Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Má někdo zkušenosti se stavbou tohoto domečku?http://www.gservis.cz/projekty-rodinnych-domu/pedro.html.Dá se vejít do ceny, kterou uvádějí na internetu? Nebo dokonce ušetřit když nebudeme najímat firmu, ale stavět svépomocí? Dělali jste nějaké změny v projektu? čekáme na projekt a na jaře chceme začít stavět, ráda bych kdyby tady byl někdo kdo také staví a může poradit co je na domě špatně vyřešeno.
Ahoj, přímo s Pedrem neporadím, chystáme se nejspíš stavět Domino. Zatím jsme ve fázi kupování pozemku, ale výkaz-výměr na hrubou stavbu máme přibližně spočítaný a jelikož je přítel stavař, tak si troufnu říct, že pokud budete stavět svépomocí, tak ušetříte i půl milionu. Největší položku ušetříte za práci /ne vše ale lze dělat bez odborníků, např. založení stavby, zaměření, stavební dozor…/. Záleží i kolik času budete věnovat shánění materiálu a smlouvání o cenách.
Edit: Ještě chci dodat, že uvedené ceny jsou v základu, tam lze ušetřit, ale pokud chcete nadstandard /lepší podlahy, obklady, okna, dveře../, tak se automaticky cena navyšuje. Ale podle mě se do uvedené ceny svépomocí určitě vejdete i s nadstandardem. Firmy totiž na barácích na klíč vydělávají nehorázné peníze.
Jé tak to mám radost potěšila jsi mě
docela jsem měla obavy, že to nezvladneme chtěla bych se vejít do 2milionů. Samozřejmě bych brala o trochu větší domeček, ale tam bychom se do této ceny nevešli. Domino se mi taky líbí má krásně velké místnoti v patře, akorát se mi tam moc nelíbí to schodiště v obýváku jinak moc pěkný domeček.
@Lucik084 nám to schodiště v obýváku zrovna vyhovuje
Máme rádi otevřené prostory.
Jinak, všimla jsi si, že Gservis má uvedené ceny bez DPH? Ale do dvou miliónů se vejdete i s DPH.
Mě se taky moc líbí, ale řekla jsem si, že kvůli hluku byh raději v chodbě
ale jinak je to opravdu moc pěkný domeček našla jsem ohlasy na něj i v jiných diskuzích!! Hlavně se mi právě libí, že u toho Domina vidíš tak nějak jak budou vypadat i ty pokojíky u toho Pedra tam nemají fotky zevniř domu jen z venčí
tak snad všechno klapne a podaří se nám ho postavit. Zatím jsme koupili pozemek a projekt a teď jsme ve fázi zařízení hypotéky a povolení stavebním úřadem, ale na jaře pokud to vše půjde rychle tak bychom chtěli začít stavět.
Kamarad stavi od gservisu lyru. rozpocet ma 2,1milionu, je to cena i s praci(ale stavi mu to znamy, tak to ma levnejsi).
@Lucik084 tak držím palce, ať se vám to hlavně povede se vším všudy tak, jak si představujete. Bude to teda dřina. My budeme stavět až za dva roky. Mohla by jsi pak poreferovat, jak dopadla hrubá stavba. Jsem zvědavá o kolik se bude lišit skutečná cena a cena od GServisu. Abych byla přesnější, tak u Domina plus 2 /s garáží/, který chceme stavět, je cena za hrubou stavbu cca 1.360.000,– bez dph. Naše předběžná kalkulace hrubé stavby svépomocí je cca 800.000,– s dph. Pak je třeba brát taky v potaz nečekané výdaje, takže alespoň cca navíc 100.000,–. Ale, jak říkám, přítel je stavař a v tomhle oboru máme hodně známých.
Děkuji Marti
tak to taky ušetří tak půl milionu oproti cenně na internetu
supr holky děláte mi radost aspon vím, že je to možné
lyra je hodně podobná zvenčí tomu Pedru, ale je větší
Jo a ještě jsem chtěla dodat, že pokud chceme v projektu dělat nějaké změny, tak nám bylo doporučeno zadat to nějakému nezávislému projektantovi. GServis si totiž za změny účtuje hodně. Takže koupit projekt od GServisu, zařídit, aby tam bylo zapsáno „změny povoleny“ a vyhledat schopného projektanta za lepší peníze. V ceně projektů není například podlahové topení a jiné vymoženosti. Ale asi jak u kterých. Nevím, zkušenost zatím nemám ![]()
Kallisto maš supr, že máš přítele stavaře ten se aspon vyzná já se v tom trošku ztrácím až mám obavy jestli vše zvládnu zařídit. Přítel je věčně v práci a já s prckem doma tak to zařízování zbylo hold na mě
ale jestli to výjde tak nám hrubou stavbu postaví táta s nějakým kolegou z práce jsou zedníci tak na tom bychom měli dost ušetřit a taky přítel dělá elektriku tak to si taky udělá sám akorát materiál musíme nakoupit. Děkuji moc určitě potom můžu napsat jak postupujeme
mám strach, že se to bude vše šílěně táhnout když vidím, že úřady mají na vše 30dnů.
No Právě, že to bude pouze projekt domu
k tomu se musí nechat projekt osazení domu na pozemek a projekt k topení, elektrice a voda
takže dalších 30tis navíc
@Lucik084 kdysi mi posilal rozepsany rozpocet, ale nemuzu to najit…jestli to najdu,poslu.my take planujem baracek.mame koupeny projekt klassik 158 a prave jsme si nechali zapsat do projektu, ze jsou zmeny povoleny. prohozeni vstupu, jinak okna atd. s projektantem se dalo na vsem dohodnout. dokonce nam rekl, ze nam zmeny zakresli az podle potreby uradu, abychom ted zbytecne neplatili.
@Lucik084 tak pokud máte v rodině zedníky a ještě elektrikáře, tak jste s hrubou stavbou za vodou. Určitě vše dobře dopadne, menší komplikace jsou všude, ale zvládnout se to dá. Taky mám strach, ale kdo nic nedělá, nic nemá, že. Úřady ani nebudu komentovat, známá teď staví a ty papírovačky jim zabraly rok
My to máme naštěstí pozvolné. V létě zasíťujeme pozemek, 2014 hrubou stavbu, tu necháme vymrznout a 2015 dokončení. Plány hezké, uvidíme jaká bude realita ![]()
@Marti89 taky bych prosila poslat ten rozpočet pro porovnání, please ![]()
Marti takže když chceme ještě přehodit třeba dveře a nebo ubrat střešní okno tak stačí když mi tam Gservis dopíše změny povoleny? zatím jsem poslala objednávku a paní říkala, že během 27 a 28 můžu ještě zavolat kdybych chtěla něco pozměnit. a já bych chtěla přehodit dveře a ubrat právě ta střešní okna.