Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prosím, je tu někdo kdo se dobře vyzná v autosedačkách a mohl by mi poradit, která z těchto sedaček je bezpečnější a lepší? Römer KID XP 2014 vs. Cybex Solution X 2014.
Děkuji
Máte zkušenost s Cybex Solution X?
Přidejte zkušenost s Cybex Solution XPodle testu má cybex Solution 2X hodnocení 73% a ochrana dítěte 71% a Romer hodnocení 68% a ochrana dítěte 61%
V autě mám 2× Cybex Solution X a 1× Cybex Solution 2X fix. S Romer sedačkami nemám žádnou zkušenost, protože tato značka mě nikdy nijak neoslovila ![]()
My máme pro starší dcerku Cybex Solution X2 (má zvýšenou boční ochranu proti nárazu) a jsem s ní spokojená. Jen když v ní dcerka usne, tak jí někdy padá hlava dopředu, ale to jen, když se před usnutím vrtí a mele…
Pro mladší máme Römer King plus a jsem s touto značkou také spokojená. Myslím, že jde o kvalitního německého výrobce, který v testech vychází také dobře.
My máme teď taky romer king plus a potřebujeme přejít na větší. Ale právě nevím na kterou
Víc se mi líbí vzhledově cybex, ale ta romerka mi příjde od pohledu bezpečnější. Ale testy jsem neviděla.
@iiiv obě sedačky mají 4 hvězdičky z bezpečnosti( přesněji 73 a 68%)takže rozdíl minimální takže nejlépe posaďte dítě do obou sedaček, a která mu bude pohodlnější tu kupte, je to přeci sedačka pro vaše dítě, ani s jednou neuděláte chybu.
Taky se rozmýšlím mezi těmato dvěma a nemůžu se rozhodnout. Nemá ta romer lepší boční ochranu? ale ta cybex prý drží lépe hlavičku, že nepadá dopředu třeba při spánku. Nevíte jestli je to pravda? prosím @steeve
@zuzuc Römer má boční ochranu po celé výšce, po celou dobu růstu dítěte, tedy chrání boky i ramena, u Cybexu jsou ve vyšších polohách chráněny pouze ramena, nejsou chráněny boky
u Cybexu se polohuje i hlavová opěrka, i když její primární funkce je při nárazu, ne pro spánek, ale dá se ta opěrka napolohovat dozadu, takže dítě má hlavu zakloněnou, u Römeru je zase ta opěrka tvarovaná do kornoutu, takže hlava nepadá, protože se opře o bok hlavové opěrky
Taky se rozhoduji mězi touhle dvojkou a pořád se nemůžu rozhodnout, dceři se vzhledově víc líbí cybex.
Mám pro obě holky romerky a jsem s nimi spokojená. Starší 10letá váží cca 35 kg a měří asi 140 cm a zatím se tam vleze i v zimní bundě, nemusíme oddělávat a nechávat jen podsedák.
Líbí se mi, že se dá u podsedáku regulovat šířka. Jen tedy potah v sedací části se už se páře, ale má ji přes 6 let a jezdíme dost často, takže to beru. ![]()
@briggitta to jsou dobrý držáky, zkusím tu cybex, vybrala si jí tak s tím nic nenadělám, holt jí dostala ta barva
![]()
@Boudice23 píše:
@briggitta to jsou dobrý držáky, zkusím tu cybex, vybrala si jí tak s tím nic nenadělám, holt jí dostala ta barva![]()
![]()
tsss, Zorka si kdysi vybrala tuhle
https://www.google.cz/search?…