Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zvažujete očkování dětí? Prosím, nepište vy, kteří máte s očkováním problém i u dospělých, tam je mi to jasné, chtěla bych názor lidí, co nemají problém s vakcínou, předem děkuji. Ptám se těch, kteří s očkováním problém nemají, už jsou naočkovaní nebo se očkovat chtějí nechat. Zvažujete i děti od těch 12let? Jak to vidíte?
Já mám tedy dítě 6+ ale předpokládám že i na tuto kategorii časem dojde. Ano, očkovat nechám, stejně jako nechávám vším co je nyní povinné.
Mit deti tak jo nechala bych. Ja beru za kazdy ockovani je pro ty decka dobre, ze si buduji i diky tomu lepsi imunitu. Sama jsem se ted posledni tri roky nechala doockovat a preockovat na vsechno mozny takze covid je jen proste dalsi ockovani v rade.
Ano, zvažuji to, ale ještě nejsem rozhodnutá. Vím, že rizika nemoci u dětí nejsou tak vysoká, na druhou stranu testování a restrikce jistě zatím nezmizí a očkovaní asi budou mít jednodušší život. Tak ještě aby nebylo rizikem pro děti očkování. Ale já i manžel jsme už očkovaní.
@ZuzaM píše:
Ano, zvažuji to, ale ještě nejsem rozhodnutá. Vím, že rizika nemoci u dětí nejsou tak vysoká, na druhou stranu testování a restrikce jistě zatím nezmizí a očkovaní asi budou mít jednodušší život. Tak ještě aby nebylo rizikem pro děti očkování. Ale já i manžel jsme už očkovaní.
mám to stejně, my už taky máme oba první dávku a neváhali jsme. U těch dětí taky zvažuju.
Ja zatim vyckavam. Nenechala jsem zatim ani sebe a v rodine uz jsou vsichni ockovani.Ani tak neresim nezadouci ucinky tesne po ockovani(teplota, bolest…)ale spis se bojim co to udela v tele v prubehu let. Hlavne u tech deti.Napr.jsem cetla o nemocech nervove soustavy atd..Kuli tomu, ze to neni probadany lek.Tak se mi deti teda vubec ockovat nechce.Ale nedovedu si predstavit cestovat do ciziny nenaockovaní.
U ditete urcite ne, urcite ne ted. Ja sama ocko mam. Nevyzkousenou vakcinu diteti fakt nedam, tech par studii je nic nerikajicich. Poradne se ukaze zda ocko funguje a jake ma vedlejsi ucinky po par letech. Deti jsou vesmes bezpriznakovy, s lehkym prubehem, ano par vyjimek je, ale ta cisla jsou v minimalni mire, takze pro me ockovani predstavuje zatim vetsi riziko nez covid..a o tom to je, kazdy musi zvazit pro a proti..
tak jako tak, az na podzim se ukaze, jak moc ockovani bylo uspesne, do te doby nad tim ani nehodlam premyslet..
Zatím ne, u dětí se bojím. Je to moc na rychlo. ![]()
Ale kdo ví možná změním názor ![]()
Ze sebe klidně pokusného králíka udělám, ale z dítěte ne. Naočkovat nechám za čas, až účinky těch nových vakcín budou víc prozkoumané. Teď bych to ještě neriskovala.
@Arboretka můj kluk chce jít. Takže jak bude možnost, objednám ho.. Je mu skoro 15, takže už má na to vlastní názor a já ho respektuji. Já se očkovat nenechám, doma jsme to probrali, argumentoval rozumně, takže ok, chce, půjde
Za tenhle prispevek diky, takto by meli uvazovat vsichni rodice.
Synovi je 10. Asi uvidím, jak to bude pokračovat dál, co pro něj očkování nebo neočkování bude znamenat za benefit/omezení. Ráda bych případně očkovala spíš později než dříve.
Radši bych neočkovala vůbec, ale… to jsem u sebe říkala taky a už budu mít 14 dní po prvním vpichu ![]()
@martina.se píše:
@Arboretka můj kluk chce jít. Takže jak bude možnost, objednám ho.. Je mu skoro 15, takže už má na to vlastní názor a já ho respektuji. Já se očkovat nenechám, doma jsme to probrali, argumentoval rozumně, takže ok, chce, půjde
dceři 14, taky chce jít. Argumentuje tím, že očkování jako každé jiné. Nechce testy už, chce výhody naočkovaných. A já právě u těch dětí taky nevím.
Mám to obdobně jako u sebe. Proti očkování nic nemám, spíše pro. Zrovna covid vidím jednoznačně pro u rizikových jedinců ( zdravotní stav, věk). Děti za rizikové nepovažuji, takže spíše očkovat nechci, ne kvůli zdravotnímu stavu. Ale tím, že nejsem ani rozhodně proti, tak možná nechám kvůli klidu s e vším testováním a možná i kvůli profitu pro společnost. Uvi.
@Arboretka píše:
dceři 14, taky chce jít. Argumentuje tím, že očkování jako každé jiné. Nechce testy už, chce výhody naočkovaných. A já právě u těch dětí taky nevím.
Jo, my to probrali, kluk měl argumenty velmi rozumné.. Dohledal si hodně informací atd.. Takže dobře, ví, proč to chce, já mu to zařídím.. Už třeba s ním jednat jako s dospělým, kor pokud se fakt zajímá.. Menší nedám, sama sebe taky ne.. Ale jeho důvody chápu, jde na SŠ, má kroužky atd.. A bez očkování je dost omezený co se života týče