Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co dělá? Jako u řady prací je to fakt jedno, kdy přijde - jen tam je pak o to déle… A u nás třeba zaspávám já - a taky mám osmnáct dávno pryč - ale mám teď klouzavou pracovní dobu, tak to fakt nikoho nepobuřuje (jen si tedy hlídám pořady)… Takže spíš bych doporučila, ať si taky najde práci s klouzavkou…
Manžel je taky ráno absolutně nepouzitelnej. Pomohla právě ta změna práce, resp přestěhování kanceláří. Dokud mu pozdní prichody tolerovali (Měl svoji kancelář, o čase jeho příchodu nikdo nic nevěděl), tak neměl jedinej důvod se snažit. Teď se přestěhovali do openspace, tak má holt smůlu. Tam každej o každým ví, kdy příjde, kdy odejde, kdy jde na záchod, na oběd… tak uz prostě chodi vcas, protože si nemůže dovolit o tu praci přijít. Jeho tedy naučila až zodpovědnost za rodinu. Nějaký moje litanie o tom, že není vhodné a slušné chodit pozdě, mu byly vcelku fuk.
Víš mě přijde, že si to moc bereš, já těch ještě 5 minut úplně chápu 😁
A pokud mu napocitavaji 30 minut, proč by tam seděl 25 minut zadarmo? Pokud mu to tolerují, tak s tím nic nenadelas…
Třeba ho změna práce donutí, ale pokud mu to budou tolerovat i tam, tak máš prostě smůlu a budeš si muset zvyknout… Ne každý je ranní ptáče no..
Manžel byl taky takový. Spaní do 10 dopoledne i déle. Já vstávám 6-7
od doby co máme dceru se mu to hezky posunulo
Ono mu také nic jiného nezbylo
Tak budu doufat, že nás taky někdy potká ta zodpovědnost ![]()
Já bych to i třeba pochopila, kdyby se k tomu nestavel, jak ředitel zeměkoule
kdyby byl trošku pokorný, tak bych na něj taky koukala jinak…
Když přijde později, tak si to musí nadělat ja bych tedy raději šla ráno včas ať odpoledne můžu trávit s rodinou a ne nadelavat hodiny ![]()
@PaníKadrnožková… ano ja jsem takova maminka co se o nej stará a vlastně je pravda co já se starám, když on si stejně dělá co chce. Možná je to jeho věc jeho ostuda, když to tak nebere, tak není co řešit..
![]()
Z vlastní zkušenosti: neřeš to. Nech ho se v tom vykoupat. Ať si vstává kdy chce a jezdí pozdě. Je dospělý. Dokud nepocítí následky, tak se nic nezmění, musí si nabít hubu. Až budete mít děti a ty kupu dalších starostí, tak se z toho zblázníš, věř mi. Mě tenkrát nikdo neporadil, takže teď mám dvě děti plus jedno větší, kterému musím vše připomínat, musím vše vědět a vše zachraňovat - třeba že by to už chtělo podat DPH, zaplatit něco atd. On je jinak úžasný manžel, postará se o děti sám, uvaří, vypere, uklidí, uspí, vykoupe, podporuje mě ve všem, ale trochu ztrácí pojem o čase, takže furt mu musím být za zadkem a připomínat důležité věci. Mám toho nad hlavu, mám pocit, že mi ta hlava praskne! Někdy si říkám, jaké to asi je mít chlapa, co si tohle pohlídá sám a nemusím mu dělat maminku. Rychle si na to zvykl a já se teď snažím to trochu regulovat (po 13 letech). Jde to těžko, ale snad…stejně budu furt ve stresu, zda to udělal, zda to zařídil.
Kašli na něj, je to jeho zaměstnání, je dospělý. Nedělej stejnou blbost jako já.
Muj chlap taky vstava na stopedesatpet budiku a stejne nevstane a proto dela zivnostnika, kde ho netlaci cas
@Kazimíra Olejovka píše:
Z vlastní zkušenosti: neřeš to. Nech ho se v tom vykoupat. Ať si vstává kdy chce a jezdí pozdě. Je dospělý. Dokud nepocítí následky, tak se nic nezmění, musí si nabít hubu. Až budete mít děti a ty kupu dalších starostí, tak se z toho zblázníš, věř mi. Mě tenkrát nikdo neporadil, takže teď mám dvě děti plus jedno větší, kterému musím vše připomínat, musím vše vědět a vše zachraňovat - třeba že by to už chtělo podat DPH, zaplatit něco atd. On je jinak úžasný manžel, postará se o děti sám, uvaří, vypere, uklidí, uspí, vykoupe, podporuje mě ve všem, ale trochu ztrácí pojem o čase, takže furt mu musím být za zadkem a připomínat důležité věci. Mám toho nad hlavu, mám pocit, že mi ta hlava praskne! Někdy si říkám, jaké to asi je mít chlapa, co si tohle pohlídá sám a nemusím mu dělat maminku. Rychle si na to zvykl a já se teď snažím to trochu regulovat (po 13 letech). Jde to těžko, ale snad…stejně budu furt ve stresu, zda to udělal, zda to zařídil.Kašli na něj, je to jeho zaměstnání, je dospělý. Nedělej stejnou blbost jako já.
No jo, oni jsou sice chlapi, co mají v hlavě kalendář jak švýcarský hodinky, ale ti se zas třeba nepostarají o děti, neuvaří, nevyperou, neuklidí, nevykoupou, neuspí a hlavně nepodpoří. Člověk nemůže mít všechno.
Nekteri chlapy odejdou od maminky bydlet s pritelkyni a mysli si, ze budou mit stejnej servis jak u maminky. Jen bych mu rekla, ze me mrzi ze odpoledne nemuzeme travit spolu ptz je v praci. At si to prebere.
A proc ty to tak prozivas? To je jeho problem a jeho zodpovednost, ne? Nejsi jeho mama.
Jinak plní to, co je domluveno? Tím myslím čas. Že se třeba setkáte někde v nějakou hodinu?
Dobre ráno, chtela bych poprosit o anonym trošku se sama stydím, že řeším takový možná prkotiny, ale myslím si, že pro běžný život a hlavně dál do života je to docela důležitý…
K věci.. Mam partnera 4roky, ale celé ty roky bojujem s tím, že partner často zaspava. Ma práci skoro u baráku a není den co by přišel včas. Prozatím mu to tolerovali-je pak dýl v práci a často dělal spis odpolední, takže tam problém naštěstí nebyl. Jenže teď často mluvíme o svatbě a ještě sestehovani, takže tu bude 100%tně změna práce v jiném městě a dojíždění autem
hrozně se toho bojím, že už teď se kvůli tomu dokážeme pohádat
já vůbec nechápu, jak si tohle ve 33letech může dovolit - ja bych se hanbou propadla
a když jsem ráno doma a budim ho, tak je jak malej ještě pět minut a běda když ho upozorním o minutu, kterou může spát.
to budu dennodenně trnout hrůzou jak dojel, když bude nahanet čas 
tak proč neprijit pozdě o skoro půl hodiny
.
Opravdu si nevim rady, teď to ještě takový problém není, ale do budoucna to je nemyslitelny už jen vůči tomu, že bude muset dojíždět autem
Mohla bych poprosit nějaký rady, jak jste třeba své protějšky upozornili, že už to není žádný puberťák, kterej občas zaspi-my to treba proberem pár dnů jde včas, ale pak na novo. Dnes mi ještě vysvetlil, že když už ví, že přijde pozdě o dve tři minuty, tak stejně se mu už počítá půl hodina
Moc děkuji za případné rady a všem přeji hezký den.