Rada ohledně včel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9125
16.5.18 20:18

Zadat muzes, jaky efekt to bude mit je otazka. Chapu Tve obavy, ale i Ty si zkus uvedomit a pochopit druhou stranu. Na vesnici vzdy vcely byly a budme za to radi. Pokud se na ne neutoci, neprookujes je drazdivymi pohyby, da se to se vcelami vzdy ustat. Ale stejne tak muzou byt posrazdene skrz pocasi, postriky, rojova nalada…
Za naplavu Te jine prispivatelky povazuji z toho, ze jste koupili barak ted a nevite ze soused vcelari. To he celkem pochopitelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
16.5.18 20:20
@Anonymní píše:
Chtěla jsem jen vědět, zda máme možnost žádat třeba, aby si soused přestěhoval včely na druhou stranu zahrady (např. ke svému a ne našemu domu). Přece jsem napsala, že proti včelám nic nemám (vím, že v žebříčku důležitosti jsou hodně vysoko). Děkuji všem, co přišli s radou. Náplava nejsme, nechápu, podle čeho někdo soudí. Odjakživa žiji na vesnici, ale včelín za domem jsem nikdy neměla. A nejde jen o sekání trávy, ale štípnout můžou kdykoli, kdy dcera udělá prudší pohyb nebo cokoli a my vždy skončíme u lékaře. Snad mě někdo pochopil. Děkuji

možna tu možnost máte já nevím, ale věř tomu že pak vám bude dělat soused s největší pravděpodobnosti potíže..Tu nejde o to zda žiješ celý život na vesnici nebo v městě ( i v městě můžeš být naplava), ale píšeš jasně že jste se přistěhovali v prosinci tedy jste tam nový a novým obyvatelům kdekoliv ve vesnici i v městě se říka naplava a takové moc lidí nemá rádo když vyvolávají konflikty…jinak sice dcera je možna alergická, ale v blízkosti včel žijeme všichni přeci jen na stromach je má každý a že by štípli jen tak z ničeho nic je blbost…

• Citovat
  • Upravit
168
16.5.18 20:23

Ty včely mají křídla a budou létat tam, kde mají potravu. Kdyby včelař přesunul uly na jiný konec zahrady v prubehu sezony, tak by mu pomřely. Jsou zvyklé na určitě místo. To není tak jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek