Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No jde o to, ze si kdyz jeci uz delsi dobu nejsem jista, jestli uz treba prece jen nechce prebalit, tak k ni jdu to zjistit..na kase se ptam, protoze kdyz to zacalo, myslela jsem ze zkusim kasi, jestli treba nebude plnejsi, ale je to stejny.jo a jasne ze nevim co chce, proto se ptam na zkusenosti jinych, jestli treba na neco uz neprisli..nevypozorovali. jinak do ted, teda cca do pred tydnem, spala sama, tak ji nebudu najednou ucit drzeni za rucicku. stacilo ji vykoupat, nakojit, dat do postylky, rekla jsem ji dobrou a sla a ona na to byla zvykla, ted ale je ticho a pak cca do peti minut zacne vyvolavat, najdu ji zasprajclou na brisku..tak ji ukladam znova a to uz buli..
Já jsem za dobu mateřství přišla akorát na to, že co platí dne, nemusí už platit zítra
. Možná má jen nějaký vývojový skok, něco nového se naučila a teď se s tím snaží srovnat. Navíc už je velká, takže začíná být akční, nechce se jí jen tak ležet, přetáčí se…tak se jí prostě hůř usíná. Takže asi to budeš muset vydržet, chodit přetáčet, uklidňovat a čekat, až to přejde ![]()
Jo a ještě mě tak napadá, ona je tak akorát ve věku na separační úzkost - tak i toto by mohlo být. A to taky přejde, neboj ![]()
No nezbyva nez to vydrzet tak jako tak, az to prejde, tak stejne zase zacne neco jinyho..¨
![]()
@bludicka 82 No většinou to tak je
Zuby, různé nemoci, držkopády když začne chodit, řev když se zakážou oblíbené, ale nebezpečné věci…ale čím je dítě starší, tím je s ním i větší sranda, takže se to vykompenzuje
. Náročné to je, ale maminky vydrží všechno ![]()
@bludicka 82 Promiň, ale jak může ona vědět co chce, když to nevíš ani ty
. prostě neumí sama usnout, takže buď ji asi budeš muset nějak pomoct - podržet za ručičku, zazpívat nebo cokoliv na ni zabere, nebo zkusíš třeba i to vyplakání…ale jestli ji necháš chvíli ječet a pak ji stejně vytáhneš, tak tím ji akorát dáš najevo, že nakonec stejně vyhraje a akorát ji mateš
. Kaše by měla více zasytit a některé děti potom spí lépe. Ale není to pravidlem, hodně dětí se budí spíše ze zvyku. Mně se kluk na noční kojení odnaučil sám cca kolem 8 měsíců, ale budí se v noci doteď - bude mu 17 měsíců A spí s náma v posteli, protože na nějaké vyřvávnání nejsem zvědavá
. Hodně holek doporučuje knihu „Každé dítě může dobře spát“, lze i stáhnout na ulozto.cz. Držím palce!