Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Budim se sama a to u když vstávám v ruzne hodiny. Asi vnitřní hodinky
budík mam pro jistotu nastaveny, ale zatipnu ho před zvoněním. V krizi stačí jedno cinknuti a jsem vzhůru
Ted uz se budim pred zvonenim, ale cely zivot sova, takze vstavani byl vzdycky stres. Taky zalezi na pracovni dobe. Poslednich deset let mam od 8 nebo pozdeji a mam praci blizko, takze vstavam mezi 6:30 - 6:45 a to je pohoda. Kluci vstavaji v 7. Spat chodim obvykle pred pulnoci.
Ted ano. Nam sviti do loznice.
Budik mam nastaveny pozdeji, ale zvon na kostele hulaka denne v 6h., tak to mne kazde rano budi a okna celou noc otevrene, ze je horko, takze sousedovic kohout plni funkci budiku, taky maji slepice, kaceny, husy a tihle potomci machaji kridly, nahani se ci co, prasata chrochtaji, ze maji hlad.
Takze po tomhle budicku se pak prevaluju, drimam nez mi zazvoni mobil a musime opravdu vstavat. Muj muz nic nevnima, spi tvrde.
V zime je to horsi, kdyz je tma, tak se hur vstava a prosim budik, aby nezvonil.
Budík nepotřebuju. Budím se sama na čas. Faktem je že poslední dobou spím jak " myš na kroupách". V noci se budím tak po hodině, hodině a půl. Sice zase hned usnu ale stejně je to na houby. Přes den jsem pravidelně KO ale když se natáhnu jsem schopná zalomit to na dvě hodiny a v noci straším ještě víc. Tenhle stav jsem si vyrobila při opatrování nepohyblivé mamky ( musela jsem hlídat polohování) a teď se toho nemůžu zbavit.
Vstávám na první dobrou ve 4:30, z domu odcházím ve 4:40, ve 4:50 jsem v práci. Spánek je pro mě ideálně 8 hodin, ale to nevychází, takže spím cca 5,5 - 6,5 hod. Odložený budík nesnáším. Proč si kazit spánek, drnčením o hodinu dřív. Moje ségra je taky pošuk, ta si zas dává budíka na 1:00, aby si mohla říct, že může ještě 3 hodiny spát ![]()
Tak moje budíky jsou perfektní
mám je přesně jako ty o 5 minut (někdy o 10, někdy i o 15)
a na nejvíc zvoněním
přítel se ze mě může zbláznit
, ale zvykl si na to
.
Také mi dělá neskutečný problém vstát na první budík
![]()
Já teď mám teda živý budík
Ale když jsem ještě chodila do práce, tak jsme si nastavovala na mobilu tak 3 budíky, co 10 minut. Nikdy nevstanu napoprvé. Můj chlap je úplný extrém, tomu může budík řvát u hlavy anic
![]()