Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve Co si myslite o teto sedacce? Prodavac o ni mluvil tez dobre a i se mi celkem zamlouva, ale chtela bych slyset vice nazoru, pripadne mate nekdo s touto sedackou zkusenosti??? Pozitiva a negativa?? Podle ADAC dopadla velice dobre…
Máme ji a jsem spokojená, synovi se sedí dobře, žádný problém s ní není (má 125cm, 23 kilo, 6,5 roku) ![]()
Kopíruju z Fb, jedna paní tam dala recenzi
tak jsme dneska byli ve Spuntikovi osobne vyzkouset autosedacky 15-36 kg… mela jsem dva (tri, ctyri) favority.. romer kidfix sict xp… cybex solution x2 fix, cybex solution q fix… event. maxi cosi rodifix (tu jsme nazivo nevideli)… finale:… na 99 % pujdeme do recaro monza nova 2 seatfix…:))) co se polohovani tyce.. romer nejde polohovat! (kratky isofix) podsedak oproti ostatnim zminovanym kratsi.. tzn. mensi sedatko… cybex solution x2 fix.. nevyhodu v materialu (syntetika, dite se asi dost poti..) a v tom, kdyz je dite vetsi, ze nema velky prostor na raminka (dite je v sedacce do 150 cm, takze opravdu vetsi dite muze mit problemy)… cybex colution q fix - zatim neni testovana a je hodne odkryta, otazka, jak se bude chovat v pripade bocniho narazu.. z toho vyplyva, ze nas zaujala recaro monza nova 2 seatfix, jde polohovat, je dosti velika, operka na hlavu se da prifouknout, je moznost dokoupit stupatko na nohy, ma repracky:D a muze se pripojit hudba:o))), je z prijemneho prodysneho materialu..v ADACu jako vsechny vyse zminovane krome q fixu dopadla velmi dobre.. tak snad sem nekomu pomohla s vyberem:D
@araw Moni, to je moje recenze:DDD ale zatim nemam zkusenosti jak se v ni citi vetsi dite:D kazdopadne dekuji @Allons-y
@Cosmic jo, Recaro Monza nova 2 Seatfix je dobrá sedačksa, z hlediska bezpečnosti má 4 hvězdičky, je prostorná, má i repráčky a dofukovací opěrku, a dá se dokoupot opěrka na nohy, jen se mi zdá méně polstrovaná oproti konkurenci a kvůli repráčkům zbytečně drahá, protože sourozenec Storchenmühle Solar seatfix je úplně stejná jen nemá repráčky a je o 1150,– levnější
@steeve jj diky moc, ted koukam na tu Storchenmühle Solar seatfix a je pravda, ze je skoro totozna, jen asi trosku jiny material potahu a nema ten nafukovaci polstar a teda repracky, coz kvuli nim urcite sedacku clovek nekupuje:D
@Cosmic ona není podobná, ale úplně stejná( až na ty repráčky a nafukování hlavovky) ono totižRecro a Storchenmühle je jedna firma, vyrábějí v jedné továrně, akorát prodávají pod 2 názvy, protože z dřívějška je zákazníci pod 2 názvy znají.
ohledně potahů Recaro používá více semiš, u Storchenmühle je to více klasická látka.
@steeve diky za kompletni info, a jeste jeden dotaz na vas, na netu je hodne dohadu ohledne pouzivani sedacky viz.
Sedačky jsou určeny pro děti menší než 150 cm a lehčí než 36 kg. Vyšší dítě se poutá bezpečnostním pásem. — chape se to tak, ze musi byt splneny obe podminky nebo jen jedna???
pak pisou, ze dite pod 150 cm neni dobre pripoutat beznym pasem, ale co kdyz teda je dite, ktere meri 140 cm, ma vic jak 36 kg, kam s nim? do sedacky se nevejde, kdyz jsou sedacky jen do 36.. takze podsedak?
@Cosmic v zákoně je uvedeno, že sedačky jsou pro děti které nedosahují 150 cm nebo 36kg, podle toho co nastane dříve, takže pokud dítě jedno z těchto podmínek překročí již nepoužívá sedačku, ale poutá se pouze pásem
( i podsedák je sedačka a je pouze do 36kg)
@steeve Dobrý den, vzhledem k tomu, že jste tady na emiminu odborník přes autosedačky, měla bych na vás dotaz. Vybíráme sedačku ve váhové kategorii 9-36kg, jaký máte názor na Recaro Monza Nova SeatFix IS? Další otázka je na pásy, u naší postarší sedačky Cybex Pallas nám jdou těžko zacvaknout pásy v autě, jsou kratší, než bychom potřebovali (zacvaknout samozřejmě jdou, ale musí manžel, vychází to tak tak a pokud zapínám já, peru se s tím), myslíte, že by kvůli pultíku mohl nastat stejný problém i u této autosedačky Recaro Monza? Bohužel nemáme možnost to nikde vyzkoušet a ani nejbližší, 40km vzdálená prodejna, tuto sedačku neprodává.
Děkuji.
@kimm88 ano, u pultíkových sedaček může nastat situace, že nejde pulotík připnout, protože jsou pásy krátké, a může se to stát i u té Recaro, takže nejlepší je sedačku vyzkoušet osobně, jinak to Recaro je dobré, z bezpečnosti je srovnatelné s Cybex Pallas-fix a pod.
Dovoluji si obnovit diskuzi. Právě se rozhodujeme mezi Recaro monza nova II a Romer kidfix II sict. Nyní jsem se dočetla v diskuzi o Storchenmühle Solar seatfix.
Jsou již po roce nějaké zkušenosti a pro a proti?
@Cosmic @Allons-y
děkuji za radu
Dobry den, ja poridila nedavno Storchenmühle Solar IS SeatFixa jsme spokojeni, i kdyz maly si na pultik chilku zvykal. objednalajsem z nemeckeho eshopu, kde maji momentalne dopravu zdarma a cena byla super!! sedacka dorazila do tydne od objednani. opravdu doporucuji: http://www.windeln.de/…seatfix.html?…