Recept na koláč

294
27.6.06 21:17

Recept na koláč

Ahoj holky,

na dovolený jsme jednou k snídani dostali koláč s tvarohem. Vespod bylo kakaový těsto pak tvaroh a na vrchu těsto světlý. Hrozně mi chutnal a tak jsem si řekla, že na tom nebude nic složitýho, marně však sháním recept, neznáte ho náhodou? Předem moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
439
27.6.06 21:42

Ahoj

já ten koláč taky miluju a marně sháním recept. Akorát já ho znám bez toho těsta nahoře
 Anni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
27.6.06 22:04

holky recept na tento kolac mam doma, z hlavy ho ted ale bohuzel nevim. Mam ho opsany od maminy, peceme ho uz dlouho, jmenuje se Vykládany kolac.
Recept vam poslu v patek, to se dostanu na PC. :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
27.6.06 22:17

Trojbarevné řezy

Spodní těsto:20dkg polohrubé mouky,10dkg cukru,10dkg másla,1 vejce, 2 polévkové lžíce kakaa,1/2 prášku do pečiva, 5 polévkových lžic studené vody.

Vrchní těsto: 20dkg polohrubé mouky, 20dkg cukru, 2 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1 sklenka oleje, 5 polévkových lžic studené vody.

Náplň z tvarohu: 3 tvarohy,40 dkg cukru, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky , trochu rumu, 1 lžíce solamylu, nakonec sníh z 3 bílků.

Do vymazaného, vysypaného plechu dáme nejdříve hnědé těsto, na něj tvaroh a navrch druhé těsto (světlé).

Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
9.7.17 21:33

Ahoj,
potřebovala bych prosím poradit, jak upéct klasické koláče (kulaté, uprostřed s náplní) tak, aby se mi při pečení nevyboulil prostředek (těsto pod náplní) a náplň pak tudíž nevytekla. Fakt nevím, co dělám špatně, důlek už jsem minule udělala fakt hluboký v domnění, že tentokrát se to nevyboulí a náplň zůstane pěkně uprostřed, ale bohužel, opět ten samý problém. A i když třeba náplň uprostřed zůstane (třeba hustá tvarohová), je pod ní tlustá vrstva těsta od toho, jak se pod náplní to těsto vyboulilo (hodně nakynulo).
Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
9.7.17 23:13

Já dělám důlky tak natřikrát, udělám si koláč s důlkem, počkám pár minut, ono to ještě nakyne v teple kuchyně a vydloubim ho znovu, zase počkám a naposledy, pak teprve plním. Náplň drží. Neboj se udělat ten důlek opravdu hluboký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
10.7.17 13:34
@Lucinka1986 píše:
Já dělám důlky tak natřikrát, udělám si koláč s důlkem, počkám pár minut, ono to ještě nakyne v teple kuchyně a vydloubim ho znovu, zase počkám a naposledy, pak teprve plním. Náplň drží. Neboj se udělat ten důlek opravdu hluboký.

Týjo, tak to je věda. Ale zní to logicky.
Já už teď ke konci dělala hluboké důlky že skrz dno bylo skoro vidět vál a stejně mi to pak tak dopadlo..ale postup, který popisuješ, by mohl zabrat, akorát je to náročnější časově..ale příště vyzkouším, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová