Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
mám v plánu dělat k obědu kuř maso na čínský způsob nebo nějakou směs s rýží.
Mohli byste mi poradit co do toho vše dát jak dochutit a čím zahustit? Děkuju, tohle jídlo mi opravdu nejde
Můj recept: Osmahnu na trochu oleji kuřecí maso(jedno zda to je vykoštěná noha nebo prso), přidám jakoukoli zeleninu (co mám v mrazáku směsi nebo může být i hrášek nebo kukuřice v plechu)a pak přidám nudle (mám ty polívkové z čínské polívky, nebo můžou být rýžové nebo jakekoli těstoviny:)) a nebo rýži. Nezahušťuji. Přidávám koření dle chuti. Trochu soli, a sojové omáčky. Vše smíchám a hotovo:) A když o tom mluvíme, tak už mám vymyšlený oběd na dnes:)
čínská směs - orestuji různou zeleninu, osolím. Rýži vařím ve vodě s půl lžičkou kari. Maso udělám rychle na pánvi - osolené, opepřené plus kari, nejlepší nechat před přípravou naložené v troše oleje. nic nezahušťuji.
Tak já si maso nakrájím na kousky (máme rádi podlouhlé nudličky), smíchám s trochou rybí a trochou sojové omáčky a lžicí škrobu (Solamyl, Maizena). Zeleninu (pórek, mrkev, cibuli, fazolové lusky, papriku…) nakrájím také na podobné kousky a připravím si i česnek a zázvor (dáváme do většiny „čín“) příp. houby, oříšky atd.
V pánvi rozpálím olej, orestuju zeleninu (nesolím), přidám maso příp. další ingredience. Kuřecí stačí restovat 2-3 min. Pak přileju naběračkou trochu vody třeba z hrnce kde se vaří rýže. Opražený škrob se částečně rozpustí a vytvoří „tu omáčku“. Provařit minutku, je-li třeba dosolit. Podáváme s rýží.
Delam podobne, davam trochu skrobu, cinu nakladam predem, ale hlavne k ni kupuju nejakou dobrou ryzi, nejlepe jasminovou a varim ji v pare, nejdriv ji trochu povarim ve slane vode a pak sleju vsechnu vodu a dam ji do nejakeho hadru (mam takove z nemocnice) nebo pliny nebo cisteho kapesniku urceneho jen na toto, na paracek, priklopim poklickou a varim a je rozsypaci a vyborna..
Úplně jednoduše:
Dej do toho jakoukoli zeleninu nakrájenou na proužky - ideální směs na wok.
Nakrájené kuřecí maso stačí osolit, opepřit, lžíce oleje a lžíce Solamylu - ten to krásně zahustí.
Včera jsem to tak dělala a manželovi to moc chutnalo ![]()
děkuju, ale zjistila jsem že nemám solamyl můžu to obalit v mouce?
dělám čínu tak že na panvi na oleji osmahnu cibulku, na ni dam kuřeci maso na nudličky, až se orestuje, přidam žampiony, potom porek a papriku, popřípadě bambusové výhonky z plechovky. Až se to mirně orestuje přidám kari, sul, pepř a sojovou omačku podle chuti. Tot vše, nezahuštuji, jime to s rýží. Zelenina by v číně měla trošku křupat tak nedělám z mražené
cica píše:
děkuju, ale zjistila jsem že nemám solamyl můžu to obalit v mouce?
No můžeš, ale není to ono. Ten Solamyl udělá takovou „táhlou“ omáčku, jako v čínský restauraci, kdežto mouka to zahustí. Je to prostě jiný.