Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mohla Ti natéct lymfatická uzlina. Někde jsem četla, že je to možné.
@Jitka.Poklicova píše:
Ahoj všem, mám za sebou první dávku vakcíny Pfizer. Byla jsem před dvěma dny. Po očkování žádná reakce nebyla kromě citlivosti v místě vpichu jenomže druhý den k večeru mě začali docela dost bolet pod ramenem v oblasti podpaží jakoby vlastně ve stejné úrovni s prsem. Bolest cítím pro zvednutí ruky a při doteku a když přimáčknu ruku ruku k tělu tak mám pocit jako by tam něco pod kůží bylo, jako bych něco zmáčkla (prosím nechte si vtipy o čipech apod..nejsem na to zvědavá). Přijde mi to jako bulka nebo něco takového, ale možná se mi to jen zdáchci se zeptat, měl někdo takovou reakci? Případně jaké neobvyklé reakce se vám po očkování ještě dostavily? Díky za zkušenosti
vím o dvou ženských s takovou reakcí, taky bulka, nateklé pod paží. Trvalo to tak čtyři dny.
Jo, měla jsem to samé. Natekle uzliny v podpaží. Zmizelo to. Dle doktora je to častá reakce.
Já mám po 2.dávce Pfizeru zvětšenou uzlinu už 10 dní. Prý je to běžné hlavně u mladých očkovanych
@aiwwa píše:
Jo, měla jsem to samé. Natekle uzliny v podpaží. Zmizelo to. Dle doktora je to častá reakce.
Celkem logická reakce při imunitní reakci, ne? Při spousta nemocích natečou uzliny, jelikož imunitní systém bojuje s nemocí a tady bych řekl, že je to stejné… ![]()
Hlasim jen bolest v miste vpichu a pak neco jako horsi bolest hlavy cca 40 hodin po. Jinak nic vic.
@Pears206 píše:
Mohla Ti natéct lymfatická uzlina. Někde jsem četla, že je to možné.
Ne mozne, ale bezne. Normalni reakce.
@Anyhippo píše:
Jojo, muze to byt. Melo by to ale do tydne odeznit.
Nemusi, klidne muze mit zvetsene uzliny vic nez dva tydny. A klidne i na krku.
Zcela normalni poockovaci reakce. U pfeizera jsme to měli všichni z široké rodiny, obě děti u bexera a ja u příušnic.
Jak psaly holky je to uzlina. Já měla jen trochu bolest v místě vpichu a trochu únava. Jinak nic.
@jege píše:
Celkem logická reakce při imunitní reakci, ne? Při spousta nemocích natečou uzliny, jelikož imunitní systém bojuje s nemocí a tady bych řekl, že je to stejné…
Jojo, aspoň vím, že imunita maká. ![]()
@Anyhippo píše:
Jojo, muze to byt. Melo by to ale do tydne odeznit.
Já to měla natekle měsíc.
Chlap byl vcera a taky bolest ruky az do zad. Nebylo mu vubec dobre a citil se silene unaveny, tak pak z prace ho pustili rovnou domu. Dneska prej uz jen na dotyk to citi a neni si jistej jestli ty zada boli z ockovani.
Ahoj všem, mám za sebou první dávku vakcíny Pfizer. Byla jsem před dvěma dny. Po očkování žádná reakce nebyla kromě citlivosti v místě vpichu jenomže druhý den k večeru mě začali docela dost bolet pod ramenem v oblasti podpaží jakoby vlastně ve stejné úrovni s prsem. Bolest cítím pro zvednutí ruky a při doteku a když přimáčknu ruku ruku k tělu tak mám pocit jako by tam něco pod kůží bylo, jako bych něco zmáčkla (prosím nechte si vtipy o čipech apod..nejsem na to zvědavá). Přijde mi to jako bulka nebo něco takového, ale možná se mi to jen zdá
chci se zeptat, měl někdo takovou reakci? Případně jaké neobvyklé reakce se vám po očkování ještě dostavily? Díky za zkušenosti