Rada pro sousedy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Rada pro sousedy?
Potřebovala bych poradit. Vedle naší bytovky je takový rozpadlý domek a ten obývají nějací lidé bez práce (asi ani není jejich, nejsou tam ani okna). Když jsme šli s dětmi okolo, tak na nás jeden z nich vyběhl, jestli prý pro ně nemáme cigarety, že jim je lidé od nás z baráku nosí. Bylo těsně před vánocemi, tak se mně jich zželelo a skočila do blízké trafiky tomu pánovi koupit krabičku cigaret. Nabídli se, že by nám za to pohlídali děti kdyby bylo potřeba nebo tak, což jsem samozřejmě odmítla.
Ale když jsem se s tím pánem dala do řeči, dozvěděla jsem se, že nikdy v životě nepracoval. Prý je celý život na úřadě práce a žádnou práci si nevybral, protože tam pro něho nic zajímavého nemají. Když zjistil, že pracuji v účtárně, tak po mně chtěl vědět, kolik bude mít důchod. Dle mého názoru dostane dávku životní minimum, které v roce 2022 činí 3860 Kč.
Prý jaké další dávky si má zažádat, aby měl co nejvíc a dobře se mu žilo. Vyznáte se někdo v tom sociálním systému více?
Je mi těch lidí líto když je teď taková zima. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Manžel teda říká, že se s nima nemám bavit, že nás tak akorát vykradou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to si děláš srandu ne? Tobě je jich líto??Ať jdou pracovat, když se chtějí mít dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petra.prelouc1 píše:
Manžel teda říká, že se s nima nemám bavit, že nás tak akorát vykradou…
Manžel má pravdu… nebavila bych se s ním.. nemocný není, má jít makat… na pracáku mu nenašli nic co by se mu líbilo, nic zajímavého… paráda… ale teď třeba škemrat o dávky aby ho živil stát. Kdo chce pracovat tak pracuje!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petra.prelouc1 píše:
Potřebovala bych poradit. Vedle naší bytovky je takový rozpadlý domek a ten obývají nějací lidé bez práce (asi ani není jejich, nejsou tam ani okna). Když jsme šli s dětmi okolo, tak na nás jeden z nich vyběhl, jestli prý pro ně nemáme cigarety, že jim je lidé od nás z baráku nosí. Bylo těsně před vánocemi, tak se mně jich zželelo a skočila do blízké trafiky tomu pánovi koupit krabičku cigaret. Nabídli se, že by nám za to pohlídali děti kdyby bylo potřeba nebo tak, což jsem samozřejmě odmítla.Ale když jsem se s tím pánem dala do řeči, dozvěděla jsem se, že nikdy v životě nepracoval. Prý je celý život na úřadě práce a žádnou práci si nevybral, protože tam pro něho nic zajímavého nemají. Když zjistil, že pracuji v účtárně, tak po mně chtěl vědět, kolik bude mít důchod. Dle mého názoru dostane dávku životní minimum, které v roce 2022 činí 3860 Kč.
Prý jaké další dávky si má zažádat, aby měl co nejvíc a dobře se mu žilo. Vyznáte se někdo v tom sociálním systému více?
Je mi těch lidí líto když je teď taková zima.
Je ti líto lidí, co za celý život nehrábnou, a jen se zajímají o dávky? Nevěřím, že je celý život na ÚP, a žádnou práci si nevybral, spíš nechtěl, proč taky že jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petra.prelouc1 píše:
Potřebovala bych poradit. Vedle naší bytovky je takový rozpadlý domek a ten obývají nějací lidé bez práce (asi ani není jejich, nejsou tam ani okna). Když jsme šli s dětmi okolo, tak na nás jeden z nich vyběhl, jestli prý pro ně nemáme cigarety, že jim je lidé od nás z baráku nosí. Bylo těsně před vánocemi, tak se mně jich zželelo a skočila do blízké trafiky tomu pánovi koupit krabičku cigaret. Nabídli se, že by nám za to pohlídali děti kdyby bylo potřeba nebo tak, což jsem samozřejmě odmítla.Ale když jsem se s tím pánem dala do řeči, dozvěděla jsem se, že nikdy v životě nepracoval. Prý je celý život na úřadě práce a žádnou práci si nevybral, protože tam pro něho nic zajímavého nemají. Když zjistil, že pracuji v účtárně, tak po mně chtěl vědět, kolik bude mít důchod. Dle mého názoru dostane dávku životní minimum, které v roce 2022 činí 3860 Kč.
Líto? No tvl, hustý. Ale stejně myslím, že trollíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petra.prelouc1 a ty mu ještě běžíš koupit krabku cigaret.. fakt paráda… třeba je podporovat ve flákaní a jaký to dává příklad tvým dětem???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A z té výhry ve Sportce už vám nic nezbylo? Že bys jim vyplácela nějakou rentu, když máš tak vyvinuté sociální cítění.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli ti jich je líto (což taky nechápu), zeptej se pána při příští příležitosti, jaká práce by ho „zajímala“
A můžeš mu ji pomoct sehnat.
Jako fakt, jak ti může být líto lidí, kteří celý život záměrně nepracují, squatují někde v rozpadlém baráku, žebrají po sousedech cigára a jediné, co umí, je natahovat ruce pro dávky? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Michelle_M píše:
A z té výhry ve Sportce už vám nic nezbylo? Že bys jim vyplácela nějakou rentu, když máš tak vyvinuté sociální cítění.
ona něco vyhrála?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petra.prelouc1 píše:
Myslím, že jsi troll. Nikdo snad nemůže být tak hloupý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych rozdělala před barákem oheň, postavila na něj kotel a vařila celou zimu grog, aby jim nebyla zima a měli něco na zahřátí. A ve volných chvílích jim můžeš balit cigára do zásoby.
- Citovat
- Upravit
@ontarova.stara píše:
Já bych rozdělala před barákem oheň, postavila na něj kotel a vařila celou zimu grog, aby jim nebyla zima a měli něco na zahřátí. A ve volných chvílích jim můžeš balit cigára do zásoby.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Umík píše:
Myslím, že jsi troll. Nikdo snad nemůže být tak hloupý.
Ale může, když sháněla manželovi prostitutky. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit