Rama, mlíko, šunka v roce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
My treba v roce přešli na normální mléko. Ramu ani junior nikdy nekupujem ani plnoletym detem.
Všeho s mírou. Ale hlavně, být svobodný a bez zášti si řídit vlastní život vlastním směrem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uzeniny bych nedávala, snažím se je omezovat i u starších dětí. Margariny nevedu. Mlíko normoš tekutý čerstvý mi naopak přijde lepší, než sušený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V roce uz tohle vsechno muze, jestli ji to budes davat je samozrejme na tobe. Spis jde o kvalitu a slozeni tech potravin, nez ze by to bylo neco vylozene nebezpecneho, spis jsou to levne sragory, zeptej se tchyne proc zrovna tyhle vyjmenovane by meli byt vhodne pro deti. U nas to teda neji ani dospely.
Nutrilon bych nebrala, ale mleko jako doplnek obcas uz muze, ale urcite bych mlecnou davvku nenahrazovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neřekla bych, že to hrotíš. Já bych Ramu nedala ani svým školním dítkům, o salámu typu Junior, kam se semele kdeco, ani nemluvě. S mlékem si nějak nevzpomínám, myslím, že jsme na něj dceru převedli z Nutrilonu někdy kolem roku a půl a mladši po ukončení kojení (taky cca stejný věk)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, myslím si, že je to tvoje a partnerova věc. U nás zase někteří členové rodiny nemůžou pochopit, že dítěti ještě nedosoluju jídlo a nedávám mu sladké.
Jinak z toho uvedeného dávám taky normální máslo, dávám šunku s vysokým podílem masa a mléko dávám od roka plnotučné, nevidím důvod pro UM v tomto věku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V roce jsme přešli na normální mléko. Přijde mi lepší než sušené kdoví jak upravované cosi s několikaletou trvanlivosti.
Ramu nejime, uzeniny kupujeme celkem málo. Takže jednou za čas bych klidně kousek dala.
- Citovat
- Upravit
To, co bych nejedla, nedám ani svým dětem. Tzn. rama, junior ne-e. Na normální mléko přešel syn asi v 18m, a řekl si sám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím, že to není přehnané. Děti mají dva roky a nevidím důvod jim dávat margarín a mlíko. Ochutnaly mlíko asi jednou, máslo občas v jídle, salámy, šunky nedávám vůbec. Myslím, že je spousta jiných věcí, které můžou jíst, tak není důvod.
Píjí hodně Nutrilonu na sušeném mlíku není nic špatného a to „všechno cosi“co se tam přidává je podle mě tak kontrolované, že to není smtrící jed.To bych se více bála toho mlíka, kdo ví co všechno perou do těch krav. Já prostě co se týče nutriční hodnoty normálnímu mlíku nevěřím. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Blivajz typu rama a junior nejíme ani my, natož naše děti. Mléka v roce bych asi už nebála, ale rozhodně ne nějaký krabičák, který kolem mléka ani neběžel, ale čerstvé, ideálně z farmy. Nicméně si myslím, že třeba půl roku by to chtělo ještě počkat.
Tyhle nevyžádané rady bych típla v zárodku, když tchyně nepochopí slušně, tak klidně rázně. Třeba se na chvíli urazí, ale možná dá pak pokoj ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak asi by se po tom neotrávila ale pokud nechceš, tak ji to nedávej. Já Ramu jím a dcera ji má raději než máslo, mléko jsme zavedli kolem 2. roku. Ale třeba chlebu, klasickému maslu a kvalitní šunce bych se být tebou nebránila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemyslím si, že jsem nějak moc striktní, ale Ramou a juniorem si pajšl nelikviduju ani já, natož abych to dávala dítěti. Kravské mléko asi neuškodí. Co si tak vzpomínám, tak na roce byl syn určitě ještě na Hippu. Ale to i proto, že mu to chutnalo víc. Z mlíka jsem maximálně uvařila krupicovou kaši…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jde vidět, že tchýně je nevědomá, prostě neví, co radši jíst a čemu se vyhýbat, ramu a junior nedala ani dospělým, natož dětem, ach jo, chudák neví, no tak to vemte sama do svých rukou a na ní nedejte, je to její problém, ne váš, její představe o tom, co by děti měli jíst a co ne, vy máte zase svou představu a vaše intuice vám napovídá správně. ![]()
Mléko už také nemáme vůbec co pít, vždyť se už nepotřebujeme kojit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Jdu s dotazem jestli to přehráním, tchýně furt dává rady skrs jídlo naposledy že máme malé namazat chleba s ramou to asi říkala už třikrát já říkala ne Rama není ani máslo je to margarín a přeci to nebudu dávat ročnímu dítěti když schválně vařím malé na másle. vcera byl u ní přítel a zase přišel s chlebem a prozměnu že ji na to můžeme dát junior a ještě s tím že bychom ji mohli dávat místo Nutrilonu tak normální mléko. Uz mi bylo jasný odkud vítr vane, z jeho hlavy to nebude taky že ano. Myslite si že malou omezuji a přehráním to s péčí když ji nechci dávat junior, margarín, a normální mléko místo Nutrilonu?
v roce je to jeste dobry, me furt tchyne cpala, ze jejich kluci uz na pul roce jedli chleba se sunkou a podobne.. nojo, nas jen se zerve chudacek..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Jdu s dotazem jestli to přehráním, tchýně furt dává rady skrs jídlo naposledy že máme malé namazat chleba s ramou to asi říkala už třikrát já říkala ne Rama není ani máslo je to margarín a přeci to nebudu dávat ročnímu dítěti když schválně vařím malé na másle. vcera byl u ní přítel a zase přišel s chlebem a prozměnu že ji na to můžeme dát junior a ještě s tím že bychom ji mohli dávat místo Nutrilonu tak normální mléko. Uz mi bylo jasný odkud vítr vane, z jeho hlavy to nebude taky že ano. Myslite si že malou omezuji a přehráním to s péčí když ji nechci dávat junior, margarín, a normální mléko místo Nutrilonu?