Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Jakmile se přizpůsobí množství mléka dítěti, pak už prsa nemusí být tak nalitá a neznamená to, že je mléka málo.
Jinak dostatek tekutin je základ, dávat pozor na čaje ve kterých by mohli být bylinky, které můžou omezovat laktaci např. šalvěj, ta se při kojení nesmí.
A mas jen ten dojem, nebo pozorujes neco u ditete? Malo cura, nepribyva? Kolik ji je? Protoze to, jak se prsa ze zacatku nalevaji a to mleko tece vetsinou ustoupi, jak se stabilizuje tvorba mleka…
Jinak kontakt kuzi na kuzi, tekutiny, a prikladat, nekdo i podporuje odsavanim, ale bacha, aby sis nenabehla kvuli dojmu ![]()
Jak je stare dite? Prvni asi tak 2 mesice jsem mela pocit, ze mi prasknou prsa, pak se to ustalilo. Pokud jsem mela pocit, ze mam malo mleka, tak jsem po dokojeni zkusila zmacknout prso a vzdy teklo dalsi. Takze to byl jen pocit. Pro vlastni uklidneni muzes zkusit, abys neplasila zbytecne, l.
Jinak jsem pila kojici caje, vzdy si rano uvarila konvici a pila po cely den. Obecne hodne tekutin a kvalitniho jidla. A zlate pravidlo, cim vic kojis, tim vic mleka se tvori, takze neblbnout s tim, ze az po 3 hodinach, ze driv nemuze mit hlad
![]()
Pro tvorbu mlika je dulezitej predne klid a nenervit se. Houby pomuze dostatek zivin na tvorbu mlika, kdyz vystresovana matka sleduje kazdou kapku a adrenalin ji blokuje vylucovani oxytocinu.
Přesně tak, hodně pít, jist dobře, a klid. Bylinkové čaje na kojení jsou super a není špatný ani sunar Gravimil, pokud ti nevadí mléčné pití ![]()
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()
Ahoj, prosím máte nějaké odzkoušené rady, jak zvýšit tvorbu mléka? Přijde mi že mi malá chvíli pije a po chvíli jakoby mi přestalo téct, přikládám často ale přijde mi když ji dám k prsu po 2 hodinách nic tam prostě nemám