Povodně Přerov

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3138
18.5.10 07:28

Povodně Přerov

Zakladam toto téma,jestli nekdo nevite jak to tam pokracuje,mi jsme tam byly s manzelem vcera vecer a mazec bečva tener vylitá,ani nevim co troubky!!je to hruza,snad to zacne klesat!od 5 hodin to kleslo o 15 cm!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2480
18.5.10 07:40

Ahoj!

Na Novinkách píšou, že Troubky jsou zaplaveny ze 70% a lidé jsou postupně evakuováni. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
18.5.10 07:41

Ahojky, o Troubkách jsem se dočetla na seznamu toto:
Troubky na Přerovsku jsou zatopeny ze 70 procent. Lidé jsou postupně evakuováni. Na pomoc hasičům míří armáda. Podle starosty není výška vodní hladiny taková jako v roce 1997, je však velmi podobná. Obec je z větší části zaplavená. Jsou tady jenom malá místa, která nejsou pod vodou," uvedl starosta.

Už aby ten déšť skončil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.5.10 07:48

Ahoj, tady můžete sledovat on-line:
http://zpravy.idnes.cz/…b_online.asp?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
18.5.10 07:51

To je opravdu hrozné,je mi všech moc líto.Nedovedu si představit,co musí ti lidé prožívat.
Přeju jim hodně sil a aby voda konečně ustoupila.
Neodpustím si ale jednu poznámku.
Je víc než smutné,že i po tolika letech od 1.záplav se s tím nic nedělá.Jediné místo,kde se udělala opatření je Praha,ale co ti lidé v jiných částech státu?
Proč se vodní toky nečistí?Za celý svůj život si pamatuji jednu záplavu,kdy teklo po komunikacích 20cm vody,takže to odnesly jen sklepy,byla jsem malé dítě.
V zápětí se dělaly úpravy potoka a ten se čistil.Po 20ti letech je zarostlý keři a stromy,takže voda si automaticky hledá cestu jinudy.
Takže už by se konečně ti nahoře měli chytnout za nos a začít se starat.Začít mimo jiné s minimální pomocí až je zle…trochu pozdě né?

• Citovat
  • Upravit
bamba
18.5.10 07:51

To je opravdu hrozné,je mi všech moc líto.Nedovedu si představit,co musí ti lidé prožívat.
Přeju jim hodně sil a aby voda konečně ustoupila.
Je víc než smutné,že i po tolika letech od 1.záplav se s tím nic nedělá.Jediné místo,kde se udělala opatření je Praha,ale co ti lidé v jiných částech státu?
Proč se vodní toky nečistí?Za celý svůj život si pamatuji jednu záplavu,kdy teklo po komunikacích 20cm vody,takže to odnesly jen sklepy,byla jsem malé dítě.
V zápětí se dělaly úpravy potoka a ten se čistil.Po 20ti letech je zarostlý keři a stromy,takže voda si automaticky hledá cestu jinudy.
Takže už by se konečně ti nahoře měli chytnout za nos a začít se starat.Začít mimo jiné s minimální pomocí až je zle…trochu pozdě né?

• Citovat
  • Upravit
20840
18.5.10 08:07

Holky, máme v Troubkách babičku, aktuálně je u sousedů , prosím kdybyste někdo měl nějaké čerstvé info, dejte mi vědět!!!
Hlavně potřebuju zjistit, kdy a kam ji eventuálně evakuujou, abysme pro ni mohli dojet… Hlídám internet, ale třeba to někdo budete vědět dřív.
Budu hlídat SZ… Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
18.5.10 08:12
bamba píše:
Proč se vodní toky nečistí?

Ahoj bamba, mi to zase nedá nereagovat.
Proč se s tím nic nedělá, to nevím. Jen jsem si vzpomněla na loňskou debatu u sousedů (když byly bleskové povodně - Jeseník n. Odrou a okolí, kdy se voda po vydatných deštích vylila z polí a potoků), jak kdosi napsal takovu super poznámku: „…nemají tam ti lidi bydlet.....“
A když byly na Moravě povodně před těmi 13-ti lety, jeden pán z Prahy (nějaký zákazník, který jel tady do Vítkova na firmu ČSAO nechat opravit motory nebo domluvit zakázku na opravy) se nechal slyšet:
„Jé, vy Moraváci, vy toho naděláte, trocha vody, aby jste se .....“.
Tím ale nechci vyvolat nějakou zavádějící diskuzi, která to tu rozdělí na Pražáky versus Moraváky!!!!!!!!!!!
To jen tak, o lidské povaze - jedni litují, druzí odsuzují, pokud se to nestane jim.
Každopádně, že tohle je následek lidských zásahů do přírody, to je prostě fakt. O tom by se ale dalo dloooooouho diskutovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
18.5.10 08:13

Novire tady http://www.novinky.cz/…travska.html jsou krizové linky, třeba by ti řekli bližší info i tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
18.5.10 08:15

Majo, díky, už jsem volala do hranic, ale tam nic neví a v Přerově je zatíma si moc velký zmatek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
18.5.10 08:18

Novire není zač. Asi t to stejně moc nepomohlo.
Nejhorší je. že v tuto chvíli nezbývá nic jiného než čekat co se bude dít. Nejhorší je to, že prší už od včerejška v kuse a vůbec nepřestábá :-( :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
18.5.10 08:30

Tak já mám v Troubkách kamarádku, má tři děti a zatím se mi neozvala. Už je to postihlo jednou a teď zase :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
18.5.10 08:31

Ahoj, teď hlásili, že v Troubkách je voda na 90 procentech vesnice a postupně evakuují obyvatele, prý snad do Kokor.
Jsem z Přerova, syn byl v noci pomáhat pytlovat, voda se prý vylila, nevím jak moc, jen vím, že je zatopená teplárna, tak se netopí.
Taky podjezd u nádraží je zatopený, zkusím sehnat nějaké fotky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.5.10 08:33

Novire, a tak nechcete pro ni zajet zrovna? Proč čekat na zmatek a brodit se vodou, když může být babi den, dva u vás…? :nevim: Jestli by teda chtěla, že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
18.5.10 08:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat