Očkování covid děti 12+

3600
7.6.21 09:59

očkování covid děti 12+

Zvažujete očkování dětí? Prosím, nepište vy, kteří máte s očkováním problém i u dospělých, tam je mi to jasné, chtěla bych názor lidí, co nemají problém s vakcínou, předem děkuji. Ptám se těch, kteří s očkováním problém nemají, už jsou naočkovaní nebo se očkovat chtějí nechat. Zvažujete i děti od těch 12let? Jak to vidíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1498
7.6.21 10:11

Já mám tedy dítě 6+ ale předpokládám že i na tuto kategorii časem dojde. Ano, očkovat nechám, stejně jako nechávám vším co je nyní povinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
7.6.21 10:13

Mit deti tak jo nechala bych. Ja beru za kazdy ockovani je pro ty decka dobre, ze si buduji i diky tomu lepsi imunitu. Sama jsem se ted posledni tri roky nechala doockovat a preockovat na vsechno mozny takze covid je jen proste dalsi ockovani v rade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6422
7.6.21 10:23

Ano, zvažuji to, ale ještě nejsem rozhodnutá. Vím, že rizika nemoci u dětí nejsou tak vysoká, na druhou stranu testování a restrikce jistě zatím nezmizí a očkovaní asi budou mít jednodušší život. Tak ještě aby nebylo rizikem pro děti očkování. Ale já i manžel jsme už očkovaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
7.6.21 10:24
@ZuzaM píše:
Ano, zvažuji to, ale ještě nejsem rozhodnutá. Vím, že rizika nemoci u dětí nejsou tak vysoká, na druhou stranu testování a restrikce jistě zatím nezmizí a očkovaní asi budou mít jednodušší život. Tak ještě aby nebylo rizikem pro děti očkování. Ale já i manžel jsme už očkovaní.

mám to stejně, my už taky máme oba první dávku a neváhali jsme. U těch dětí taky zvažuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
7.6.21 10:41

Ja zatim vyckavam. Nenechala jsem zatim ani sebe a v rodine uz jsou vsichni ockovani.Ani tak neresim nezadouci ucinky tesne po ockovani(teplota, bolest…)ale spis se bojim co to udela v tele v prubehu let. Hlavne u tech deti.Napr.jsem cetla o nemocech nervove soustavy atd..Kuli tomu, ze to neni probadany lek.Tak se mi deti teda vubec ockovat nechce.Ale nedovedu si predstavit cestovat do ciziny nenaockovaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2513
7.6.21 10:43

U ditete urcite ne, urcite ne ted. Ja sama ocko mam. Nevyzkousenou vakcinu diteti fakt nedam, tech par studii je nic nerikajicich. Poradne se ukaze zda ocko funguje a jake ma vedlejsi ucinky po par letech. Deti jsou vesmes bezpriznakovy, s lehkym prubehem, ano par vyjimek je, ale ta cisla jsou v minimalni mire, takze pro me ockovani predstavuje zatim vetsi riziko nez covid..a o tom to je, kazdy musi zvazit pro a proti.. :nevim: tak jako tak, az na podzim se ukaze, jak moc ockovani bylo uspesne, do te doby nad tim ani nehodlam premyslet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
7.6.21 10:46

Zatím ne, u dětí se bojím. Je to moc na rychlo. :think:
Ale kdo ví možná změním názor :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2383
7.6.21 10:51

Ze sebe klidně pokusného králíka udělám, ale z dítěte ne. Naočkovat nechám za čas, až účinky těch nových vakcín budou víc prozkoumané. Teď bych to ještě neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.6.21 11:07

@Arboretka můj kluk chce jít. Takže jak bude možnost, objednám ho.. Je mu skoro 15, takže už má na to vlastní názor a já ho respektuji. Já se očkovat nenechám, doma jsme to probrali, argumentoval rozumně, takže ok, chce, půjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
7.6.21 11:47

Za tenhle prispevek diky, takto by meli uvazovat vsichni rodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
7.6.21 12:22

Synovi je 10. Asi uvidím, jak to bude pokračovat dál, co pro něj očkování nebo neočkování bude znamenat za benefit/omezení. Ráda bych případně očkovala spíš později než dříve.

Radši bych neočkovala vůbec, ale… to jsem u sebe říkala taky a už budu mít 14 dní po prvním vpichu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
7.6.21 12:26
@martina.se píše:
@Arboretka můj kluk chce jít. Takže jak bude možnost, objednám ho.. Je mu skoro 15, takže už má na to vlastní názor a já ho respektuji. Já se očkovat nenechám, doma jsme to probrali, argumentoval rozumně, takže ok, chce, půjde

dceři 14, taky chce jít. Argumentuje tím, že očkování jako každé jiné. Nechce testy už, chce výhody naočkovaných. A já právě u těch dětí taky nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
7.6.21 13:27

Mám to obdobně jako u sebe. Proti očkování nic nemám, spíše pro. Zrovna covid vidím jednoznačně pro u rizikových jedinců ( zdravotní stav, věk). Děti za rizikové nepovažuji, takže spíše očkovat nechci, ne kvůli zdravotnímu stavu. Ale tím, že nejsem ani rozhodně proti, tak možná nechám kvůli klidu s e vším testováním a možná i kvůli profitu pro společnost. Uvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.6.21 13:40
@Arboretka píše:
dceři 14, taky chce jít. Argumentuje tím, že očkování jako každé jiné. Nechce testy už, chce výhody naočkovaných. A já právě u těch dětí taky nevím.

Jo, my to probrali, kluk měl argumenty velmi rozumné.. Dohledal si hodně informací atd.. Takže dobře, ví, proč to chce, já mu to zařídím.. Už třeba s ním jednat jako s dospělým, kor pokud se fakt zajímá.. Menší nedám, sama sebe taky ne.. Ale jeho důvody chápu, jde na SŠ, má kroužky atd.. A bez očkování je dost omezený co se života týče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek