Očkování od dvou let

146
10.6.21 18:33

očkování od dvou let

Dobrý den,
dcera měla ted dva roky a z mnoha důvodů jsme ještě neočkovali, ale nyní asi začneme tou hexou a doktorka nám řekla, abychom se obrátili na očkovací centrum v Praze a zjistili, jak se má dítě hexou očkovat - jaké schéma - když teprve budeme začínat ve dvou letehc, že s tím nemá zkušenost a neví, jak očkovat :nevim:. Zatím jsem jen psala na očkovací centrum do Prahy předevčírem mail, ale odpověď žádná. Počkám do pondělí a pak tam zkusím zavolat, ale zajímalo by mě, jestli je tu někdo, kd o začal až ve dvou letech a jaké mělo vaše dítě nebo má časové rozstupy v těch jednotlivých dávkách? A je někdo, kdo má zkušenost s pediacelem?

Děkuji za odpovědi. Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2690
10.6.21 18:37

To jako nemá dcera ve dvou letech žádné očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
10.6.21 18:40

@kazetkakiki doporučuju hledat, nebo se zeptaf ve skupině na Facebooku Informované očkování

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.6.21 18:55

Do ockovaciho centra (treba v Motole) vas vezmou jen pokud je dite vazne nemocne, pokud jste ocko odlozili jen z vlastni vule, nevezmou vas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2276
10.6.21 19:07

@Misasisi ja myslim, ze je naprosto kazdyho vec, kdy a jak necha sve vlastni dite ockovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
10.6.21 19:15

@peta1003 tak to určitě ale očkování základ by měla mít ve dvou letech 🤦🏻‍♀️ 👍to se na mě nezlob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.21 19:23

Dotazník k očkování dětí

Milé maminky,
Ráda bych Vás touto cestou poprosila o vyplnění dotazníku k mé diplomové práci, která se zabývá Vaším postojem k povinnému očkování Vašich dětí (do 18 let). Vyplnění nezabere více než 5 minut a je zcela anonymní.
Odkaz na dotazník zde: https://forms.office.com/…nsePage.aspx?…
Předem moc děkuji za Váš čas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
10.6.21 19:31
@Misasisi píše:
@peta1003 tak to určitě ale očkování základ by měla mít ve dvou letech 🤦🏻‍♀️ 👍to se na mě nezlob.

Proč? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2666
10.6.21 19:36
@Misasisi píše:

A to proč? Každého věc, jak nechá své vlastní dítě očkovat. Někdo očkování důvěřuje, jiný nikoliv, často na základě předchozích špatných zkušeností z rodiny či blízkého okolí. Pokud zakladatelka čekala do dvou let a chce začít nyní, pak je to v pořádku.
Někdo očkuje s nejčistším svědomím v termínu a vše, i to, co být nemusí, jiný se s čistým svědomím očkování do určité doby vyhne. Oba postupy jsou správné, protože to rodiče dělají v přesvědčení o nejlepším zájmu dítěte.
A ruku na srdce, rodiče znají své děti lépe než jejich pediatři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690

@Pidulka1991 proč? Protože je to základ… Např když dítě nemá očkování a pak se něco stane… Tak si máma pak trhá vlasy proč mu ho nedala.. A jelikož pracuji v nemocnici tak už sem zažila pár věcí s dětmi v práci. Očkování je prostě základ, to ať se na mě nikdo nezlobí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia

@kazetkakiki my máme teď 9m prcka a plán je taky počkat až do 2 let a když to půjde, tak nedávat hexu, ale pediacel. Když tak ráda pokecám na sz. Asi taky budeme pak hledat nějaké očkovací centrum. Co jsem zatím zjišťovala, tak se pak jede normální schéma a rozestupy, tak jak je doporučuje producent, jenom prostě později. Jsem moc zvědavá, jak to bude u vás.

• Citovat
  • Upravit
2690
10.6.21 19:37

@Sunlight515 jojo.. Začínat se má od úplného začátku aspoň to povinné očkování.. Pak ať si každý ockuje co uzná za vhodné… Ale jak říkám každého věc ale toto je opravdu základ. Zaskrt, tetanovka atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
10.6.21 19:41

@Misasisi zajímal by mě jediný případ, kdy dítě, které je doma by mělo mít všechna základní očkování. Z jakého důvodu? Jaké očkování je tedy tak smrtelně důležité, že nemůže být odloženo z jakýchkoliv důvodu až treba na období 2 let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
10.6.21 19:41

@Misasisi Tohle je opravdu na rodičích, jak se rozhodnou, protože existuje spousta dobrých důvodů čekat. Ono stačí mít v blízkém okolí jedny vážné následky očkování a rodič to pak vidí jinou optikou.

• Citovat
  • Upravit
4067
10.6.21 19:42
@Misasisi píše:
@Sunlight515 jojo.. Začínat se má od úplného začátku aspoň to povinné očkování.. Pak ať si každý ockuje co uzná za vhodné… Ale jak říkám každého věc ale toto je opravdu základ. Zaskrt, tetanovka atd.

Základ čeho? Státu? Tušíš vůbec, jak se lze nakazit třeba tím tetanem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek