Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Moje maminka měla rakovinu před sedmi rokama a teď je úplně zdravá. Měla taky nádor na prsu ,urezali ji půlku prsa ,chodila na chemoterapii a ozařování. Přišla o vlasy ,obočí a řasy. Vlasy ji do rostly ,to ostatní už ne. Ale to nevadí ,hlavně že je zdravá. Maminka bojovala ,věřila ze se uzdraví a my všichni taky.Ale měla nádor jen na prsu ,nikde jinde ji nic nenašli. Budu držet palce ať to dobře dopadne a maminka se uzdraví. ![]()
pravdepodobne ji udelaji ct bricha a scinti skeletu.
pravdepodobne zabedbala prevenci. ![]()
Já se dozvěděla, že mám rakovinu prsu 17.12. Že to bylo takhle před vánoci šílený asi psát nemusím.
Jsem doma týden z nemocnice a přišla jsem o prave prso a vzali mi i uzliny v podpaží.
Mám 9 letého syna a prostě musím bojovat. Skoro denně mám teď nějaký vyšetření a čeká mě chemo.
Ale prostě tu je syn a musím se uzdravit.
Držím mamce palce. Moc
@Enicka děkuji moc za odpověď jsem ráda že máš zdravou maminku. Taky bojujeme s ní a budeme ji celou dobu podporovat.s tou chemoterapii počítáme i s operaci ale mám strašný strach
ale děkuji ![]()
jinak psychika je důležitá, maminka vás bude potřebovat, nicméně vy také se budete třeba potřebovat o někoho opřít - nebojte se kontaktovat nějaké organizace na pomoc lidem s onko onemocněním, namátkou třeba ONKO Unie, Amelie..
nebojte se zatlačit na lékaře at s vámi mluví narovinu, vlastní zkušenost - s náma se nikdo nechtěl bavit, maminka taky měla rakovinu, bohužel boj nevyhrála, měla adenikarcinom žaludku s metastázemí vvaječníkách, uzlinách, posléze i kostech, objevili to velmi pozdě..
@Kristýna 526 to ještě nic neznamneá, záleží i na dalších faktorech, nevěště hlavu a maminka potřebuje sílu, aby s tím dokázala bojovat!
@astoret ano my se jí snažíme psychicky podporovat co to jen jde ale je to opravdu teď těžké období.na ty organizace se podívám děkuji vám za radu. No s lékařů mám strach nějak jim nevěřím ale boj musíme vyhrát takže začnu verit že to dobře dopadne. Je mi líto vás i maminky
![]()
@Anonymní píše:
Já se dozvěděla, že mám rakovinu prsu 17.12. Že to bylo takhle před vánoci šílený asi psát nemusím.
Jsem doma týden z nemocnice a přišla jsem o prave prso a vzali mi i uzliny v podpaží.
Mám 9 letého syna a prostě musím bojovat. Skoro denně mám teď nějaký vyšetření a čeká mě chemo.
Držím mamce palce. Moc
Devce, preju ti hodne zdravi a sil.
At uz je vse dobre. Drzim palce.
Ano maminku budeme podporovat jak fyzicky tak psychicky ale je to opravdu teď těžké strašná rána nečekaná.a ano zazněla tu otázka maminka čtyři roky nebyla u doktora a teď tohle
Ale pořád ji říkám ať si nic nevycita
![]()
@Anonymní píše:
Držím mamce palce. Moc
Preju ať vše dopadne dobře a jste se synem zdraví a šťastní spolu.j
@Kristýna 526 to nemá už smysl řešit, stalo se, ted se musí soustředit na boj s touhle zákeřnou nemocí, nemá smysl si nic vyčítat, hlavně at se v tom neutápí, ty organizace vám pomohou, dělají setkání, mají psychologickou pomoc, poradenství, nemusíte v tom být sami..