Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, všude se dočítám samé buzení miminek,
ale zajímalo by mě buzení u DOSPĚLÁKŮ ![]()
Vstanete ráno hned na poprvé při zazvonění budíku?
Kolik máte nastavených budíků a po jaké době?
Jak dlouho spíte?
Pro někoho možná hloupá otázka, ale zajímá mě jak to máte jinde.
U sebe jsem zjistila, že potřebuji vždy aspon dvě zvonění,
aby mě to opravdu vytáhlo z postele.
Mám většinou první buzení, kdy vím, že můžu ještě minimálně čekat na druhé
a později i třetí zvonění zhruba po 5minutách.
To se opravdu dokážete vzbudit hned na poprvé?
Nechci budit manžela, proto mám vždy budík u sebe na nočním stolku,
který jen lehce zamáčknu.
Párkrát jsem si dala budík dál od sebe, ale zase to vzbudilo celou rodinu,
než jsem tam doběhla, tak raději ho mám blíž u sebe ![]()
Když jsem měla pouze jedno buzení, bez opakování zvonění,
tak jsem zaspala, už se mi to stalo po druhé, během pul roku,
proto raději více buzení po pěti minutách.
Já třeba se vzbudím hned, slyším ho, ale zmáčknu a lehnu dál,
ikdyž vím, že dalších 5minut mi už opravdu nepomůže ![]()
Spím většinou 6hodin, po probuzení jsem většinou normálně celý den v pohodě,
nejsem unavená, ospalá nebo tak, prostě chodím spávat pravidelně v těch 22-22.15 hodin
a ráno v 4,30hod už normálně vstanu, takže krátkou dobou spánku to stopro není,
vyhovuje mi to, kolikrát jsem šla třeba dřív, ráno jsem se o tu dobu vzbudila dřív i sama.Nebo půl hodiny před budíkem se vzbudím a nevstanu hned,
polehávám a nakonec usnu a tak se rozespím, to zná asi každý ![]()
a je to pak horší než lepší ![]()
Díky všem za odpovědi ![]()
Mám dvě buzení, jedno v 5.40, druhé v 6.15, když si chci mýt ráno vlasy, tak v 6.10 ![]()
Dcera taky vstává nadvakrát, budím ji ve 1/4 na 7, obleče si spodní prádlo a triko a ještě to na chvíli zalomí. Za půl hodiny pak vstává definitivně, vyrážíme v 7. Snídá v družině.
Mám to rozpočítané na minuty, běda, když syn přijde po noční a všude překáží ![]()
Jo, spát chodím tak okolo půl 1, když to jde, někdy si odpoledne půlhodinku schrupnu.
Já musím mít alespoň těch 8 zvonění
. Kolikrát ale jakoby ještě ze spaní vypnu budík a spím dál
nebo se mi ve ani zdá, že třeba hraje rádio
.
Drive jsem mela 2 buzeni, dnes mi staci jedno, vetsinou se podvedome budim 10 minut pred zazvonenim. jinak chodim spat kolem 1 a vstavam kolem 9. potrebuju alespon 8 hodin spanku nebo i vic, jinak si musim chodit lehnout po obede. pracuji od 13.00 do 20.00.
Většinou jsem vzhůru sama od sebe ještě před budíkem případně vstávám na první zazvonění. Usínám cca ve 21:30, budík mám na 5:45, ale obvykle jsem vzhůru třeba o půl hodky dřív. A čím dřív vychází slunce, tím driv vstávám ![]()
Dřív jsem potřebovala budík…opakovačka cca 6 x po 10 minutách…teď už budík nepotřebuji, budím se o půl šesté…zřejmě stařecká nespavost… ![]()
Vstávám hned, ale manžel má třeba 8 zvonění, mně to úplně pije krev, naštěstí už roky obvykle vstávám dřív. Ke spánku mi stačí (potřebuji) cca 7 hod., ale tak jednou za jeden až dva týdny musím jít spát fakt brzy - třeba už ve 20 až 21 hod.
Mám budík jeden. Ale většinou vstávám sama už před ním. Spát chodím kolem 21:30, budík mám na 4:55. Z bytu odcházím v 5:30.
@00000000
Vstávám hned na první zazvonění ve 4.30. Jinak bych byla schopná zaspat. Spím různě dlouho 5-6 hodin potřebuju určitě. Ideál je 7.
No, budím se tak na třetí polechtání na chodidle… manžel vstává první, o něco dřív, nachystá snídani, v sedm vzbudí děti a jde vzbudit mě…
Když mám vstávat sama pomocí budíku, tak na druhé až třetí zazvnonění po pěti minutách, proto si ho dávám o to dřív, abych si mohla užít těch pár minut, kdy ještě nemusím vstávat… ![]()
Mám to v podstatě stejně jako ty, jen celé cca o 2h posunuté později. A tayk s tím, že mi těch 6h dlouhodobě nestačí, takže když chodím do práce a dítě už není batole, tak o víkendu si prostě potřebuji alespoň jeden den přispat. Je to pro mě tak důležité, že jsem schopna odmítnout i zajímavou víkendovou akci, když by to znamenalo, že zase oba dny budu velmi brzy vstávat.
Vstávání bylo pro mě peklo už tak od 2.třídy ZŠ…
Spim 9 hodin. Je to pro me idealni a vstanu na 1 - 2 zvoneni. Popr me vytahne dite ![]()
Jinak delkou spanku to byt muze 6h mi dlouhodobe pripada strasne malo.
Snažím se spát těch 8 hodin. Ráno mi jeden budík zvoní v 5:55 a druhý v 6:15 - a na ten vstávám. ![]()
Já myslím, že jsou prostě dva typy lidí. Ti, kteří mají několik budíků a ti, kteří vstanou po prvním zazvonění.
Já jsem ten první, budík po pěti minutách, poslední dobou mám budíky tři, když někam vstávám ![]()
Manžel vyskočí hned po prvním jako rybička.
Oba jsme spíš sovy, ale manžel je holt disciplinovanější. Já kňučim čtvrt hodiny, sednu si na postel a většinou zase přepadnu hubou do deky… je jedno, jestli spím 5 nebo 8 hodin.
Ale abych se cítila fit, potřebuji tak 6-7 hodin spánku, víc se spíš na škodu.