Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Hezký den ![]()
po několikadenním hledání a porovnávání jsem se rozhodla pro tuto sedačku. Dnes jsem se byla podívat i v krámě, líbí se mi, ALE. Četla jsem spousty diskuzí na netu zda sedačku S nebo BEZ ISOfixu. Tato je bez ISOfixu a paní prodavačka tvrdila, že je skutečně po připoutání hodně stabilní, prakticky se ani nehne… Ale jsem nedůvěřivá a proto se ptám - mátě někdo tuto autosedačku? Je skutečně tak stabilní? ![]()
Děkuji moc za názory a přeji krásný den
![]()
Ahoj, otazka je, jestli mate v aute Isofix a pokud ano, pak bych na tom nesetrila a koupila radeji s Isofixem - my stali pred tim samym rozhodnutim - sedacka je bezva, malej (14 mesicu v ni zvladl 420km cestu na dovolenou bez problemu. Jee ted si uvedomuji, ze mame tu Izi combi, ale logika je stejna. Tak preji dobrou ruku pri vyberu
Určitě s isofixem, my máme sedačku kde se dá isofix zasunout a stabilita s a bez isofixu je teda dost rozdílná.
@Lenena Mám jiný typ, ale neboj, je to pořešené, posměrně poutám pásem a fakt se mi nehne. Vždyť i ty profláklé nejbezpečnější jsou taky na poutání pásem a jsou stabilní ![]()
Jen je potřeba si ověřit, že fakt poutáš správně, prohlídnout návod, ujistit se, že to není překroucené
Vyzkoušela bych přímo v autě a s dítětem a podle se rozhodovala. My máme BeSafe Izi Combi s isofixem a spokojenost.
Nemám možnost delšího odzkoušení, leda u toho krámku, než ji koupím…
isofix mám…
My sedačku zkoušeli příme v krámu. Dojeli jsme autem, vyzkoušeli s prodavačem jak sedí a pak koupili. Rozumný prodavač s tím nemá problém.
Tak tu možnost mám - vyzkoušet to u krámu, ale podle toho to asi nepoznám? Nebo jo? Aby sice na místě neseděla jak pecka, ale jen to vyjedu do ulic, tak se to začne kymácet?
Připoutat, posadit dítě a zkusit „zalomcovat“ se sedačkou, jak sedí. Lepší než nezkoušet vůbec ![]()
Bez zkoušení bych to neriskla…
, a má to mít nějakou minimální vůli, nebo se to nesmí hnout vůbec? Inteligentní dotaz, že?
![]()
Ahoj máme tu s isofixem a když je proti směru, tak spokojenost. Ale sem tam jsme s ní jeli, když byla po směru poutaná jen pásy a ač jsem se snažila dotáhnout kde co, tak se stejně v zatáčkách na můj vkus celkem dost kývala. Je možné, že máme jen blbé sedačky a asi by to chtělo víc vypodložit. Jen po této zkušenosti bych určitě volila isofixovou.
Ahoj,
máme nově sedačku Besafe Izi Comfort X3 2014, posměrnou, na pásy. Chtěla jsem protisměr, ale bylo mi prodavačkami vysvětleno, že jí nedostanu do auta (3dv.). Besafe byla jasná volba, ale musím říct, že jsem z toho dost rozčarovaná.
Díky za odpověď!
Takže z toho všeho mi nějak plyne, jestli jsem koupila dobře, jestli ji nemám vrátit a vybrat něco jinýho, asi romer, do jiný značky se mi nechce.
Navíc jako bonus jsem se táhla pro tu sedačku do Hostivic do Malvíku, že prý speciálka, poradíme posloužíme, všechno víme všechno máme. No, tak prd. Milion kravin, ale besafe jen jednu sedačku („moc nejdou, tak máme jednu než se prodá“), potah na to nee, objednejte a počkejte si atd. O nějakém profi ani nemůže být řeč-paní hledala na youtube jak se to přidělává do auta, když jsem o tom chtěla něco vědět tak mi odříkala co mají napsaný na stránkách, při druhé návštěvě kdy jsme byli koupit tu posměrnou jsem chtěla ať mi to dají do auta - a dávala mi to tam blbě, ještě jsem jí s dítětem na ruce musela radit a v podstatě pomáhat jak to má přidělat, jak jsem si to pamatovala z videa. Myslela jsem, že právě besafe prodává jen přes testované prodejny, vyškolené lidi…-tak asi je vyškolený jen pan majitel a pak to nechá na „holkách“.
@Kočule Mame izi combi, mame ji na isofix protismerne, nicmene vnitrek sedacky by mel byt stejny. Nas maly ma 90 cm a podhlavnicek ma tak v pulce vytazeny, pri spani mu taky hlava hodne klimba, ale jemu to dela vsude, jak tvrde usne, hlava mu jde dolu. Jinak my besafe kupovali pres prodejnu, ktera je tady v CR i dovozce, byli i na veletrhu s detskymi vecmi a opravdu vedeli a jestli se nepletu, tak i doplnky na eshopu meli. Ale primo tuto sedacku jsme si byli zkouset v sambaby v Ostrave, tam popravde pani taky tapala, my zrovna meli auto bez isofixu a hledala kde se vlastne upina pas. Jinak sedackam bez fixu moc neverim, meli jsme bouracku s malou autosedackou kdyz byly synovi 4 mesice a stacilo mi videt, kam sedacka i s prckem letela s tim pasem, totalne se to cele uvolnilo, takze uz ted se desim, az budeme nasi sedacku davat posmerne, to uz prave nebude na isofix, ale jen na pas, navic v nasem aute mi prijde, ze tyautosedacky na pas sedi divne…
@Kočule Dobře připoutaná drží pevně. Trochu záleží na sklonu sedadel. V mamčiném citroenu drží jak přibitá, v našem fordu se trochu pohne, když s ní zaklepu. Pro roční tam už ten „polštářek“ nepatří. Při spaní se mi tam ani jedno dítě nekroutilo. A jezdila mi v ní 4,5 letá dcera.
@Kočule k těm otázkám:
1. bohužel nikdo nevidí, jestli to bylo správně utažené či nikoliv, proč se to povolilo, jestli se sedačkou nikdo nemanipuloval, jestli jsou v pořádku pásy v autě a drží…, ale samo by se to povolit nemělo, a na druhou stranu, řidič je povinnen před každou jízdou zkontrolovat náklad i připoutání dětí, jestli jste měsíc nekontrolovala sedačku je to k zamyšlení
2. ty sedačky vydrží běžně do cca 105 cm výšky dítěte, takže buď máte špatně nastavený podhlavník, má být těsně nad rameny a nebo tam ještě vůle bude směrem nahoru, a něco dělá i ten polštářek, on nejen že zvyšuje dítě nahoru, ale i dopředu, takže po vyndání se dítě do té sedačky více zarazí, uvidítě až ho vyndáte
3. s usnutím dítěte je to v každé sedačce jinak, každá jde jinak naklopit, jsou různé sklony sedadel v autě, jiná sedačka může jinak sedět v jiném autě, to je nejlépe vyzkoušet před koupí a podle toho zvolit typ sedačky.
A ohledně prodavačů, všechny prodejny co prodávají Besafe by měly být proškoleny, jsou to speciálky, problém je v tom, že z té prodejny jede na školení 1 prodavač, a jak to vysvětlí ostatním je problém, navíc v těchto velkých prodejnách jako Malvík se prodavačky střídají a mají tam ten zmíněný milion kravin, takže musí znát vše od dudlíku po kočárek, a typ sedačky, kterou prodají jednu za měsíc nemají tolik v ruce, tím je nechci obhajovat, ale je to tak