Rady a dotazy babičky 69 let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
249
2.8.18 21:44

Chudák babi Jitka. Také by mě zajímalo, proč musím poslouchat „za nás (před 45 lety) se to dělalo takhle“ a proč moje dítě, když se v jednom kuse necpe jídlem, je podle ní chudák a v tomto horku by nemělo být nahaté, ale v triku a čepičce a ponožkách. Ale to je asi takový nešvar. Zajímavé, že moje máma tímto nešvarem netrpí. Asi že mě vychovala a věří mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.8.18 22:37

Mám tchýni, která neustále mentoruje o výchově, péči o děti a domácnosti. Svoje vnučky ovšem nejraději pozoruje a komentuje zpovzdálí. Mám maminku, která nementoruje, razí názor, že každý má právo na svůj život a svoje chyby a svá vnoučata miluje a je jim tou nejúžasnější babičkou. Záleží na Vás, kterou chcete být.

• Citovat
  • Upravit
140233
2.8.18 22:49
@Margery píše:
Tak to byste mi mohla vysvětlit, proč moje tchýně není schopna respektovat moji výchovu, mnou nastavený jídelníček dítěte (zdravotní duvody) a proč neuznává, že moje dítě není rozmazlené, ale jeho chování je ovlivněno poruchou auti spektra :think: a jako bonus, proč mi, když ví, že nesmím mlíko, neustále mlíko ve všem podstrojuje? Díky :roll:

proč se nezeptáš tchyně?tady ti na to nikdo neodpoví,proč to tvoje tchyně dělá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28728
2.8.18 23:14

@mojmira mi je to bohuzel jasne… to byla spise recnicka otazka a poukazani na to, ze problemy mezi generacemi tesi jak starsi, tak mladsi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
3.8.18 08:33

Moje mamka mi zadne nazory necpe, hodne mu pomohla s hlidanim, kdyz jsem sla brzo do prace, ma s klukama vyborny vztah. Kdyz casto hlidala vzdycky se ptala co budou jist, nic navic jim nedavala, respektovala jejich ( vcelku volny ) rezim. Mozna si neco jineho myslela, ale nedavala to znat. Poslednich 6 let uz je nehlida, je ji pres 70 a uz se na to neciti, navic kluci uz jsou velci, ale casto za ni zajdou na navstevu, uci ji pracovat s internetem a dalsi veci na tabletu, je legrace, babi se neco noveho nauci, nacpe jim pytel sladkosti ktere oni z vetsiny neji, ale neresi to. Proste to v klidu a pohodove funguje, domluvime se na navsteve, na darcich k narozeninam, na Vanocich. Posilame ji pohledy z cest, kdykoliv nekam jedeme je nadsena, z kazde cesty ji delam fotoknihu, davam ji fotky kluku a fotokalendare, vsechno si vystavi.
Na druhe strane tchyne. Od mala resila kdy kluky pokrtim, jestli je jim horko, zima, hlad, co jim mam a nemam davat a ze rozhodne nemam s detmi cestovat do ciziny, ze jeji deti travily kazdy vikend a cele prazdniny na vsi u babicky a ze je to pro ne nejlepsi. Ale moje deti zadnou babicku na vsi nemaji, maji dve babicky s barakem se zahradou ve stejnem meste kde bydli. Ovsem jakmile bych k ni kluky byť na jednu noc chtela dat, okamzite problem, protoze ona nema cas. Dalsi problem ma s tim, ze jsem se brzo vracela do prace. Proc, kdyz nemusim, ona by byla s detmi doma porad, kdyby to tehdy slo. Na oslavy narozenin nechodila bud vubec nebo o 2 hodiny pozdeji, zato na neohlasene navstevy byla prebornik. Nic nejde nejak rozumne domluvit a naplanovat, vyresit s ni treba darky k jakekoliv prilezitosti je nerealne. Ja uz davno rezignovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
3.8.18 19:44
@Margery píše:
Tak to byste mi mohla vysvětlit, proč moje tchýně není schopna respektovat moji výchovu, mnou nastavený jídelníček dítěte (zdravotní duvody) a proč neuznává, že moje dítě není rozmazlené, ale jeho chování je ovlivněno poruchou auti spektra :think: a jako bonus, proč mi, když ví, že nesmím mlíko, neustále mlíko ve všem podstrojuje? Díky :roll:

Protože problém má tchýně, na Vy. Dělejte si pořád podle sebe, vychovavate svoje děti ne její ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin