Ranní rýma

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
16.4.18 14:36

Raní rýma

Dobrý den,
každé ráno mě trápí rýma. Během dne to přestane, ale ráno si to musím vytrpět. Myslím si, že bych to mohla označit za chronickou rýmu. Nemusím vám asi říkat jak je to nepříjemné, protože rýma je velmi nepříjemná a ještě to trpět každý den :zed:. Chtěla bych se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenost a jak jste to řešili. Budu moc ráda za každou radu.

PS: Bydlím s kamarádkou a předtím s tím měla problémy ona, ale já ne to až poslední dobou. Když se přestěhovala (do jiného pokoje), tak to ustalo. K
Já jsem teď na místě, kde byla před tím ona a možná je to ten důvod proč to mám.
Předem děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
54
16.4.18 14:41

Klasická alergie. Na jaře mám to samé, přes den přejde a ráno zase, mě to většinou na konci dubna přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
16.4.18 15:01

Alergie, řekla bych. Jak je na tom vybavení (stará matrace - roztoči)? Mrkla bych za skříně, případně pod koberec, jestli tam není nějaká plíseň. nebo větší prašnost - okno do ulice, netěsnící…
Pokud má ten problém člověk, co spí v daném pokoji (a jinde problém není), tak bude něco tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4256
16.4.18 16:08

Nemáš tu rymu zelenou? Já tohle mela taky jen po ránu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
16.4.18 16:55
@Anony02 píše:
Dobrý den,
každé ráno mě trápí rýma. Během dne to přestane, ale ráno si to musím vytrpět. Myslím si, že bych to mohla označit za chronickou rýmu. Nemusím vám asi říkat jak je to nepříjemné, protože rýma je velmi nepříjemná a ještě to trpět každý den :zed:. Chtěla bych se zeptat, jestli s tím máte někdo zkušenost a jak jste to řešili. Budu moc ráda za každou radu.PS: Bydlím s kamarádkou a předtím s tím měla problémy ona, ale já ne to až poslední dobou. Když se přestěhovala (do jiného pokoje), tak to ustalo. K
Já jsem teď na místě, kde byla před tím ona a možná je to ten důvod proč to mám.
Předem děkuji :)

Nejaka plisen bych rekla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
16.4.18 17:51
@kuboslavka píše:
Klasická alergie. Na jaře mám to samé, přes den přejde a ráno zase, mě to většinou na konci dubna přejde.

i já to mám takto poslední roky…Ráno dám Zodac a mám na celý den klid. V květnu a po zbytek roku už je to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
16.4.18 18:25

1. pečlivě zkontrolujte pokoj kvůli plísním. Pokud nějaké nadjete, tak budete muset všchno plesnivé vyházet, včetně případného nábytku a pokud je to v omítce, tak otlouct, natřít něčím proti plísním a znovu vymalovat.

2. pokud nic plesnivého nenajdete, zajděte na alergologii - může to být třeba na roztoče a nebo peří, pokud máte péřové ložní prádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.24 06:50

Nekonečná ranní rýma

Ahoj, mám takový zvláštní problém. Já i moje tříletá dcera máme už snad 4 měsíce každé ráno rýmu. Klasika kýchání a hojný řídký sekret. Na alergo zjištěna u mě alergie na roztoče, u dcery nebyl 2× test prukazný (nereagovala na pozitivní kontrolu). Dali jsme pryč záclony i koberce, vyměnili komplet ložní prádlo, ale žádné zlepšení se nekoná. Moc nepomáhají ani antihistaminika (Aerius, Desloratadine a kapky do nosu z Spersalerg už vůbec ne. Z těch mám pocit že kýchám ještě víc. Do 30 minut to přejde s antihistaminiky bez nich.
Bydlíme na vesnici, kolem jsou samá pole. Poblíž vede dálnice. Máme venkovního psa.

Teď jsme navíc zjistily, že máme tuto ranní rýmu i jinde než doma. Co s tím dělat? Na alergologii nám jen předepisují antihistaminka a ta nepomáhají.
Moc děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4332
30.7.24 11:00

Jop, tohle je u roztocu typicke, byva dobre menit lozni pradlo casto a dobre zvolit i material polstare a periny (o tomto uz nic nepises, ale je to tak, ja si trebas na navstevy vozim svuj vlastni polstarek)…
dal k tem antihistaminikum, zkusila jsi dat vecer? znam jen aerius, ten se uziva jen jednou denne, takze by mel vydrzet pusobit dlouho, rano uz to je na nic, nez to zabere tak jsi uz nekde jinde a prejde to i trebas samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
30.7.24 11:09

My teda kvůli roztočům měnili nejen ložní prádlo, ale i polstare+periny+povlak na matraci. Koupila jsem vse z nanovlakna a dost to pomohlo. Doma jsou děti ok, na návštěvách bohužel problém.
Případně se dá porodit sprej, který roztoče likviduje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.7.24 11:17

@maminaAJ Koupili jsme přímo hypoalergenní polštáře a peřiny, máme nové matrace, měníme 2× v týdnu ložní prádlo, přiznám se, že častěji nestíhám :oops: Čekala jsem alespoň minimální zlepšení, ale vůbec nic. Máme vše vyměněno víc jak měsíc. Trochu se bojím, aby to nezpůsobovaly třeba chlupy od psa. Když prší, bývá někdy v předsíni. Oblečení peru každý den, chlupy tam ale stejně sem tam jsou. Ale psa jsme měli negativního. Já jsem měla negativní vše až na roztoče (+++) a traviny (+).
Antihistaminika podaná večer neměla žádný efekt, proto jsme začali dávat ráno :nevim: A stejně asi nic. A ty kapky do nosu mám pocit, že to snad ješté zhoršují. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4332
30.7.24 12:24
@Anonymní píše: Více

to co pises zni dostatecne :palec:, nemyslim si ze by castejsi meneni uz neco spravilo (oni ti roztoci taky potrebuji nejaky cas k namnozeni)… mozna zkusit jeste zmenit praci prasek, pridat machani v ciste vode (tim myslim u tve dcery, kdyz tam ti roztoci jsou takovy neprukazni?), hadam ze plysaky v posteli jsi taky zrusila

co se tyka psa, pokud ho mivate venku a bylo to jeho srsti, tak byste meli poznat rozdil kdyz byste se s nim vic nuchnali behem dne, ne az dalsi den rano, alergie jsou celkem rychle, urcite by to nepockalo az do dalsiho rana ;)

teda to ranni podani leku uz moc neresi (pilulky zaberou az tak do hodiny), ja si je davala vecer pred spanim na navstevach (doma ty problemy tolik nejsou, pac tam mame lepsi luzkoviny) a rano jak kdy, nekdy lepsi nekdy horsi, ale bez nich bych se ani nevyspala…
priznam se ze coby dlouholety alergik uz prdim na leky na predpis, to bych tam v sezone otravovala porad (to bylo jeste v dobach bez erecepisu), kupuji volne prodejne…
takze zodac, analergin pro me, fenistil kapky pro dceru (ten teda nevydrzi vic jak cca 6-8h, takze rano kdyz je potreba tak znovu, ale spi celkem dobre)… nos lokalne neresime, je to sice otravne, ale jsou i horsi rymy, kdyz je moc zle tak trebas splichneme jednorazove bezny sprej do nosu na prekrveni sliznic co se pak uzije vic v obdobi rymicek (antihistaminikum mame oralne)

snad se vam podari najit co vas drazdi a co s tim, ale je pravda, ze alergie proste vylecit nejdou, casem najdete svoji cestu a smirite se s tim, stanou se soucasti zivota (teda hlavne kdyz pujdete mimo domov)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.7.24 12:34

@Svetluska55 Nanovlákno máme taky. Sprej neznám, kouknu se, díky za tip. Je možné že se to projeví ještě později? Nové ložní prádlo, matrace a vyhazení koberců a záclon jsme udělali před asi 5 týdny…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty