Rada s dětským dortem

2390
27.9.13 09:19

Rada s dětským dortem

Ahojky, poprvé budu dělat dvoupatrový dort pro dceru, budu ho potahovat, nemáte nějakou inspiraci? Dál se chci se zeptat, budu si dělat marcipán podle receptu co jsem našla na netu, mám trochu obavy, aby se mi to nelepilo a netrhalo při válení, lze tomu nějak zabránit? Popř. můžu se hodit i ten recept

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2693
27.9.13 09:24

Zlato s marcipánem musíš pracovat když má vhodnou teplotu. Když se trhá tak do lednice a dát odpočinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
27.9.13 09:25

@Olion to si ještě pamatuji, ale raději se poptám :-D četla jsem že je dobré dělat na folii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
27.9.13 09:43

Já ho válím na potravinářský fólii, protože když to dělám na lince nebo i na silikonový podložce a podsypávám, tak se mi vždycky někde přilepí a nejde mi to celý zvednout.
Takže to rozválím mezi fóliema a pak to s tou spodní přenesu na dort a sundám ji až na dortu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1601
27.9.13 09:44

Já beru inspiraci např. tady . Jinak potahovací hmotu si kupuju a nejlepší zkušenost mám se Smartflex Velvet mandle. Bezvadně se s ní pracuje, chuťově je vynikající a není až moc sladká. Nedoporučuji K2 hmotu, je více lepivá, i když taky se s ní dá pracovat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
27.9.13 10:09

@PetraJ podsypáváš? čímpak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
27.9.13 10:12
@kissi píše:

Jaky budes delat marcipan?:l

ja podsypavam mouckovym cukrem. Nic se mi netrha, ale marcipan mam radne odpocaty a dobre propracovany.

• Citovat
  • Upravit
14856
27.9.13 10:35

Jak děláte marcipán? My jsme si dort naposledy koupily, ale ta hmota mi teda nechutná, ještě mám v lednici figurky a nikdo je nechce jíst…mozná mám mlsnej jazyk. Já mám ráda bud pravej marcipán, nebo takovou tu mléčnou hmoutu co se delavala driv, jak byly takové ty růžičky a spol. Ale z toho se neda moc tvarovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
27.9.13 11:25
@kissi píše:

Moučkovým cukrem. Ale stejně se mi to někde přilepí nebo potrhá, když to chci přenýst. Tak to dělám na tý fólii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
27.9.13 12:45

@suik já dělám tento, a nám moc chutná, není ani příliš sladký a dobře se sním pracuje, navíc je hotov velmi rychle http://www.mamincinyrecepty.cz/…pan-ze-salka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
27.9.13 12:57

@Lussye jo, to by mohlo byt dobry - salko a mleko. To co jsme meli my, tam bylo asi moc marchmalouchu, nebo nevim ceho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14679
27.9.13 13:01
@suik píše:
@Lussye jo, to by mohlo byt dobry - salko a mleko. To co jsme meli my, tam bylo asi moc marchmalouchu, nebo nevim ceho.

Nám třeba ty kupované hmoty a figurky nechutnají, a tento se ani nelepí, sladký je akorát, a žádně velké vážení. já jsem sním potáhla velký dort a byl to můj první pokud a nic se netrhalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí