Krizový plán-povodně?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3011
17.5.10 11:43

Krizový plán-povodně?

Pěkné poledne,
omlouvám se za malinko depresivní téma,ale…
u nás je vzhledem k stále se zvedající hladině řeky. 3.povodňovému stupni a hrozícímu rozlití řeky a protržení přehradní nádrže docela dramatická situace /Novojičínsko/.
V průběhu včerejšího večera jsem přemýšlela, co když přijde evakuace tak náhle, že na nějaké sbalení nezbude čas…tak mě napadalo spousta hororových scenářů :cry: , co v prvé řadě sbalit apod. Protože jsem celý den sama s dětmi, manžel je v práci, tak už si tak pomalu radši připravuju tašku 1.pomoci :-, protože situace se může každou minutu,hodinu dramaticky změnit.
Přemýšleli jste někdy o tom, co nejnutnějšího sbalit a vzít s sebou,zachránit, tedy samozřejmě kromě dětí :wink: :?:
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16694
17.5.10 11:49

asi nějaké dokumenty - občanky, rodné listy, očkovací průkazy. Jen to nejnutnější, nějaké smlouvy bych neřešila. Vkladní knížku bych tedy brala :lol:

Jinak asi nepomůžu, já nad tím moc nepřemýšlela a fakt nezávidím, držím palce, aby to nebylo potřeba. Jo, ještě mě napadli léky pro děti (kdyby dostali horečku, prostě taková první pomoc)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1740
17.5.10 11:51

Katko,hodně důležité jsou veškeré dokumenty ohledně dětí,pak také smlouvy..např.s pojištovnami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
17.5.10 11:52

Katko, mám nachystaný nějaké oblečené, vodu, musli tyčky, doklady, čelovku, peníze a klec na králíka.
A spacáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
17.5.10 11:52

mrkla jsem na net a tady je takový návod. Snad trošku pomůže :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.5.10 11:53

Ahoj, já jsem ze Vsetína, u nás je zatím 2. stupeň, ale bydlíme na kopci… Tak moc držím palce, ať jste v pohodě…

Určitě bych sbalila všecky možné doklady a cenné věci (rodné listy a tak), teplé oblečení pro sebe i děti, asi bych vzala i nějakou vodu a něco k jídlu. Jináč nevím, člověk by toho vzal hodně, ale nedá se. Možná bych vzala noťas, kdybych měla :lol: Je to drahé a dá se to unést :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
17.5.10 11:56

Ktrinko tak to je mi líto. To naše novojičínsko je asi zakleté :-( Minulý ro byla povodeň teď, kd6 si všichni všechno opravili, tak znova. Je mi z toho do breku :-(
Já teda nemám zkušenosti s evakuací, ale jak píše kakika. Vzít s sebou hlavně průkazy totožnosti a pro děti něco teplého na sebe. Nezapomeň mobil, protože rodina tě bude chtít určitě kontktovat. Pokud máš doma někde uložené peníze, tak ty vem taky. Už mě teda nic nenapadá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenka_v

Náhodou jsem tohle studovala na vejšce, tak posílám odkazy. Ale snad to nebude potřeba.

http://www.mvcr.cz/…vazadlo.aspx

http://aplikace.mvcr.cz/…ny_info.html

• Citovat
  • Upravit
18651

Katri hooodně záleží kam se budete evakuovat…Jestli k prarodičům, nebo někam kde už máte „zázemí“ tak bych toho moc nebrala. Spíš už teď bych začala uklízet byt(dům) stěhovat do patra co jen jde! Na podlaze v přízemí bych fakt nenechala asi nic… No držím palce aby sevám to vyhlo, je mi s toho zas do pláče, držte se holky co se vás to týká :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
17.5.10 12:15

Katrinko jsem z Frýdku-Místku nás to nezaplaví jsme na kopci ale obeplaví!!! :-( Držím moc pěsti Ostravice se už vylela evakuovali už půlku města! Finační a pracovní úřad se soudem jsou už pryč. Je to strašné budou už zavírat i mosty děsím se kdyby se něco mělo stát! Nemocnice je na kopci a nikdo se k ní pak nedostane. :zed: Snad už přestane pršet, držím pěsti at to dobře dopadne, snad nám tady taky. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.5.10 12:35

Dobry den, tak to bude asi nějaky omyl pracovní úřad ve Frýdku-Místku je pořad otevřeny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.5.10 12:48

Ahojky,
zažila jsem to asi před více jak deseti lety. Neměli jsme čas na nějaké balení. V prvé řadě jsme si vzali doklady, peníze, teplé oblečení na sebe, nějaké jídlo a pití, deku na přikrytí.
S dětmi to bude asi složitější, pro ně musíš mít více věci pleny a tak.
Nás ubytovali na hotelu, ale protože nás bylo hodně, tak jsme seděli na chodbách a byla tam docela zima, tak deka byla užitečná. Jinač o jídlo a pití se nám postarala obec.
Držím palečky ať se tomu vyhnete.

• Citovat
  • Upravit
15674
17.5.10 12:50

Přeju, aby už to horší nebylo.

Taky jsem byla evakuovaná, Anežce bylo 14 dní a evakuovala nás policie, protože v domě hořelo (bezdomovci se asi ohřívali na půdě :cert: ). Neměla jsem ale čas na to, co si vzít, policie řekla jen ať si vezmeme doklady a já v rychlosti sbalila jen teplé oblečení pro Anežku a kameru (v tu chvíli mi přišla jako skoro nejdůležitější věc, kterou jsme měli - kvůli záběrům na ní natočených). A dodnes je mi úzko, když si vzpomenu, jak mi bylo - nevěděla jsem, jestli se pak budem mít kam vrátit. Naštěstí to nebylo tak zlé a hasiči nás zpátky domů pustili po 2-3 hodinách. Byla jsem z toho tak vystresovaná, že jsem se jednoho hasiče ptala, jestli se tam opravdu můžem vrátit, jestli je to bezpečný. Naštěstí měl pochopení a v klidu mi odpověděl, že kdo jiný než on by to měl vědět, když je velitel zásahu :oops: .

Ať už je jen líp :kytka: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
anonymnííí
17.5.10 13:03

HO, ho,ho…to je tede omyl!!!Všechny úřady jsou evakuovány- tj. soud ve FM,VZP atd. Ale ÚP Frýdek-Místek teda ne!!! Hned vedle jde vidět jak ta voda teče a rozlévá se. Ale bohužel vedení ÚP je tak chytré, že riskuje životy a bezpečnost svých zaměstnanců

• Citovat
  • Upravit
12735
17.5.10 13:29

To se omlouvám bylo mi řečeno že i UP. Ostravice se prý už vylela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová