Ragady, kdo má zkušenost?

496
1.4.15 11:59

ragady kdo ma zkusenost ?

Ahoj holky. Mam na obou prsach ragady a kazde kojeni trpim az placu.. Mala ma 14dni a je zrava takze kojime kazde dve hodiny.. mazu bepantenem ale nemyslim si, ze by me nejak pomahal.. vetram co to jde.. doktorka me doporucila violu a jeste jsem si obednala hydrogelove polstarky, tak uvidime zda to zabere.. Jinak jak jsem rikala tak kojim kazde dve hodiny takze se me to nema kdy zahojit.. Kloboucky se me neosvecili protoze mala z nich nevysaje zadni mliko takze me pak akorat porad place, tak ju radeji kojim s prsa.. Vzdy ju necham pres kloboucek vysat tu bradavku a prvni mliko a pak se me k te vystouple bradavce prisaje lip a neboli to tak.. Nevim jestli to pomuze ale na zahojeni.. Muze se me to takto vubec nekdy zahojit nebo to bude furt dokola? Odsavat nechcu aby se me mala pak jeste prisala.. takze su zofala.. na nic lepsiho jsem zatim neprisla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
1.4.15 12:04

Natrit prsa gencianou, bepanthen peclive vmasirovat, nenosit vlozky do podprsenky a velice hlidat techniku prilozeni, jakmile je dite prisate spatne, tak nemilosrdne odendat a nechat prisat znovu, hlidat hlavne otevreni pusinky, aby dite melo v puse i dvorec, ne jen bradavku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.4.15 12:05

@chrastitko11 Ty první týdny takové prostě jsou, prsa si musí zvyknout. Bepanthen, nechávat větrat a vydržet. Je to normální, nechápu ty kecy v časopisech, že kojení nebolí, bolí a někdy dost! Možná ne každou, ale setkala jsem se s tím v různé míře i u většiny kamarádek, myslím, že jde spíš o to s tím tak trochu počítat. Interval kojení zkus natáhnout na 2,5h, aspoň někdy, to by ti taky mohlo trošku pomoct. Vydrž pár dnů, bude líp!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
1.4.15 12:05

Jo, a hlídat správné přisání!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
1.4.15 12:07

Jo a stridat polohy ditete, krom klasicke taky fotbalistu, aby se nezatezovala porad jen ta sama mista. Dite mit pri kojeni dobre vypodlozene kojicim polstarem ci polstari a perinami, aby ses mohla soustredit na spravne prilozeni a nebat se, ze ti dite nejak vyklouzne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.4.15 12:08

Bohužel moc neporadím. všechno co zde popisujš mi přijde jako dobrý. šnaci zahojit se to má hlavně prsa si zvyknou. nevím jestli ti to pomuže já měla i modráky z porodnice jsem odcházela jak kdyby mi do nich někdo namláti. Ale zvládla jsem 6ti nedělí tedy vždy se slzami a pláčem když se malá přisávala, ale potom už to bylo OK… přeji hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
1.4.15 12:15

Zkus kojit v leže na posteli a co je nade vše mastičky, tak si po každém kojení potři bradavky mateřským mlékem, je to ten nejlepší lék. Pokud budeš mít problémy neváhej a vyhledej laktační poradkyni, ta stou polohou poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.4.15 12:18

Genciána a pevaryl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
518
1.4.15 12:25

@chrastitko11 jejej,mam to jeste v zive pameti. Ja jeste chytla i zanet, takze atb. Nejvic mi pomohl bepanthen plus, ale trvalo to tak mesic, nez se vse zahojilo. Po kazdem kojeni jsem si prsa oplachla vodou a namazala. At se brzy vse zahoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
1.4.15 12:34

@chrastítko11 Taky jsem to zažila, jenom s prvním, u malé už jsem byla poučená a fakt hlídala techniku. Jendou se to podělá a je vymalováno. Starší mi ale jednou bradavku málem odkousl, normálně byla napůl uhryznutá, hrůza!! A musím říct, že mi pomohla jedině genciána, taky je dobrá mastička purelan, tuším… Každopádně je důležité nechat prsa větrat, tudíž jsem si koupila od medely chrániče bradavek do podprsenky a prsa se vůbec nedotýkala podprdy. Je dobré je i střídat, ale na to je ještě asi brzy, to by musel být prcek super savec a vytáhnout si vše potřebné z jednoho prsu během jednoho kojení… Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4547
1.4.15 12:54

@chrastitko11 Určitě vyzkoušej mast Purelan od Medely. Je na bradavky bezkonkurenční. Mně teda pomohla nejvíc. Ale hlavně máš asi špatnou techniku kojení. Zkus to nastudovat, je moc důležité, jak se dítě přisaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
1.4.15 12:55

@PetrušeKl ja teda kojim vzdy jedno kojeni z jednoho a druhy z druhyho.. at si vzdy to jedno prso chvilku odpocne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
1.4.15 12:58

Ahoj!

Základem je správná technika přiložení.
Nech si poradit od laktační poradkyně. Prozatím si najeď na stránky kojeni.net a pořádně nastuduj, jak je to správně (příp. zkoukni i nějaká videa). Dvěma kamarádkama se stejným problémem jsem se správnou polohou pomohla, vždy to zabralo a kojení nebolelo.
Nejlepší je poloha fotbalisty a tanečníka, ideální pro špatně se přisávající děti.

Hodně větrat. Pokud je neustále prso zavřené v podprsence a ještě s vložkou, bude se zapařovat a nebude se dobře hojit. Takže mezi kojením nechat prsa volně, příp. ještě koupit chrániče bradavek.
Můžeš si ulevit i přikládáním chladivých obkladů.

Existuje spoustu mastiček, ale tyhle dvě věci jsou opravdu základ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.4.15 13:23

Ještě mě napadlo zkontrolovat jestli miminko nemá v pusince moučnivku. Já měla ragady, které se dlouho nehojily a důvodem byla pravě moučnivka. Pomohlo mazat 2 krát denně bradavky cannesten kremem. Pozor, musí se před kojenim omýt! a samozřejmě vyléčit i miminko. Jinak jak už bylo napsáno, super je purelan a podobnou masticku má i avent.Je to čistý lanolin. Dá se koupit v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
29.12.21 10:04

Ahoj!
Chtěla bych se podělit o svoje zkušenosti s velkými ragadami po narození miminka a případně trochu povzbudit ty, které by hledaly radu na toto téma.
Udělaly se mi na obou prsou symetrické ragady, když bylo miminku týden až dva. Bolelo mě to už v porodnici, ale považovala jsem to za normální, že prsa na začátku prostě bolí.
Doma to pak byl horor. Nezažila jsem takovou bolest. Říkala jsem si, že bych daleko radši znovu rodila než tohle. Vysloveně krev, pot a slzy. Kvůli strachu z bolesti jsem zkoušela miminko přikládat milionkrát a na poslední chvilku vzdy ucukla a každé kojení trvalo strašně dlouho už jenom kvůli tomu, že jsem ji to prso nedokázala hrozně dlouho pro bolest dát.
Pozvala jsem LP, technika prý ok, ale koukla dcerce do pusinky a zjistila, že prý má malá uzdicky. Za týden na to jsme jeli na podstrihnuti uzdicek, což hrozně pomohlo! Byla to ta příčina. Den od tohoto malého zákroku se to začalo lepšit. Rány vypadaly ještě chvíli přibližně stejně velké, bolelo to, ale už se to dalo snést. Do měsíce se zahojily.
Ještě mi velmi pomohly a ulevily zmiňované klobouky silverette, úplně viditelné zlepšení a úleva během prvniho dne! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí