Podle tchýně je opožděný

5.4.12 08:47

podle tchýně je opožděný

Ahoj maminky,
na moji oťázku asi není odpověď,vlastně to ani není otázka,spíš se potřebuji někde ventilovat.S mojí tchýní to mám pěkně na štíru,nění to špatná ženská ale vzhledem k tomu že ji mám 10min. od baráku vidím ji pomalu každý den a její rady v oblasti výchovy mě začínájí unavovat.Nikdy jsem si nebrala rady ostatních,vždy jsem to přešla,ale tohle už mi začíná přerůstat přes hlavu. 1)Syn,15měs.zatím nechodí sám,kolem zdí a s aktivním chodítkem,tchýně každý den volá,jestli už chodí sám,jestli ho vodím za ručičky atd… 2)Syn není extra jedlík,respektive má období kdy jí super a teď momentálně vůbec-dle mě mu rostou špičáky,nevím.Ale další problém je ten,že si u jídla vymýšlí to a to,že se hračky,jinak jíst nebude.Já mu to nedávám,tchýně ano jen hlavně aby hamal.Když začne dělat kraviny,plivat apod. dávám ho od stolu,pro tchýni jsem krkavčí matka. 3)Když syn dojí,tak mu nic nedávám,třeba když žebrá,ale za hodinku třeba ano,má rád šunku,plátkový sýr…Tchýně,hned jak dojí a projeví zájem o její jídlo mu dá. 4)Malého zavaluje dárky,bude mít svátek má pro něj tři dárky a ještě se mě ptala,jestli mu může koupit skluzavku,já řekla že ne ale přesto vím,že mu ji koupí. 5)Vrchol všeho bylo,když jsem s ní byla v obchodě,a malému jsem vzala knížku že ji dostane k svátku.Ona mi ji vytrhla z ruky a povidá"Tak fajn,já mu ji koupím!Vzala jsem si ji zpátky a řekla,že ji prostě koupím já.Samozřejmě se urazila.

Já už nevím,manžel mi říká,že si toho nemám všímat,ale bojím se že když se neozvu,bude to čím dál horší…Přece já jsem matka a měla by to respektovat.Jak to máte vy,když s tchýní nesouhlasíte?Ozvete se i za cenu že se urazí nebo radši mlčíte?

Děkuji za vaše odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.4.12 08:48

Ještě jsem zapomněla dodat,že tchýně má v práci kolegyni,která má stejně starou vnučku a ta už nejen že chodí ale začíná i mluvit!!!To nemůže překousnout…A taky jí sladkosti,takže mi navrhla že Jiřík už byl měl taky jíst čokoládu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.12 08:51

Ahojky,
u nás je má tchýně naprosto v pohodě - toleruje nás jako rodiče.Horší je to s mamkou,dohadujeme se o příkrmech - při každém telefonátu.Promiň za anonymitu :)

• Citovat
  • Upravit
8037
5.4.12 08:52

Frozendarkness,
na jednu stranu úsměvné,na druhou věřím,že k naštvání.Jak sama píšeš,myslím,že tchýně malého miluje,mmch.je nádhernej. :srdce: Vůbec nevím,co ti poradit.Je to takové nepříjemné téma.Nevím,ale jestli je rozumná,uvařte si kafíčko,promluvte si v klidu,řekni jí všechno,co ti vadí,že jí nechceš upírat babičkovská práva,ale že je to v zájmu výchovy malého.Tak držím palce. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.12 08:54
@frozendarkness píše:
Ještě jsem zapomněla dodat,že tchýně má v práci kolegyni,která má stejně starou vnučku a ta už nejen že chodí ale začíná i mluvit!!!To nemůže překousnout…A taky jí sladkosti,takže mi navrhla že Jiřík už byl měl taky jíst čokoládu…

My máme sladit příkrmy :) ať prckovi jedou a spousta jiných rad :D

Tchýni jedním uchem tam,druhým ven…musíš jí to vysvětlit asi trošku tvrději.Ale měl by se Tě zastat i manžel.

• Citovat
  • Upravit
31594
5.4.12 08:54

Já bych se ozvala a velmi hlasitě, pokud by mi někdo každý den volal, zda už dítě chodí a zda ho vodím za ručičky, tak by zavolal dotyčný tak 3× a počtvrté by si vyslechl svoje, že by si to příště rozmyslel…
Jinak s tebou víceméně souhlasím, neučit dítě na blbnutí při jídle, dát najevo, že prskání není žádoucí, jen asi s tím jídlem, když má ještě chuť, tak bych dala, obzvlášť když vím, že mívá období, kdy nic nejí.
S dárky jsem zjistila, že fakt nemá smysl jich dávat hodně, dítě to stejně nepobere. Navíc pak má člověk doma několik beden různýho plastu, dítě si stejně s většinou nehraje…
To že se mě někdo zeptá, zda to dítěti může koupit, odmítnu a stejně to koupí, to už považuju fakt za drzost.
Já bych hlavně upravila návštěvy tchýně, třeba 3×týdně bych ještě možná snesla, ale každý den bych vyletěla z kůže. Doufám, že aspoň vezme dítě ven nebo ho zabaví, aby sis mohla zatím udělat něco doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.4.12 08:57

No zjevně to tchýně nemyslí špatně, jak sama píšeš. Odhaduju, že je to její první vnouče a že je prostě z něj tak nadšená, že by mu snesla modrý z nebe :mrgreen:
Zaostalý určitě není :D Prostě každé dítě se vyvíjí jinak a v tomhle duchu bych si s ní promluvila, nějak opatrně jí řekla, co ti vadí.. určitě si chceš udržet dobré vztahy… třeba jednou hlídání se ti bude hodit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
47759
5.4.12 08:58

Ach jo, ty tchyne. Co porad maji s tim, ze jejich v nouce jeste nedokaze to a to a jinych deti a vnoucata jsou rychlejsi. Me pripada, ze si mysli, ze cim budou deti rychlejsi ve vyvoji, tim si mysli, ze budou neco vic, nez ty pomalejsi :-( Ze koupi hracku, bych tolik neresila, je to babicka ( ty maji rozmazlovat ) ale kecat do urcitych pravidel rezimu, to fakt ne. Zkusila bych ji vysvetlit, ze dite musi mit pravidla a hranice, jinak se casem muze stat, ze budete muset dochazet na psychologii, treba takove ADHD, muze byt zpusobene vychovou a tim by se babicka chlubit asi nechtela ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.4.12 09:00
@frozendarkness píše:

Tak čokoládu nejí ani můj skoro tříleťák a nemyslím si, že by o něco přicházel, teď teprve pomalu polevuji a dostane i něco málo nezdravého, občas lízátko atd, ale v 15m nedostával ještě ani medvídky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
P28
5.4.12 09:01

Jajaj. Kdyby nebyla 10 min od vás a neviděly jste se každý den, napsala bych nech ji rozmazlovat a dělej si po svém - dítko pochopí, co může u babičky a co doma. Ale takhle je to blbý. Jediné, co mě napadá, je nechat ji hlídat. Prostě abys nebyla u toho, když je s dítkem ona. Pomalu tento přístup volím u našich. Ať si klidně rozmazlujou (jsou celkem soudní, ale přeci jen si vnoučka užívaj a nevychovávaj, což si myslím, že je v pořádku), ale já u toho nechci být. Když vidím, jak ho máma láduje, co všechno u babičky může, jak jsou mu pořád za zadkem… Tak je radši nechávám být, ať si to dělaj po svém a já se nerozčiluju.

Jinak můj syn začal teď konečně chodit - 16,5 m. Už jsem se těšila, ale rozhodně jsem neměla pocit, že je opožděný. S jídlem, myslím, že máš skvělý přístup. Mě zase moje babička neustále vykládá o pravnučce její známé, která chodí od 11 m a v 1,5 roce je bez plen (ještě jsme s nočníkem ani nezačali). Můj přístup nekomentuje, ale nenápadně vykládá o této geniální holčičce a doufá, že i já prohlédnu. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
5.4.12 09:01

Problém je v tom, že když jí to řekne manžel i já to neznačím,tak se nasere a říká že si o ní myslíme že je ta nejhorší prostě takový trochu vydírání. Tuhlke třeba jsme byli venku, a bylo 13 stupňů a malému jsem už nedávala punčochy pod rifle,měl ještě deku a ona na mě:prosimtě,tyy mu jako nedala punčocháče???!!A já jsem řekla že ne,že je teplo a ona se nasrala a mrskla dudlíkem…A takhle je to se vším, nemohla rozdýchat že malému nebudu v půl roce dávat pribiňák,teď když už ho jí tak mu je schopná narvat dva najednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.12 09:04

na nočník dávám a malému se to docela vede,ale myslím,že z toho ještě nemá rozum…Jasné,že babičky rozmazlují ale ona třeba malému naučila,jak se rozsvěcují světla,prostě si ukázal na vypínač a ona hned letěla rozsvítit no a malý pak jen seděl u vypínače a řval a řval,že chce svítit a když nebylo po jeho tak se válel a vztekal…Takže jí to připadalo roztomilý,ale nám už teda ne…A takže je to se vším,nechá ho třískat se vším,všechno mu podá,i věci,který může rozbít,nebo šroubouvám,nůžky…tohle mě asi štve nejvíc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
5.4.12 09:05

Tak s temi puncochaci to neni normalni. Jestli konverzace probehla v takovem klidu, jak pises, tak je proste jenom urazliva. Tohle mi udelat kdokoliv, tak vystartuju.S tim svetlem, jeste budiz, ale nuzky a pod. nebezpecne predmety tak malemu ditety do ruky nepatri. Budes muset udelat razny krok a bud bude po Vasem, nebo babicka ma smulu a vnouce neuvidi :-(

Příspěvek upraven 05.04.12 v 09:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
5.4.12 09:07

TY jsi matka a TY ( se svym manzelem ) urcujes, jak se tvoje dite bude vychovavat. Kdyby se s babickou videl jen obcas, tak by se to mozna dalo i kousnout, ale jestli se s ni vidi casto, tak to muze mit vliv na efektivnost tve vychovy. Takze na tchyni bych byla presne jako na sve dite - bud budes respektovat moje metody nebo ti ho proste nedam. Jasne ji urcit hranice a pres ty nejede vlak. Mozna me nekdo odsoudi, ze jsem drsna, ale verte mi, ze ja to tak udelala se svou matkou ( moc ji ho nedavam ) a funguje to. Nekteri dospeli jsou proste stale deti a nic jineho na ne neplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.12 09:08

Jo,v klidu./plně normálně jsem jí řekla,že je teplo…s oblékáním to je taky boj,nejradši by byla kdyby jezdil do června ve fusaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí