Rama, mlíko, šunka v roce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@kdochcekam Tak to bude nějaká lahůdka - africká zvěřina, jo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdochcekam píše:…taky si myslím, že šunka je dost slaná(a snad nikomu to nevadí, řeší jen %masa
I kvalitní masová šunka bývá právě dost slaná. Pro roční dítě mnohdy obsah soli v jednom plátku šunky znamená 300% dopoučené denné dávky. Je to zbytečné a nezdravé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdochcekam @Michaela65 jsou ale kvalitní „šunky“, které mají minimální obsah soli, třeba sůl pod 1 gr na 100 gr..takovou bych se občas ročnímu dítěti nebála bát. Nemyslím každý den na snídani, ale třeba jednou týdně míchanou s vejci nebo tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi bych tchyni poslala někam. Junior nejim ani ja sama, rama a jiné margariny jsou pro me hnusný, nechutnaji mi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kvalitní krůtí šunku bych dala, my obyčejnou šunku už nekupujem, jiné salámy vůbec. Kravské mléko nevím, zkusila bych nějakou alternativu - ovesné třeba, to je moc dobré.
Hlavní je, abys to dělala tak, jak to cítíš ty. Nenech si do toho kecat. Mě taky pořád rodiče a tchánovci nutí krmit děcko s*ackama.
Malé v sedmi měsících cpali čokoládového zajíce, kupovanou šlehačku apod., hádala jsem se s nima asi hodinu, že teda fakt ne.
Moje mamka zas chce abych ji v 9 měsících dávala na večeři chleba s vysočinou - je v tom namletý kdovíco, mastný a slaný k poblití.
Na stole jsme měli kakaovou buchtu, samej cukr, kakao. Samozřejmě to hned cpala malé do pusy a když jsem ji okřikla, tak se to snažila zahrát do autu, jakože sranda.
Fakt nechápu co tyto potraviny přinesou tomu děcku užitečného. Kdyby jí radši koupili ovoce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Junior urcite ne, ale kvalitni sunka proc ne, ramu davam taky - ale hlavne muj syn ma alergii na mleko, tudiz maslo bohuzel nesmi..a prepustene neni na namazani..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za me radeji normalni maslo, sunku pouze kvalitni a obcas, kravske cerstve mleko je podle me lepsi nez UM. My je stridame, protoze uplne jista si tim nejsem. Ale na tomto se neshodnou ani odbornici, co clovek to nazor.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak margarín, šunka ani mléko ji v roce nezabijou. Kupříkladu na margarínu jely mé děti (alergici na kravské mléko) - jiná rozumná alternativa másla neexistuje. Přežily a vyrostly bez újmy.
Nějaké menší množství kvalitní šunky bych také klidně dala. A pokud by nemělo s mlékem jako takovým dítě problém, na UM bych se vykašlala (když si přečteš jeho složení, bude Ti ten margarín připadat jako neškodná věc). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Ramu a salám Junior bych nikdy nekoupila, jsou to super sajrajty. Jinak proč v roce nezkusit tenký krajíček chleba s máslem a kousek kvalitní šunky ( kupuji min. 92% masa) nebo dát do ruky rohlík. No a pokud pije mlíko ve větším množství, zůstala bych u Nutrilonu ještě nějakou dobu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ivunak píše:
Tak Ramu a salám Junior bych nikdy nekoupila, jsou to super sajrajty. Jinak proč v roce nezkusit tenký krajíček chleba s máslem a kousek kvalitní šunky ( kupuji min. 92% masa) nebo dát do ruky rohlík. No a pokud pije mlíko ve větším množství, zůstala bych u Nutrilonu ještě nějakou dobu.
Pečivo normálně už dáváme normálního másla bych se tolik nebála ale myslím se že není důvod dávat když jí samotné pečivo, do šunky se mi nechce ani kvalitní každá šunka obsahuje sůl a to by pak bylo zbytečně vaření bez soli už by mohla mit osolené jídlo ale vařím ji tak schválně chutná ji to a má to zdravější. Mliko už pije jen ráno a večer po 280 ml což se mi zdá vysoká dávka na normální mlíko z krabice v roce, jelikož čerstvě nemáme k dispozici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Margarín ani junior bych určitě nedala neměla bych odvahu to jíst já natož roční dítě, ale mléko myslím nevadí pokud ho bez problémů stráví…nejdřív trochu vyzkoušej a uvidíš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Imamother píše:
@ivunak V čem je Rama takový sajrajt?
ve všem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jdu s dotazem jestli to přehráním, tchýně furt dává rady skrs jídlo naposledy že máme malé namazat chleba s ramou to asi říkala už třikrát já říkala ne Rama není ani máslo je to margarín a přeci to nebudu dávat ročnímu dítěti když schválně vařím malé na másle. vcera byl u ní přítel a zase přišel s chlebem a prozměnu že ji na to můžeme dát junior a ještě s tím že bychom ji mohli dávat místo Nutrilonu tak normální mléko. Uz mi bylo jasný odkud vítr vane, z jeho hlavy to nebude taky že ano. Myslite si že malou omezuji a přehráním to s péčí když ji nechci dávat junior, margarín, a normální mléko místo Nutrilonu?
Jestli to prehanis, tak jsme dve
. My junior nekupujeme, protoze podle nas to neni ani salam, kdyz si prectu slozeni, tak to u salamu ani nelezelo. Davam detem kvalitni sunku, nejlepe nad 90%, cim vic, tim lip. Rama pro deti si myslim, ze neni moc dobra, detem davam klasicke maslo. A klasicke mleko treba mala vyzkousela teprve ve dvou letech a porad je na UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit