Rakousko s 15měsíčním dítětem

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17180
1.2.10 11:28

Rakousko s 15 měs. dítětem

Ahojky,

rádi bychom vlétě vyrazili na dovolenou do Rakouska - ideálně bychom chtěli spojit hory + koupání takže někde u jezera? Dceři v tu dobu bude zhruba 15 měsíců takže samozřejmě chceme místo a pobyt přizpůsobit i jí. Nejde mi teď ani o konkrétní ubytování to si případně najdeme sami,a le chtěla bych poradit lokalitu.

Jsme sportovně zaměření - takže bychom rádi zkusili i nějaké výlety s krosničkou (ještě nemáme vyzkoušené ale pevně tomu věříme) nebo brusle nebo kolo prostě cokoliv takového co se dá dělat s takhle malým děckem.

Pokud máte někdo tipy tak sem s nimi díky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
188
1.2.10 12:45

Ahoj Panuško,

my jsme byli v Rakousku v loňském roce v létě. Našemu synkovi tehdy bylo nějakých 10 měsíců. Byli tam s námi známý s dětmi - 2 roky a 5 let. Je fakt, že když by náš Ondra byl starší, tak už bychom také s ním zvládli více túr, případně kolo. Byli jsme v Horním Rakousku - aby nebyla příliš dlouhá cesta. Původně jsme chtěli ubytování někde u jezer, ale než jsme se rozhoupali, tak už to bylo hodně obsazené a nebo drahé. Takže jsme byli na statku kousek dál od jezer - i když autem se tam dalo dojet za chvíli. Ta naše vesnička se jmenovala Ottnang am Hausruck. Byli jsme v Salzburgu, Gmundenu, Hallstattu, dalo se jet i do Bad Ischlu, ale nějak jsme si to časově špatně naplánovali, vyjeli jsme na Krippenstein, od tamtud se dá až Dachstein. Některé dny jsme dělali jen procházky okolo městečka kde jsme byli, jeden jsme také celý strávili na koupališti. Jednalo se tedy o oblast Salzburska a jezer Mondsee, Attersee, Traunsee a Hallstatter See. Doporučuji se podívat na ubytování na www.farmholidays.com, jsou tam hodně ty statky, které doporučuji - pro to děcko to má ještě ten rozměr, že jsou tam zvířátka - krávy, kozy, králíci, koně… Musím říct, že se nám ty prázdniny moc líbily, navíc se tam opravdu z Prahy dalo v pohodě dojet, není to žádná šílená štreka. Kdybys ještě něco chtěla vědět, napiš mi soukromou zprávu. Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.2.10 12:50

Míšo díky přesně něco takového jsem si představovala včetně těch zvířátek, pojedeme autem, takže není problém bydlet i dál od jezera nebo i od hor,a le aby se tam zase nejelo půl dne. Na odkaz určitě mrknu. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
188
1.2.10 21:20

Panuško, ještě mě k tomu napadlo, na těch statcích jsou většinou jak pokoje, tak třeba apartmány. My jsme tam byly dvě rodiny, tak jsme si vzali byt, kde byly tři ložnice a protorná obytná kuchyň. Bylo tam všechno, veškeré nádobí, televize, myčka, mikrovlnka, dali nám i dětskou postýlku. Mě se na tom taky hrozně líbilo, že jsme měli zdarma čerstvé mléko, kolik jsme chtěli a za pár korun vajíčka, domácí jogurt, marmelády, jablečnou šťávu… Je lepší pokud mluvíte Německy, ti starší lidé na těch statcích moc jazyk neumí. Tak to mě tak ještě napadlo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
22.4.14 20:02

Holky, nějaký tip na super místo, kam se uchýlit v létě na pár dní s kámoškou a našimi v té době 16timěsíčními prcky? Je mi jasný, že s nima nebudeme někde chodit, v kočáru moc nevydrží, tak spíš, aby to bylo hezké místo, kde to bude trošku žít, budou tam dětská hřiště a nějaké lázně poblíž třeba na koupačku? Loni jsme byli s prckem u jezer s mužem, ale nějak si ty hřiště a tak nevybavuju :) Děkuji uctivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
22.4.14 20:09

@Tapeta ahoj, mY byli tady a bylůo to super. Hřišt hned pod okny, do vesničky kousek, výlety v okolí krásné. Byli jsme tam když měl syn rok a objeli jsme kde co, vč. lanovkou na Dachstein, pak když měl mladší rok a starší 4 a taky super. Ubytování bylo nádherné.
 http://www.interhome.cz/…t5541.300.3/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
22.4.14 20:11

@mischelinka A tam by měli být poblíž i ty lázně že jo? Jinak děkuji za odkaz - to mám nejraději, když mužu rovnou kliknout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
22.4.14 20:13

Chlapi tam byli se staršími dětmi v nějakém aquaparku, byl vnitřní i venkovní, tobogán, termál. bazén. Bylo to od našeho ubytování pár km, cesta autem nezabrala víc jak 15 minut myslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8504
22.4.14 20:13

@mischelinka Ideál..dokonce si myslím, že to bude ten stejný, do kterého jsme jeli tenkrát z té naší vesnice my :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
22.4.14 20:15

A ubytování fakt krásné, měli jsme společný apt. se dvěma ložnicemi (byli jsme 2 rodiny, nejdřív každá s jedním a o 3 roky později každá se dvěma dětmi), každá měla svou koupelnu a WC a pak společnou vybavenou kuchyň (i s myčkou) a obývák a balkon. Ložnice byli docela daleko od sebe, tak se děti zas tak nerušily, když třeba někdo v noci hulákal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
22.4.14 20:16

Výhoda taky je, že je v domě krásná rodinná pizzerie, kam se dá dojít i s chůvičkou, když děti spí, si to představ jako kdybys šla k sousedům. My se s rodinou střídali v hlídání a jeden večer jsme si vyrazili na večeři my a druhý oni. Pizza nebo jiné jídlo se dá objednat i na pokoj a hluk tam z rest. není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
22.4.14 20:49

My byli sice se starším klukem, ale s kamarády a ti měli dva kluky, jeden mladší.. a já těhotná.. žádné velké chození.

můžu doporučit — Kaprun, ubytování např. hotel Antonius. Bazén v hotelu, dětský koutek, dětské vybavení, dítě pobyt zdarma… užili jsme si to a moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
18.1.16 15:21

Ráda bych obnovila diskuzi. Uvažujeme o letní dovolené v Rakousku. Chtěli bychom ubytování nejlépe v apartmánu nebo bytě s kuchyňkou, pokud by tam byla pračka a dětská postýlka byli bychom spokojení. Chci poprosit o nějaké tipy na ubytování, a to nejlépe v oblasti korutanských jezer nebo pak v Alpách, ale spíše ve východní části. Děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
18.1.16 17:01

Právě včera jsme se vrátili z rakous, jmenovalo se to tam tuším Hells ferienresort (zillertal) a bylo tam krásně, pro děti ideální, ubytko nádherné (bez pračky Teda) jeli jsme 2 rodiny, děti 6m 9m a 2,5r

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
19.1.16 10:23

Dívala jsem se, vypadá to moc hezky. Ale je to pro nás moc daleko. Radši bychom někam do východní části Alp nebo právě ta korutanská jezera. Ale díky za tip. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí