Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
…a pak už snad jen toto: http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…
@Simca007 Nechci Ti kazit nadšení.
Někdy se může stát, že po x měsících se to obrátí a bude se v noci zase budit a bude ještě hůř. Docela hodně jsem o téhle metodě četla, je to vlastně Estvill a na jednu stranu to bezva funguje, na druhou je malé procento (promile) dětí, které po nějaké době začnou spát hůř. Neřekla bych, že to nějak souvisí s tou metodou, ale je to vcelku zajímavé.
Tak tím mi nadšení nezkazíš
já jsem ráda, že jsme spinkání vyřešili pro teď…a co bude za pár měsíců, budeme řešit až to nastane. Je mi jasné, že se to může kdykoli změnit, nejsem naivka
… ale po x měsících se může stát úplně cokoli ![]()
no, znám co je to vstávat min. osmkrát za noc, nebo být noc co noc čtyři hodiny v kuse vzhůru. Přes den je veselý, spokojený… Já jsem si zvykla spát mín. probrala jsem to i s mojí dr a shodli jsme se na tom, že dítě začne spát celou noc až na to bude zralé. Nechat ho brečet v postýlce mi přijde hnusný. i když dítě pláče tak přece potřebuje cítit oporu, pomazlit. Věty typu řve i když ho chovám tak co s ním fakt nemám ráda.
no…asi mě nečteš, tak nemá cenu se snažit se nějak „obhajovat“. Naše mimi třetí den krásně spinká celou noc a mazlení a všeho ostatního má přes den kolik chce. V noci se krásně vyspinká a je to
. Mysli si co chceš ![]()
@nezaregistrova píše:
no, znám co je to vstávat min. osmkrát za noc, nebo být noc co noc čtyři hodiny v kuse vzhůru. Přes den je veselý, spokojený… Já jsem si zvykla spát mín. probrala jsem to i s mojí dr a shodli jsme se na tom, že dítě začne spát celou noc až na to bude zralé. Nechat ho brečet v postýlce mi přijde hnusný. i když dítě pláče tak přece potřebuje cítit oporu, pomazlit.Věty typu řve i když ho chovám tak co s ním fakt nemám ráda.
A jsou dokonce děti, který řvou právě proto, že je chováš. ![]()
my svým zpusobem Estvila použily,mám knížku..a zabralo to,nikde jsem nečetla ,že by se to později mohlo obrátit a to jsem toho načetla hodně.Jsme spokojení všichni.A kdo odsuzuje to co nevyzkoušel je docela slaboduché.
A nerada vás zklamu ale díte do 6.m.opravdu nepotřebuje v noci kojit a už vubec ne 2×-a více.Jeho trávicí system a spalování už jsou nastavené jinak než když to bylo malé mimi.To že v noci nespí je psychické,je to prostě závisláček.Jesli nemáte dost silné mléko tak mu na noc dejte něco jiného nebo přidělejte a dokrmte UM a uvidíte jak bude spinkat!Dost citu a porozumění dostane ve dne,v noci se prostě spí.AKORÁT SI DÍTĚ VYTVÁŘÍ špatný návyk.K tomu se počítá i hudba,světlo,že musí jít v noci čurat atd…
Johanka a Simča to napsali výstižně a kdejaký dr.by s nimi souhlasil… ![]()
…no však já si medím! Mimi nám krásně spinká, celou noc, trvalo to prostě pár týdnů, ale žádné velké drama to nakonec nebylo a opravdu to STÁLO ZA TO!!! Máme večer pro sebe, klidnou noc a ráno spokojené miminko! ![]()
Já myslím, že to je docela hezká rada, neznamená to, že bude fungovat všude. Když jsem čekala syna, tak jsem chodila na kurzy pro těhotné, porodní asistentka nám tam všem vysvětlila, jak už 3týdenní miminko si mámu obtočí kolem prstu, jak už tak malé dítě svou mámu ovládá. Řešením je ihned zavést režim a z něj neslevit. Ta paní měla myslím 3 syny. V porodnici nám na šestinedelí starší sestry vpodstatě řekli to samé. Mimino bude řvát, protože zjistí, že se bude chovat, a když je budeme chovat tak ho rozmazlíme, zkazíme apod. Krátce po porodu jsem měla zdravotní komplikace a doktor mi jinými slovy naznačil, že tu nemusím být navěky. A v tom okamžiku jsem přemýšlela co si to miminko má z toho raného dětství pamatovat? Tulení, nošení, mazlení a lásku nebo je lepší zavést režim? Koupila jsem babyvak a mimčo hodně nosila, po obědě dávala spát do postýlky, aby se naučilo spát v klidu a v pohodlí. Občas jsem po kojení usnula s ním, takže když se vzbudilo, tak bylo v pohodě. V 5ti měsících měl prcek takovou laryngytidu, že mi sama doktorka řekla, ať si ho dám do postele abych měla jistotu, že dýchá a nedusí se. Skoro jsem nespala jak jsem se bála. Od té doby jsme měli s manželem postelové miminko, postlýlku přiraženou k naší posteli ve stejné úrovni, mohl s překulit k nám. Kojila jsem něco přes 2 roky, ale ne v noci, syn to nevyžadoval už jako malé mimi. Do dnes mám mazlíka a teď je to pár dní, co si sám řekl, že chce přestěhovat postel do svého pokojíku a spinká tam sám. Večer ho uspím a ráno se přijde pomazlit do ložnice. Synovi to vyhovuje, nám také. Možná, že kdybych neprošla krušným začátkem bylo by to trochu jiné, a jsem za to nyní asi vděčná, nelámu nic přes koleno, pokud neco chci jsem důsledná ale laskavá. Myslím, že je to na povaze každého z nás i na celkovém chodu rodiny, co komu vyhovuje, je ochotný tolerovat či zkusit.
Když jsem byla těhotná, šel v TV pořad (hovořil tam doktor) o tom jak už pro 3 měsíční mimi je důležitý jeho prostor, vlastní postýlka a režim uspávání. Také jsem si plánovala jak to dodržím a budu mí spokojené mimčo. Člověk míní a časy mění, dnes bych neměnila, ale pravda je, že jsem se necítila ani nad rámec vyčerpaná ani jsem neměla jiný důvod pro změnu.
@potvůrka1 - určitě jsi to tak udělala dobře, každý si musí najít ten svůj způsob - jak jsem psala já, my nebyli připraveni ho nechat plakat někdy v těch 6 měsících, taky jsme si ho „rozmazlili“ a proto jsme na to šli hezky pomalu. Teď, po měsíci učení spinkání spinká hezky sám, celou noc, cca těch 9,5 hodin. Bude mu akorát 11 měsíců! ![]()
Mě se malá budila jen prvních 14 dní pak sem řekla a dost
naučila sem ju tak že když se v noci vzbudila tak sem nerožínala jen sem si ju vzala do naruce a uspala zase
tak sem to udelala 3 dny po sobě a ted jí je 5 mesicu a 10 dni a od te doby spinka celych 12 hodinn ![]()
Ahoj holky.Ja uz fakt nevim, ted mi tam place a ja nevim proc. prebalena, nakrmena..pravda dva zoubky, ale uz je ma asi tyden.je ji 8 a pul mesicu.mne si ocicka, ale neusne.ten plac neni pomalu ani se slzama, je to spis takove aaaaaaaa aaaaaaaaa aaaaaaaaaaa jeeeeeeeee aaaaaaaaaaa haaaaaaa. vyrvavani a cekani kdy se objevim ve dverich. Jeste kojim.ze zacatku spala skoro celou noc, kdybych ji nebudila na kojeni, ale ted si myslim, ze nema hlad, ale proste jen nevi co chce.Ted uz zase ticho. snazim se tam nejit, uz zase zacala bulet.ona vzdycky vyhraje.ach jo, jdu tam.tak si ted prede mnou hraje v obyvaku
ale slzu nemela ani jednu do te doby nez jsem prisla otocila ji v postylce do spravne polohy a chtela ji prikryt,,to zacala plakat i se slzama, v momente kdy ji zvednu je klid.ja to nechapu, je unavena, tak proc nespi? zkousela jsem i svetlo i tmu, kdyz jsem s ni v pokoji, tak rve snad jeste vic..kdy se ma odnaucovat nocni kojeni???ted se na me smeje
je strasne naladova.mate nekdo tuseni co se to deje? Jak se to da odnaucit? Snazim se ji nechat vyjecet, ale nakonec stejne prijdu a vytahnu ji z postylky.Jo a ve dne spi nepravidelne a treba jen po 20minutach. nekdy jen lezi v postylce a je ticho-odpociva a nekdy usne docela tvrde az se bojim, ze pak vecer neusne..a ted casto neusne nebo jen na chvilku.jo a jeste dotaz na kasicky pred spanim, co maj presne zpusobit?