Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravim, zajima me jestli je tu nekdo, kdo pece řízky v troubě?( a ne na panvi) kolik davate oleje a nakolik °C pecete? Z jakeho masa? (Kureci, veprove-krkovice, kotleta, kyta???) Diky…
V troubě peče moje babička a vždy na 200° a oleje tam má tak do půl toho řízku, takže tak nějak:) a peče vepřové-krkovici:) A já pokud dělám třeba vepřové řízky, tak je osmahnu na pánvi a pak je vložím do zapékací mísiy bez oleje.
Babička pekla v troubě řízky z krkovice. Dělala to na sádle, řízky plavaly, takže ho dávala hodně a v plynovce, takže stupně to asi žádné nemělo
Byla to bašta, ale pochopitelně kalorická bomba a nic pro žlučníkáře
![]()
Já dělám řízky v těstíčku, jen se krátce zasmaží a pak se pečou. Podle mě se na ně použije míň tuku, jak to, co čtu v předchozích příspěvcích.
Ja myslela, ze hlavni vyhoda peceni rizku v troube je, ze se tam olej nedava ![]()
@Ali-Ali píše:
Ja myslela, ze hlavni vyhoda peceni rizku v troube je, ze se tam olej nedava
Taky jsem něco takového čekala ![]()
Ale manželova mamka dělá v troubě smažený květák. Pečící papír opravdu jen potře olejem a peče a otáčí.
Ja dneska delala veprovy ( kotleta na 200°C) -suchy strouhanka tvrda
da se to snist ale…nic moc ![]()
@lujziana píše:
Ja dneska delala veprovy ( kotleta na 200°C) -suchy strouhanka tvrda![]()
da se to snist ale…nic moc
Tak to mě napadlo hned, jak jsem to četla, že to musí zrovna kotletu totálně vysušit. Na oleji je to rychlý a neztratí šťavnatost. Jak pečeš, tak prostě vysušíš.
My pečeme obalovaná kuřecí stehýnka a vždy jen pokapeme olejem.
@Kaczenka píše:
My pečeme obalovaná kuřecí stehýnka a vždy jen pokapeme olejem.
To je ono, tak to znám ![]()
@lujziana píše:
Ja dneska delala veprovy ( kotleta na 200°C) -suchy strouhanka tvrda![]()
da se to snist ale…nic moc
To chce nějaké tučnější maso. Nejleší bude krkovice nebo to kuřecí stehno (křídlo) s kůží.
Zkusila jsem a už nikdy řízek má být mastný, z té trouby je to celý nějaký vysušený ![]()
Nasi rodice to delaj roky ale nalejou tam olej maj pak vsechny rizky stejny
. Nam vozi restaurace obedy a taky dobry. kdybych je delala ja, udelala bych je v troube, kdyz je delam na panvi tak od 5. Je mam pripaleny.