Očkování od dvou let

Napsat příspěvek
Velikost písma:
146
10.6.21 19:44
@Sunlight515 píše:
A to proč? Každého věc, jak nechá své vlastní dítě očkovat. Někdo očkování důvěřuje, jiný nikoliv, často na základě předchozích špatných zkušeností z rodiny či blízkého okolí. Pokud zakladatelka čekala do dvou let a chce začít nyní, pak je to v pořádku.
Někdo očkuje s nejčistším svědomím v termínu a vše, i to, co být nemusí, jiný se s čistým svědomím očkování do určité doby vyhne. Oba postupy jsou správné, protože to rodiče dělají v přesvědčení o nejlepším zájmu dítěte.
A ruku na srdce, rodiče znají své děti lépe než jejich pediatři.

Díky moc za názor. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia

@Lili93 žádné :roll:.

Ale opravdu škoda, že tahle diskuze zjevně skončí jak všechny diskuze toho typu, bez praktické odpovědi zakladatelce. Já byla děsně zvědavá na konkrétní zkušenosti. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2690

@Capelucia nikomu to neberu řekla jsem svůj názor ale rozhodně je lepší snížit nějaký riziko nemoci očkováním, než pak litovat toho že to dítě ho nemělo… A jak říkám vlv nemocnici i v praxi jsem toho zažila celkem dost 👍takže asi tak.. Jinak je to každého věc.. Ale prostě je to základ víc k tomu asi netřeba psát.. Každý ať si dělá co chce.. 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
10.6.21 19:45
@Misasisi píše:
To jako nemá dcera ve dvou letech žádné očkování?

Nemá, což se dá pochopit jasně z mé otázky. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4095
10.6.21 19:47

@Misasisi snížit riziko nemoci očkováním má význam v případě, že riziko očkování neprevysuje riziko nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
10.6.21 19:47

@Hibou ty joooo, nevím hele na zdravce mě to asi paní učitelka neučila.. Co myslíš.. 🤦🏻‍♀️Hele nic je to zbytečný sem něco psát.. Člověk napíše názor a vy se můžete zblaznit.. Je mi to sumak dělejte jak myslíte pak nebrecte 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2690
10.6.21 19:49

@kazetkakiki jojo :wink:tak ji hlavně naockuj ať pak nemusí chudák do lesní školky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
10.6.21 19:52

@Misasisi ale proč přispíváš do diskuze, ve které nemáš vůbec co povědět zakladatelce na její otázku? Je spousta diskuzí, očkovat či ne, kde se můžeš vyjádřit a tvoje příspěvky teoreticky mají co říct? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2690
10.6.21 19:54

@Capelucia já se vyjádřila že očkování je základ :wink: 👍nemusím tady o tom. Krafat celou dobu.. 👍 :wink:Mám taky jiný věci na práci :wink: 😁a konec konců je mi to už asi jedno její věc… A můžu si psát kam chci co chci a jestli budu reagovat nebo ne je čistě moje věc takže tak👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
10.6.21 19:56
@Capelucia píše:
@Lili93 žádné :roll:.Ale opravdu škoda, že tahle diskuze zjevně skončí jak všechny diskuze toho typu, bez praktické odpovědi zakladatelce. Já byla děsně zvědavá na konkrétní zkušenosti. :nevim:

Ano, já také a určitě dám vědět vám, které to zajímá. Osobně bych také žádné nedala, ale manžel chce alespoň to základní. Tak jsme udělali kompromis a po prostudování literatury, české i zahraniční, odborné, vědeckých článků, dokumentu a osobních zkušeností jsem se rozhodli nejprve vyčkat prvních 1000 dní života dítěte, ale nyní jsme to přehodnotili na dva roky dítěte, neboť já už nemohu unést ten tlak mého okolí a rodiny, že dcera ještě není očkovaná. Toto téma je ve společnosti velmi rozporuplné a já rozumím i té druhé straně, která nechápe tu, ke které se přikláním zrovna já.
Ale jak jsem již říkala - dám vědět, jak to s námi bude :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
10.6.21 19:57
@Misasisi píše:
@Capelucia já se vyjádřila že očkování je základ :wink: 👍nemusím tady o tom. Krafat celou dobu.. 👍 :wink:Mám taky jiný věci na práci :wink: 😁a konec konců je mi to už asi jedno její věc… A můžu si psát kam chci co chci a jestli budu reagovat nebo ne je čistě moje věc takže tak👍

Mějte se hezky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13993
10.6.21 20:18
@Misasisi píše:
@Pidulka1991 proč? Protože je to základ… Např když dítě nemá očkování a pak se něco stane… Tak si máma pak trhá vlasy proč mu ho nedala.. A jelikož pracuji v nemocnici tak už sem zažila pár věcí s dětmi v práci. Očkování je prostě základ, to ať se na mě nikdo nezlobí.

Myslím si, že je to na každém. My si zažili dost nepěknou reakci na očkování a byl velký boj, aby pak dcera prošla základním imuno vyšetřením. Musela jsem u pediatra podepsat reverz, místo toho, aby jí poslala na vyšetření. Když jsme se konečně po roce a pul od reakce dostali na imunologii(díky doporučujení jineho lékaře). Imunolozka okamžitě napsala kontraindikaci. Takže není vše černobílé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
10.6.21 20:46
@Pidulka1991 píše:
Myslím si, že je to na každém. My si zažili dost nepěknou reakci na očkování a byl velký boj, aby pak dcera prošla základním imuno vyšetřením. Musela jsem u pediatra podepsat reverz, místo toho, aby jí poslala na vyšetření. Když jsme se konečně po roce a pul od reakce dostali na imunologii(díky doporučujení jineho lékaře). Imunolozka okamžitě napsala kontraindikaci. Takže není vše černobílé

A u kterého očkovani a v jakém věku dítěte se vam to stalo, jestli nevadí, že se takto ptám. Bohužel i já mám ve svém okolí děti znamych (dvě děti), které bezprostředně po očkování začaly mít poruchu spánku a bohužel to přetrvává dodnes. Je jím tedy lehce přes dva roky a spánek hrůza. Do té doby spaly děti poměrně dobře s občasným probuzením. Rodiče jsou totálně vyčerpáni, zkoušeji už různé alternativní cesty, ale zatim bez úspěchu a děti tedy mají i nějaká očkování navíc, ne jen základní. Jedno z dětí bylo ockovano s rýmou a druhé dostalo v jeden den jedno povinné + nepovinné, což považuji za zásadní chybu lékaře, že dal dvě očkování najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
10.6.21 21:27

@kazetkakiki Pediacel se nedá v ČR už sehnat. U hexy ve 2 letech bych měla větší strach z reakce. To očkování je dimenzované pro kojence, kteří nemají ještě moc vyvinutou imunitu, takže je to pořádně „nakopne“. Když to dáš dítěti, které už imunitu celkem vyvinutou má, tak bych se bála nežádoucích reakcí víc než kdyby první hexu dostalo třeba v roce. Naopak MMR je lepší dát až po dvou letech, kdy reakce bývají méně časté.
Teď jsem se podívala do údajů o Hexacimě a tam přímo píší (odstavec 4.8):
„Bezpečnost vakcíny Hexacima u dětí starších 24 měsíců nebyla prověřena v klinických testech.“ Viz https://www.ema.europa.eu/…ation_cs.pdf
Takže postoj vaší doktorky, že vás raději pošle do očkovacího centra, mi přijde jako celkem rozumný. Budou tam s tím mít větší zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
2685
10.6.21 22:27

@pet p Vnučka až na úplně první očkování ve dvou měsících, které jí způsobilo silné křeče a otok mozku, neměla žádné další vakcinace. Dcera začala doočkovávat malou ve věku 4 let a 4 měsíců a vše v pořádku. Do půl roku dostala vše zpětně a neměla ani teplotu u jakéhokoliv vpichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek