohodě. Jinak, nevíte náhodou někdo, jak to vypadá v okolí Strážnice u Hodonína? Mám tam maminku. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
18.5.10 10:47

ahoj, jsem z Brodku. Dnes jsem se potřebovala dostat do Přerova. Jeli jsme přes Dluhonice. A naštěstí jsme se dostali až k malému Tescu - tak jak jsme chtěli. V Rokytnici je odbočka na Císařov uzavřená. OD Rokytnice po Císařov je místo polí jezero.
Před chvílí u nás opět houkaly sirény a vyjížděli hasiči směr Citov - asi ke troubeckému mostu. Mám ségru v Henčlově, tam je to zatím bez problémů.
Zbytek rodiny mám v oblasti Karviná, Bohumín, Havířov. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
18.5.10 10:52

Ahoj,
sleduji na internetu i ve zprávách situaci a je mi moc líto co se děje. Mám z toho husí kůži, je mi líto lidí z Troubky co to musí prožívat znovu :-( .
Všem co tam bydlí a nebo mají rodinu, přeji at to mají za sebou co nejrychleji… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
18.5.10 11:22

fotky ze vcerejska z Prerova zde http://prerov-fotogalerie.nejlepsi-adresa.cz/?…

je to hruza, tady pod nemocnici stoji mestska policie a nepousteji k becve, vcera muz sehnal pecivo - posledni tri housky az ve 3. obchode…
lidi v Troubkach je mi strasne lito :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
18.5.10 12:30

Zrovna jsem mluvila s tátou, bydlí v Rokytnici. V noci je budil rozhlas a hlásil že jde vlna. Celou noc hlídkovali - naštěstí se to zastavilo o trať - průjezdy den předem zavezli hnojem, takže do dědiny to neprošlo. Silnice na Císařov je urvaná a jak psal někdo dříve je tam obravské jezero-takže se tam nedá dostat. Trať do Přerova jede.
Těch lidí v Troubkých je mi strašně líto - proti povodňová opatření by se tam dělala dost těžko - je to rovina jak zrcadlo a kdyby vodě zamezili z jedné strany - tak se jim do baráků dostane ze strany druhé. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
18.5.10 12:59

ted jsem mluvila s mamkou,mosty v přerove v 10:00 uzavrely,zda je uz otevrely nevim,je to mazec,mam z toho husi kuži!!!všem ktere to nejak zasahlo posilam dobre nervy a at uz konecne prestane prset!!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
18.5.10 13:01

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje zřídil informační linku pro občany, a to na čísle 950 770 604.

Z mostů je zavřená pouze lávka u tenisu a u Sokolovny. Jinak voda pomalinku klesá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6882
18.5.10 18:07

v 9:00 byly mosty průjezdné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie