Očkování covid děti 12+

Napsat příspěvek
Velikost písma:
445
14.6.21 23:33
@Leenvecka píše:
@luckaa85 no jak byla pred dvema lety ta epidemie spalnicek u nas v Praze tak jsem nekde cetla, ze i ty vakciny maj nejakou zivotnost a ze by bylo fajn zvazit preockovani. Tak jsem se proste sla preockovat Priorixem a jak pisu, reakce prakticky zadna a ja mam alespon dobrej pocit, ze budu pripadne dalsich 20-30 let chranena.

Takhle to ale u této vakcíny nefunguje. Dospělí si už po ní nevytváří dlouhodobější imunitu. Je to v řádu jednotek let. Tak to zmiňovali právě v souvislosti s nedávnou epidemií a měl by to ale sdělit ošetřující lékař.
Tak se ještě opravím, že je to po přeočkování jen na několik měsíců.

Příspěvek upraven 14.06.21 v 23:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
14.6.21 23:41

Mam cas, dite ma po prakticky bezpriznakovem prubehu protilatek nejvic v rodine. Takze ja pockam, az mu klesnou a pak uvidim. Mezitim je druhe uz v procesu, to melo po horsim prubehu protilatek uz malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
15.6.21 06:45
@Leenvecka píše:
no tak hlasim bolest ruky a pak cca 40 hodin po neco mezi migrenou a bolesti hlavy, stacil na to ibalgin a tri hodiny spanku. Takze snad prvni davka reakce za mnou a uvidim po druhy davce.

tak snad dobrý, na druhou dávku prý bývá reakce trochu horší. Já jdu na druhou zítra, tak tě pak poreferuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39195
15.6.21 10:42

@Arboretka muz a svagrova byli na druhe pred tydnem. Oba bolela jenom ruka, stejne jako po te prvni, jinak nemeli nic. Oba dostali Pfizera. Ale dej vedet, me to ceka za mesic (2. davka).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
15.6.21 11:55

@Arboretka

@Arboretka píše:
@kikeciperka Vojtěch psal, že u dětí pod 12 let se o očkování neuvažuje.

Aha, no kdyby to ještě změnili tak určitě jdu s malou do toho:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.21 12:29
@kikeciperka píše:
@ArboretkaAha, no kdyby to ještě změnili tak určitě jdu s malou do toho:)

Pfizer chce registrovat vakcínu pro děti 5+ v září a pro mladsi pravděpodobně v říjnu. Jakmile to schválí EMA, bude se to očkovat i u nás.

• Citovat
  • Upravit
2250
15.6.21 13:21

@mamadvou hele, ale to by nefungovalo ani preockovani na tetanus ktery je taky co 10-15 let podle toho jakou vakcinu zvolis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
15.6.21 13:58
@Leenvecka píše:
@mamadvou hele, ale to by nefungovalo ani preockovani na tetanus ktery je taky co 10-15 let podle toho jakou vakcinu zvolis.

Tetanus je jiná vakcína. Nelze z jednoho očkování vyvozovat fungování druhého. Proto píšu, že takto to u této vakcíny (myšleno MMR) nefunguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
15.6.21 14:32
@mamadvou píše:
Tetanus je jiná vakcína. Nelze z jednoho očkování vyvozovat fungování druhého. Proto píšu, že takto to u této vakcíny (myšleno MMR) nefunguje.

I když… teď na to ještě koukám a názory jsou různé. Určování protilátek nemusí být přesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
24.6.21 15:51
@mroe píše:
Mam cas, dite ma po prakticky bezpriznakovem prubehu protilatek nejvic v rodine. Takze ja pockam, az mu klesnou a pak uvidim. Mezitim je druhe uz v procesu, to melo po horsim prubehu protilatek uz malo.

Tak imunita proti nějaké nemoci není snad jen o protilátkách… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
24.6.21 16:17
@rébi píše:
Tak imunita proti nějaké nemoci není snad jen o protilátkách… ;)

Ne, ale bunecna imunita se zrovna moc dobre nemeri…a dokud bude mit dost protilatek, nemusim to resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
24.6.21 17:14

Tak co, delta se tu rozmáhá, za měsíc dva bude dominantní, zase nás asi čekají krušné časy. Od 1.7. se budou moct očkovat děti 12+. Tak jak jste na tom, už jste se rozhodli, jestli necháte děti naočkovat? Dceři bude 15 v tom červenci a chce se nechat očkovat, manžel taky chce, já se trošku bojím a váhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
24.6.21 18:54

Nemáte někdo info, kde všude (ve kterých zemích) se očkují děti v té skupině 12 +? Alespoň EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
28.6.21 13:17
@Zlatývoči píše:
Nemáte někdo info, kde všude (ve kterých zemích) se očkují děti v té skupině 12 +? Alespoň EU.

Teď zrovna hovořil na ct24 o očkování dětí 12+ dětský lékař Petr Cibulka a říká, že zemí, kde se očkují děti 12+ je velmi málo, asi jen 4 a byl by opatrný. Což je pro mě zajímavá informace. I WHO prý mluví o zdrženlivosti, co se očkování dětí týká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39195
28.6.21 14:36

Poslouchala jsem ho a prave mi potvrdil to, kvuli cemu vaham. Ze dvanactilete dite je na tom imunitne, ale take hormonalne uplne jinak, nez 16 lete, je proste na zacatku dospivani a taky treba co se tyce rustu. Takze u nas budeme asi vyckavat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek