Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@avm3 píše:
Tak to mě napadlo hned, jak jsem to četla, že to musí zrovna kotletu totálně vysušit. Na oleji je to rychlý a neztratí šťavnatost. Jak pečeš, tak prostě vysušíš.
Proto asi ten půl pekáč sádla ![]()
Babi to vysušené neměla, právě byly šťavnaté, rozpadaly se, ale většinou pekla z krkovice, i když myslím, že i kotletu jsem od ní jedla.
A od kuchyně mé babi se nízkotučnost čekat nedá, ta i kynuté zadělávala smetanou ![]()
@plzakova21 dovoz obedu
tak bych sechtela mit
(ale moc dlouho bych to asi nevydrzela
( nevarit) )
U nás se řízek usmaží, nechá okapat a dopéká v troubě v přikryté nádobě asi na 100 stupňů.
@lujziana píše:
@AngelLilly takze bez oleje.. Na pečici papir??
Dala bych to na pečící papír a pokapala trochou oleje. Co si tak matně pamatuju, suchý to nebylo ![]()
@kadlina ale kdyz delam kotletu prirodni v troube tak se taky rozpada, ale pecu na min a podlevam vodou
@Anonymní píše:
U nás se řízek usmaží, nechá okapat a dopéká v troubě v přikryté nádobě asi na 100 stupňů.
To muze byt ok-maso se zatahne dostane barvu a v troube dopeka( s olejem??)
Teta dela na plechu, ale oleje hodne, aby nemusela stat pul dne u trouby.
Klasicky jde ale o to, ze se pece na pecicim papire, olejem se jenom potre. Zkousela jsem to jednou a nic moc - mam rada prsve tu skorospalenou strouhanku.. ![]()
V troube na 170C, veprova krkovice, kureci vykostena stehna a kruti prsa. nejdriv osmahnu na masle, aby se strouhanka chytla a pak na pekac s troskou toho masla nebo troche cerstveho masla navrch.
@lujziana píše:
To muze byt ok-maso se zatahne dostane barvu a v troube dopeka( s olejem??)
Já dopékám s trošičkou vody.
@avm3 píše:Řízek?
Já dopékám s trošičkou vody.
@lujziana píše:
@kadlina ale kdyz delam kotletu prirodni v troube tak se taky rozpada, ale pecu na min a podlevam vodou
Přiznám se, že netuším, na jakou teplotu to babi pekla. Zkusím se jí zeptat, ale vzhledem k plynové troubě a vzhledem k tomu, že už je to pár let, nevím, jestli to ví ona
Každopádně v tuku to kvalitně plavalo, asi jako ve friťáku ![]()
Delavam tak ze je osmazim ne uplne a pak pecu zakryte. A tuk uz nedavam. ale urcite by to slo i bez toho smazeni akorat ten pekac aspon trosku vymazat.
@lujziana píše:
@plzakova21 dovoz obedutak bych sechtela mit
(ale moc dlouho bych to asi nevydrzela
( nevarit) )
Zatim rok a pul a jde to, dost se na tom usetri. Jidlo stoji 50,– /polivka, druhy, salat/ je to i s dopravou do domu- mame to u vytahu. Davaj toho tolik ze kupuju 3ks, ale jime z toho 4-5 lidi. Jednou tydne beru 6×. Na sobotu. Ale dnes to byly rizky a bramb. Salat tak to asi na sobotu nezbude. Mesicne platim 3-4tisice. Vtip je v tom, ze ten clovek kupuje potraviny ve velkym a za jiny ceny nez beznej clovek. Podminkou je ze to jidlo musi byt dobry. Ma dobrejch 85%, tak nejak10%, a tak 3 jidla mesicne nemusim. Ale vybirame denne ze tri, tak jsme to uz vychytali
Nugetky bez smažení - dá se použít kuřecí i vepřové (odzkoušenou mám kotletu)
Kuřecí maso nakrájím na kousky, naložím do bílého jogurtu posypu kořením dle chuti. Nechám nejlépe přes noc v ledničce, maso krásně zkřehne.
Pak nastrouhám tvrdý sýr, přidám trochu mouky a kuřecí kousky v něm obalím. Kladu na pečícím papírem vyložený plech a dám péct do trouby na cca 180 stupňů. Pokud dáte moc mouky můžete během pečení ještě trochu potřít olejem. Jsou mňam křupavé a nejsou nasáklé olejem.
Ještě se dají místo sýru obalit v rozdrcených kukuřičných lupínkách a je to taky moc dobrý ![]()
A nejspíš by to mohlo jít stejně i se strouhankou, ale to odzkoušeno nemám ![]()
@kadlina Jen kapičku, ty spodní jsou, ale vrchní jsou křupavé. Ale za to měkoučký maso to stojí.