Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pěkné poledne,
omlouvám se za malinko depresivní téma,ale…
u nás je vzhledem k stále se zvedající hladině řeky. 3.povodňovému stupni a hrozícímu rozlití řeky a protržení přehradní nádrže docela dramatická situace /Novojičínsko/.
V průběhu včerejšího večera jsem přemýšlela, co když přijde evakuace tak náhle, že na nějaké sbalení nezbude čas…tak mě napadalo spousta hororových scenářů
, co v prvé řadě sbalit apod. Protože jsem celý den sama s dětmi, manžel je v práci, tak už si tak pomalu radši připravuju tašku 1.pomoci :-, protože situace se může každou minutu,hodinu dramaticky změnit.
Přemýšleli jste někdy o tom, co nejnutnějšího sbalit a vzít s sebou,zachránit, tedy samozřejmě kromě dětí
![]()
Katka
asi nějaké dokumenty - občanky, rodné listy, očkovací průkazy. Jen to nejnutnější, nějaké smlouvy bych neřešila. Vkladní knížku bych tedy brala ![]()
Jinak asi nepomůžu, já nad tím moc nepřemýšlela a fakt nezávidím, držím palce, aby to nebylo potřeba. Jo, ještě mě napadli léky pro děti (kdyby dostali horečku, prostě taková první pomoc)
Katko,hodně důležité jsou veškeré dokumenty ohledně dětí,pak také smlouvy..např.s pojištovnami.
Katko, mám nachystaný nějaké oblečené, vodu, musli tyčky, doklady, čelovku, peníze a klec na králíka.
A spacáky.
mrkla jsem na net a tady je takový návod. Snad trošku pomůže ![]()
Ahoj, já jsem ze Vsetína, u nás je zatím 2. stupeň, ale bydlíme na kopci… Tak moc držím palce, ať jste v pohodě…
Určitě bych sbalila všecky možné doklady a cenné věci (rodné listy a tak), teplé oblečení pro sebe i děti, asi bych vzala i nějakou vodu a něco k jídlu. Jináč nevím, člověk by toho vzal hodně, ale nedá se. Možná bych vzala noťas, kdybych měla
Je to drahé a dá se to unést ![]()
Ktrinko tak to je mi líto. To naše novojičínsko je asi zakleté
Minulý ro byla povodeň teď, kd6 si všichni všechno opravili, tak znova. Je mi z toho do breku ![]()
Já teda nemám zkušenosti s evakuací, ale jak píše kakika. Vzít s sebou hlavně průkazy totožnosti a pro děti něco teplého na sebe. Nezapomeň mobil, protože rodina tě bude chtít určitě kontktovat. Pokud máš doma někde uložené peníze, tak ty vem taky. Už mě teda nic nenapadá ![]()
Náhodou jsem tohle studovala na vejšce, tak posílám odkazy. Ale snad to nebude potřeba.
Katri hooodně záleží kam se budete evakuovat…Jestli k prarodičům, nebo někam kde už máte „zázemí“ tak bych toho moc nebrala. Spíš už teď bych začala uklízet byt(dům) stěhovat do patra co jen jde! Na podlaze v přízemí bych fakt nenechala asi nic… No držím palce aby sevám to vyhlo, je mi s toho zas do pláče, držte se holky co se vás to týká
![]()
Katrinko jsem z Frýdku-Místku nás to nezaplaví jsme na kopci ale obeplaví!!!
Držím moc pěsti Ostravice se už vylela evakuovali už půlku města! Finační a pracovní úřad se soudem jsou už pryč. Je to strašné budou už zavírat i mosty děsím se kdyby se něco mělo stát! Nemocnice je na kopci a nikdo se k ní pak nedostane.
Snad už přestane pršet, držím pěsti at to dobře dopadne, snad nám tady taky. ![]()
Dobry den, tak to bude asi nějaky omyl pracovní úřad ve Frýdku-Místku je pořad otevřeny.
Ahojky,
zažila jsem to asi před více jak deseti lety. Neměli jsme čas na nějaké balení. V prvé řadě jsme si vzali doklady, peníze, teplé oblečení na sebe, nějaké jídlo a pití, deku na přikrytí.
S dětmi to bude asi složitější, pro ně musíš mít více věci pleny a tak.
Nás ubytovali na hotelu, ale protože nás bylo hodně, tak jsme seděli na chodbách a byla tam docela zima, tak deka byla užitečná. Jinač o jídlo a pití se nám postarala obec.
Držím palečky ať se tomu vyhnete.
Přeju, aby už to horší nebylo.
Taky jsem byla evakuovaná, Anežce bylo 14 dní a evakuovala nás policie, protože v domě hořelo (bezdomovci se asi ohřívali na půdě
). Neměla jsem ale čas na to, co si vzít, policie řekla jen ať si vezmeme doklady a já v rychlosti sbalila jen teplé oblečení pro Anežku a kameru (v tu chvíli mi přišla jako skoro nejdůležitější věc, kterou jsme měli - kvůli záběrům na ní natočených). A dodnes je mi úzko, když si vzpomenu, jak mi bylo - nevěděla jsem, jestli se pak budem mít kam vrátit. Naštěstí to nebylo tak zlé a hasiči nás zpátky domů pustili po 2-3 hodinách. Byla jsem z toho tak vystresovaná, že jsem se jednoho hasiče ptala, jestli se tam opravdu můžem vrátit, jestli je to bezpečný. Naštěstí měl pochopení a v klidu mi odpověděl, že kdo jiný než on by to měl vědět, když je velitel zásahu
.
Ať už je jen líp
.
HO, ho,ho…to je tede omyl!!!Všechny úřady jsou evakuovány- tj. soud ve FM,VZP atd. Ale ÚP Frýdek-Místek teda ne!!! Hned vedle jde vidět jak ta voda teče a rozlévá se. Ale bohužel vedení ÚP je tak chytré, že riskuje životy a bezpečnost svých zaměstnanců
To se omlouvám bylo mi řečeno že i UP. Ostravice se prý už vylela.