Reakce po TBC?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
28.4.20 23:30
@Hoa Mai píše:
Mam ockovane vsechny tri deti a cim drive byly naockovane, tim lepe a rychleji se to hojilo. Takze pokud naockovat chces, zbytecne bych to neodkladala, je to kontraproduktivni.

Díky za reakci. Pediatra nás posílala už kolem 8 měsíce prcka, ale já blb jsem tam nešla. Teď mu je 18měsíců a chci to dohnat. Proto se ptám na ty aktivity, protože už je „starší“ dítě. Máme jít na kalmetizaci 14.5. a pak na konci června máme jet na chatu na týden na samotu. Proto řeším ty reakce, nevím co bych pak dělala když by měl třeba nějakou sepsi nebo něco podobného… nejbližší nemocnice bude asi 80km.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.4.20 23:32
@luci.no píše:
Jako reakce je zdureni/hnisani v miste vpihu. Ale to az po nekolika tydnech (uz si presne nepamatuji). Koupat se deti mohly. Aktivity jsem neresila, jednalo se o novorozence. Ale mam dojem, ze tam omezeni neni. Po 3 mesicich jsme sli na kontrolu, zda je reakce spravna, a az pote jsme mohli dat dalsi ockovani. Misto vpichu jsem vysusovala lihem (na doporuceni kalmetizacni). Jen pozor, aby si to dite nestrhlo (ja to zalepovala a zaroven nechavala vetrat).

Ahoj, díky za reakci. Nevzpomeneš si prosím po jak dlouhé době byla ta reakce? My máme jít na kalmetizaci 14.5. a na konci června chceme jet na samotu do lesa (nejbližší nemocnice cca 80km), tak se trochu bojím, že nevím co čekat. Díky

• Citovat
  • Upravit
2996
28.4.20 23:45
@Anonymní píše:
Ahoj, díky za reakci. Nevzpomeneš si prosím po jak dlouhé době byla ta reakce? My máme jít na kalmetizaci 14.5. a na konci června chceme jet na samotu do lesa (nejbližší nemocnice cca 80km), tak se trochu bojím, že nevím co čekat. Díky

Jsou to uz 3 roky. Ta reakce ma probehnout. To je znamka toho, ze to bylo spravne pichnute a dite si udela protilatky (tak nejak to rikala kalmetizacni). Tusim, ze do mesice to zdurelo a pak to nejaky cas „rostlo“, nez se to zase zacalo zmensovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
29.4.20 09:09
@Anonymní píše:
Díky za reakci. Pediatra nás posílala už kolem 8 měsíce prcka, ale já blb jsem tam nešla. Teď mu je 18měsíců a chci to dohnat. Proto se ptám na ty aktivity, protože už je „starší“ dítě. Máme jít na kalmetizaci 14.5. a pak na konci června máme jet na chatu na týden na samotu. Proto řeším ty reakce, nevím co bych pak dělala když by měl třeba nějakou sepsi nebo něco podobného… nejbližší nemocnice bude asi 80km.

Moje prostredni dite bylo ockovane v 10 mesisich, nekdy behem cervence, takze hnisava reakce se objevila nekdy na zacatku zari. Syn v te dobe navstevoval detskou skupinu a chodili jsme na plavani. Nijak jsme aktivity neomezovali. Jediny problem byl v tom, ze ta hnisava reakce (ta chtena myslim) trvala dele, vyhnisalo mu to a prasklo nekolikrat a byli jsme s tim asi 3× na kontrole v kalmetizacnim centru (tam si nas zvali, ne ze bych ja sama plasila). Podle toho, co mi rikala doktorka, je to tim, ze starsi dite uz se setkava s ruznymi patogeny (kontakt s jinymi lidmi a detmi, strka veci do pusy, hrabe se v hline, pisku…) a ta jeho imunita uz se tolik nesoustredi na potlaceni te ockovaci reakce, protoze ma mnoho dalsich podnetu, na ktere musi reagovat. Nicmene nas tam vzdycky jen zkoukli, konstatovali, ze je to v norme, na aktivity jsem se ptala a pry je zbytecne se omezovat, takze jedine co, tak jsme odlozili povinne ockovani az po uplnem vzhnisani te reakce, coz trvalo dele.
Byt tebou, tak bych ockovala ted, protoze jestli jedete nekam na samotu a navic bude leto, tak budete mit mensi sanci, ze vam hojeni prodlouzi nejaka viroza, ryma apod. Navic, pokud by se vyskytla nejaka komplikace, budete sice muset dojet dal, ale nejspis to nebude nic akutniho. Co jsem tak cetla, tak pokud uz je nejaka komplikace, tak to, ze se ta hnisava reakce zapouzdri a nepraskne a musi se propichnout. Jine komplikace jsou vzacne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
29.4.20 09:32
@Anonymní píše:
Díky za reakci. Naše pediatra posílá na kalmetizaci všechny děti. Posílala nás už v 8 měsících prcka, ale já jsem to posunula. Teď mu je 18 měsíců a chci to dohnat. Dostali jsme celkem vyhubováno, že jsme tam tenkrát nešli.

Raději se zeptám - máte už za sebou očkování Priorix?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.20 08:39
@Hoa Mai píše:
Moje prostredni dite bylo ockovane v 10 mesisich, nekdy behem cervence, takze hnisava reakce se objevila nekdy na zacatku zari. Syn v te dobe navstevoval detskou skupinu a chodili jsme na plavani. Nijak jsme aktivity neomezovali. Jediny problem byl v tom, ze ta hnisava reakce (ta chtena myslim) trvala dele, vyhnisalo mu to a prasklo nekolikrat a byli jsme s tim asi 3× na kontrole v kalmetizacnim centru (tam si nas zvali, ne ze bych ja sama plasila). Podle toho, co mi rikala doktorka, je to tim, ze starsi dite uz se setkava s ruznymi patogeny (kontakt s jinymi lidmi a detmi, strka veci do pusy, hrabe se v hline, pisku…) a ta jeho imunita uz se tolik nesoustredi na potlaceni te ockovaci reakce, protoze ma mnoho dalsich podnetu, na ktere musi reagovat. Nicmene nas tam vzdycky jen zkoukli, konstatovali, ze je to v norme, na aktivity jsem se ptala a pry je zbytecne se omezovat, takze jedine co, tak jsme odlozili povinne ockovani az po uplnem vzhnisani te reakce, coz trvalo dele.
Byt tebou, tak bych ockovala ted, protoze jestli jedete nekam na samotu a navic bude leto, tak budete mit mensi sanci, ze vam hojeni prodlouzi nejaka viroza, ryma apod. Navic, pokud by se vyskytla nejaka komplikace, budete sice muset dojet dal, ale nejspis to nebude nic akutniho. Co jsem tak cetla, tak pokud uz je nejaka komplikace, tak to, ze se ta hnisava reakce zapouzdri a nepraskne a musi se propichnout. Jine komplikace jsou vzacne.

Díky moc za info. Vaham jestli již teď v květnu nebo zda to odložit třeba až na červenec, kvůli současné situaci ohledně viru. Na druhou stranu v červenci už asi opatření nebudou a zase bude všude spousty lidí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.20 08:40
@Pocahonta píše:
Raději se zeptám - máte už za sebou očkování Priorix?

Máme všechny povinné v ČR za sebou. Dala jsem i jedno nepovinné, teď nevím které to bylo. (Bylo to klasické očkování ne ta „vodička“ do pusy)

• Citovat
  • Upravit
1429
30.4.20 09:01
@Anonymní píše:
Máme všechny povinné v ČR za sebou. Dala jsem i jedno nepovinné, teď nevím které to bylo. (Bylo to klasické očkování ne ta „vodička“ do pusy)

To byl určitě pneumokok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.5.20 09:01
@Anonymní píše:
Díky moc za info. Vaham jestli již teď v květnu nebo zda to odložit třeba až na červenec, kvůli současné situaci ohledně viru. Na druhou stranu v červenci už asi opatření nebudou a zase bude všude spousty lidí…

Já bych šla teď, i vzhledem k tomu že plánujete byt na té chatě. Tam žádné davy lidi asi nemáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.20 11:55
@Hoa Mai píše:
Já bych šla teď, i vzhledem k tomu že plánujete byt na té chatě. Tam žádné davy lidi asi nemáte.

Tam budeme sami. Ale žijeme skoro v centru města, sice se lidem snažíme vyhýbat, ale občas někoho prostě potkáme. Než pojedeme na tu chatu tak budeme po očkování ještě měsíc doma… :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek