Kdy přestanu naivně snít?

14809
13.5.18 12:33

Kdy přestanu naivně snít?

Snít o docela obyčejných věcech. Třeba o rodině, kdy všichni sedí u stolu a jedí oběd, přičemž nikdo nechce nic jiného, manžel přijde ke stolu včas, pak společně sklidíme ze stolu a umyjeme nádobí…
Dnes opět dcerunka chtěla něco jiného, sice měla smůlu, dala si tedy omáčku bez masa, ale už mi zkazila náladu..
Sním o tom, že jednou nešlápnu na podlaze na kartáč nebo hřeben na vlasy. Léta ukládám tyto věci v chodbičce do levého šuplíku, kde je na ně košík a téměř denně se nějaký hřeben nebo kartáč válí někde jinde. O sponkách a gumičkách do vlasů se rozepisovat nebudu. A nejhorší je, že se vlastně tím hřebenem nikdo nečesal, nikdo ho neměl v ruce a nikdo ho na tu podlahu nehodil. Respektive možná ho někdo položil na zrcadlo a na zem ho hodil nejmladší, protože nic nenechá na pokoji. Ale právě proto neustále říkám, že se musí dávat věci na místo, aby
1. jsme je nemuseli hledat, když je potřebujeme
2. aby na ně někdo nešlápl, někdo o ně nezakopl
3. aby tady nebyl neustále bordel, protože když se takových věcí nechá na jiném místě válet denně sto, tak se matka (tj. já) za celý den nedostane k ničemu jinému…
A druhý den to vše začne znovu.
Já vím, že jsou to nesmysly, hlouposti, ale já v tom prostě nedokážu žít. Všichni jsou tady v pohodě, jenom matka je divná.
Chtěla bych jednou docela obyčejně vyluxovat, abych nemusela nejdřív hodinu uklízet…
Učím to potomky neustále, ale bohužel jsem v životě velmi neúspěšná. Tedy aspoň na tomto poli. Zatím se mi podařilo dosáhnout toho, že si děti samy od sebe čistí zuby a dělají úkoly. Ale srovnat boty jsem je ještě nenaučila. Mám možnost je buď srovnat sama, nebo je neustále nahánět. Jenže v poslední době jsem už sama sobě pro zlost a jim asi pro srandu.(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4706
13.5.18 12:35

Máš tři děti.

A to je asi tak všechno, co jsem chtěla napsat. Prostě nebaziruj na pořádku a buď stastna, ze jste zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.5.18 12:36
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
13.5.18 12:38
@eva valoi píše:
@Elishka1 píše: Více
:lol: pardon, v tom případě počkej, az vyrostou a odstěhuje se
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8488
13.5.18 12:41
@eva valoi píše:
@Elishka1 píše: Více

Tak sni o tom, ze jednou vyrostou a odejdou z domu :-D A mezitim se zkus nezblaznit :-)

Co takhle vazat jim na to pocitac a televizi? Kdyz bude dany den splneno
A) B) C), muzou zitra na hodinu na pocitac/televizi, jinak ne?

Jsem take z 5 deti a meli jsme na lednicce rozpis, co delat denne a co tydne. Kdyz to nebylo splnene, prisli jsme o vyhody. Ten rozpis se kazdy tyden tocil (jeden tyden vencil psa jeden, druhy tyden zase nekdo jiny). Povinnosti meli i ti nejmensi cca od 3 let (ti meli jine).

A vy nemate mycku? Kup si mycku a roboticky vysavac.

Příspěvek upraven 13.05.18 v 12:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
13.5.18 12:42

@eva valoi Chápu tě. Zkus si ale představit, co chceš, aby o tobě děti řekly za 20 let… „Máma pořád buzerovala kvůli pořádku…“ nebo „S mámou jsme se hodně smály a bylo nám dobře.“?
Zkus se na to, co tě rozčiluje dnes, podívat očima, které jsou o 20 let dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.5.18 12:43

@Limi123 Mycku jsem měla a nevyhovovala mi, dala jsem ji pryč. @Elishka1 Právě tím, že je jich víc, by měl každý po sobě uklidit. Každý si srovnat své boty, uklidit oblečení, dát na místo ten blbej hřeben.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8488
13.5.18 12:43
@eva valoi píše:
@Limi123 Mycku jsem měla a nevyhovovala mi, dala jsem ji pryč. @Elishka1 Právě tím, že je jich víc, by měl každý po sobě uklidit. Každý si srovnat své boty, uklidit oblečení, dát na místo ten blbej hřeben.

Cim ti nevyhovovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.5.18 12:46

@Limi123 Hromadilo se tam špinavé nádobí. Když jsem potřebovala hrnec nebo něco, tak jsem si ho stejně musela kolikrát vyndat a umýt. Prostě mě spíš rozčilovala, než že by mi to bylo ku pomoci.
Teď mám sušičku a tu bych třeba nevyměnila. Sice přes léto suším venku, ale od podzimu do jara je to super.
Myčku bych možná musela mít malou, abych mohla častěji zapnout. Ale po zkušenostech ji zatím nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
13.5.18 12:47
@eva valoi píše:

Meli, to je pravda. Ale nejsou to stroje a kdyz jich je 5, tak asi nebude casto vsechno uplne tip top.
Udělej výlet, doma se nestačí na chvíli nic rozkramarit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.5.18 12:49

@J_Doe Ony mě moc nepotřebují. Teď tam staví dráhu pro křečky - z leporel a kostek a kolíčků jim tam dělají bludiště. Dohadujou se tam, no hrůza. Dcera si zpívá, syn jí říká, že je vopravdu trapná, batole jim to tam bourá, tak mu tam starší ségra vyhrožuje, že mu dá už ale vopravdu na prd-el. Fakt v blázinci musí být klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
13.5.18 12:50

@Elishka1 Jsme pryč furt. Včera celý den, v týdnu taky pořád někde… A když jsme jeden den doma, tak to tady na mě jako vždycky dopadne. Těším se na zítra, to zas mám den rozplánovaný na minuty.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
13.5.18 12:54
@J_Doe píše:
@eva valoi Chápu tě. Zkus si ale představit, co chceš, aby o tobě děti řekly za 20 let… „Máma pořád buzerovala kvůli pořádku…“ nebo „S mámou jsme se hodně smály a bylo nám dobře.“?
Zkus se na to, co tě rozčiluje dnes, podívat očima, které jsou o 20 let dál.

Podepisuji se zkousela jsi je to naucit, nejde zkus se povznest :kytka: ale je to salra tezke :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8488
13.5.18 12:56
@eva valoi píše:
@Limi123 Hromadilo se tam špinavé nádobí. Když jsem potřebovala hrnec nebo něco, tak jsem si ho stejně musela kolikrát vyndat a umýt. Prostě mě spíš rozčilovala, než že by mi to bylo ku pomoci.
Teď mám sušičku a tu bych třeba nevyměnila. Sice přes léto suším venku, ale od podzimu do jara je to super.
Myčku bych možná musela mít malou, abych mohla častěji zapnout. Ale po zkušenostech ji zatím nechci.

Hrnce myju v ruce. Mycku jsme pousteli po obede klidne poloprazdnou, aby nadobi bylo. Myt nadobi po sedmi lidech po obede je des bes (pamatuju si to). Mycka ma byt sluzebnik, ne pan ;-) Tudiz pustit hned, jak dojite. Castecne si ten stres delas sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6021
13.5.18 12:56

@eva valoi Ale potřebují. :-) Myslíš, že by si takhle hrály a hádaly se, kdyby neměly jistotu tvého zázemí? Kdyby ses „zbáznila“, tak by řešily úplně jiné věci a úplně jinak.
Neříkám, aby ses vyprdla na pořádek a na to, naučit děti si po sobě uklízet, jen říkám, abys na pořádku nestavěla své štěstí. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová