Když lidé jí krmné produkty
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Když lidé jí krmné produkty
Byla jsem na návštěvě u jedné početné rodiny a přišli jsme řečí k tomu, že kupují krmné produkty určené pro zvířata a vaří z nich jídlo pro sebe.
Koupí pytel obilí, namelou ho, a mají vlastní celozrnnou mouku (žitnou, pšeničnou, atd.) za zlomek ceny z běžných obchodů s potravinami.
Na jednu stranu mi to připdá zajímavý nápad, ale jsou podobné produkty určené pro zvířata vhodné pro lidi?
Je tady někdo, kdo se v tom vyzná, třeba někdo, kdo pracuje s potravinami a krmivy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslíš že to obilí je jako z jiného pole
pokud se zrovna nekrmí konzervou pro psy tak na tom není nic divného.
Mlýn taky kupuje obilí sice ve větším množství ale úplně to samé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na krmiva jsou méně přísné požadavky - například mohou být geneticky upravená apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leni_2019 píše:
Byla jsem na návštěvě u jedné početné rodiny a přišli jsme řečí k tomu, že kupují krmné produkty určené pro zvířata a vaří z nich jídlo pro sebe.
Koupí pytel obilí, namelou ho, a mají vlastní celozrnnou mouku (žitnou, pšeničnou, atd.) za zlomek ceny z běžných obchodů s potravinami.
Na jednu stranu mi to připdá zajímavý nápad, ale jsou podobné produkty určené pro zvířata vhodné pro lidi?
Je tady někdo, kdo se v tom vyzná, třeba někdo, kdo pracuje s potravinami a krmivy?
Minimálně tam nebudou takové normy na zdravotní nezávadnost jako u potravin určených pro lidi. Teoreticky tam mohou být plísně apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potravinarska psenice musi splnovat urcitou normu - velikost zrna, vlhkost a taky obsah latek jako vlaknina, bilkoviny, lepek atd. Krmna psenice je to, co nesplni normu, popr. jsou i odrudy, ktere se vyslovene jako krmivo pestujou.
Kdyz si vezmu, co sypu slepicim, mlit mouku bych z toho nechtela - uz jen kvuli tomu, ze jsou v tom prece jen plevy a dalsi bordel, musela bych to nejak cistit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JiříkMazlík píše:
Myslíš že to obilí je jako z jiného polepokud se zrovna nekrmí konzervou pro psy tak na tom není nic divného.
Mlýn taky kupuje obilí sice ve větším množství ale úplně to samé.
Jasně, kup si desetikilovej pytel posypový soli na chodníky. Sice je to bez jódu, ale zase levnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím pro lidské potraviny jsou přísnější limity a kontroly. Jinak co se týká zkušenosti, tak naší známí jedli po emigraci v Německu v 68 dočasně konzervy pro psy a pro kočky.
Tady to vůbec v té době neexistovalo, takže si mysleli, že je to normální jídlo pro lidi.
![]()
Upřímně řečeno Super prémiové krmivo může být kvalitnější, než průměrné jídlo pro lidi. Obzvlášť Izraelské nebo Německé produkty bývají dost kvalitní a ještě dostanete konskou dávku vitamínů. ![]()
Příspěvek upraven 12.01.22 v 19:25
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prof. Farnsworth píše:
Jasně, kup si desetikilovej pytel posypový soli na chodníky. Sice je to bez jódu, ale zase levnější.
No zrovna u soli na chodníky je třeba levnější koupit normální s jodem.
Tedy dle cen supermarketu ![]()
Ale pokud to bude jen vytěžená sůl z dolu a zabalená do pytle tak bych ji klidně pozřel ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@větvička1 píše:
Potravinarska psenice musi splnovat urcitou normu - velikost zrna, vlhkost a taky obsah latek jako vlaknina, bilkoviny, lepek atd. Krmna psenice je to, co nesplni normu, popr. jsou i odrudy, ktere se vyslovene jako krmivo pestujou.
Kdyz si vezmu, co sypu slepicim, mlit mouku bych z toho nechtela - uz jen kvuli tomu, ze jsou v tom prece jen plevy a dalsi bordel, musela bych to nejak cistit.
To je jedna z věcí, co mě napadly. Plus zdravotní nezávadnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
A takový guláš ze psi konzervy- tam je masa!
No, to zalezi na konzerve. Nekde toho masa moc neni a je to spis obili. Musis cist etikety ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinaIrena píše:
A takový guláš ze psí konzervy- tam je masa!
To znám naštěstí jen z doslechu, ale obilím pro dobytek se opravdu mí známí krmí.
Ten chleba jsem snědla i já, chutnal dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Leni_2019 píše:
Jestli krmná pšenice skončí ve slepici a my pak jíme její vejce, nepřijde mi divné sníst bez obav tu pšenici. Možná není balená podle hygienických norem, může být znečištěná jinou plodinou
Ale otrávená být nemůže.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gežitka píše:
Nevím pro lidské potraviny jsou přísnější limity a kontroly. Jinak co se týká zkušenosti, tak naší známí jedli po emigraci v Německu v 68 dočasně konzervy pro psy a pro kočky.
Tady to vůbec v té době neexistovalo, takže si mysleli, že je to normální jídlo pro lidi.![]()
Upřímně řečeno Super prémiové krmivo může být kvalitnější, než průměrné jídlo pro lidi. Obzvlášť Izraelské nebo Německé produkty bývají dost kvalitní a ještě dostanete konskou dávku vitamínů.Příspěvek upraven 12.01.22 v 19:25
Jak jsem četla tu zvýrazněnou část, tak jsem si nemohla nevzpomenout na to, jak jednu dobu děsně frčelo užívat na klouby Alavis určenej pro koně
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě tam budou jiné normy - méně přísné. Otazka je, jestli je to pak lidskému zdraví nejak škodlivé. Pokud člověk zároveň chleba z krmné pšenice zapiji kolou z tesca, která je levnější nez voda a maže si na ten chleba nejakej sajrajt a pak si da cigo, asi neni co řešit… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit