Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, znáte někdo nějaký opravdu dobrý recept, ve kerém se spotřebuje 1 a půl Hery? Za dva týdny prochází, tak bych ji nerada vyhodila. Díky.
prave vcera som robila, ale potrebujes k tomu este 1,5 tvarohu a 500 gramov polohrubej muky. z toho urobis tvarohove cesto. a to mozes spracovat na sladko alebo na slano. ja radsej na slano ![]()
momentalne su u mna oblubene kokosove rozteky. tvarohove cesto sa da do chladnicky aspon na 2 hodiny.
dalsi postup je ze si z bieleho cukru, hnedeho cukru a kokosu (alebo mletych orechov, ako chces) urobis jednu zmesku. cca 100 g bieleho cukru, 100 g hnedeho a 100 g kokosu, nemusi to byt presne, len nech je to v pomere 1:1:1.
polovicu tejto zmesy si das na dosku (ja torobim na papieri na pecenie ) a na to das polovicu cesta a vyvalkas do kruhu. ta zmes sa vtlaci do toho cesta, idealne z oboch stran. ked mas kruh, tak zoberies nozik a krizom ho poprekrajujes aby Ti vznikli trojuholniky- ako ked sa kraja pizza trojuholniky zatocis smerom od sirokeho konca k tenkemu- tak Ti vznikne taky zatoceny roztek, riadne este pootlacas do toho cukru a kokosu a das na plech. ked mas plech plny, das to na cca 180 stupnov a 20 minut do rury. je to mnamkaaaa. a fakt to netrva dlho to iste urobis aj s druhou polovicou cesta pravdaze.
a miesto kokosu mozes pouzit aj mlete orechy ![]()
dej je do sacku a hod na mrazak,az budes potrebovat,tak je vyuzijes ![]()
Banánová bábovka…vždycky se po ni zapráší
je to na jednu dávku, pokud máš 1,5 hery tak to udělej z jedné a půl dávky ![]()
25 dkg polohrubé mouky
25 dkg cukru
25 dkg hery
25 dkg rozmixovaných banánů (přibližně 2 velké a čím zralejší tím lepší. obvykle tam dávám banány co se mi nechcou už jíst, protože mám ráda právě ty zelenější
)
4 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
Heru utřeme s cukrem do pěny (vezmu mixer a mixuju, ručně to fakt jde ztuha
), postupně přidáme žloutky, mouku s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Potom přidáme rozmixované banány a nakonec zamícháme ušlehaný sníh z bílků.
Pracujeme rychle, aby banány nezhnědly.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a trochu jeho povrch potřeme mlékem, aby bábovka nepopraskala (vždycky to trošku poliju mlíčkem z krabice - nepatlám se potíráním
)
Pečeme asi hodinu při 150 stupních
Taky jsem nedávno řešila tento problém, tak jsem udělala buchtu z hery a je moc dobrá:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Ta banánová bábovka vypadá dobře, tu taky určitě vyzkouším
![]()
makapi píše:
Taky jsem nedávno řešila tento problém, tak jsem udělala buchtu z hery a je moc dobrá:
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
pekla jsem minulý týden a vynikající ![]()
soldi píše:
prave vcera som robila, ale potrebujes k tomu este 1,5 tvarohu a 500 gramov polohrubej muky. z toho urobis tvarohove cesto. a to mozes spracovat na sladko alebo na slano. ja radsej na slano
Soldi jaký používáš tvahor - vaničkový nebo zabalenou kostku? Máma nám totiž jako dětem dělala něco, čemu jsme říkaly vykrajovánky - těsto se vyválelo, rádýlkem jsme vykrajovaly různé tvary a pak se to na plechu upeklo a pocukrovalo a strašně nám to chutnalo. Jenže máma si vůbec na ten recept nemůže vzpomenout, jen si vybavuje, že tam snad byl tvahoh. Tak mě napadlo, jestli by to nemohlo být ono…
No a jinak přidám náš veleúspěšný rodinný recept na rychlou buchtu:
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr
1,5 hery
prášek do pečiva
Ze všeho udělat v míse žmolenku, cca 2/3 vysypat do formy (mám velikost asi 45×30 cm, do ní je to akorát). Umíchat 3 vaničkové tvarohy s cukrem dle chuti, přidat 1 vajíčko a vanilkový puding (buď prášek nebo uvařit zvlášť a smíchat), poklást ovocem dle chuti (někdy dávám i třeba 4 druhy ovoce - na každou čtvrtinu něco jiného) a navrch posypat zbytkem žmolenky. Upéct dozlatova. Výborná je druhý den, kdy se to všechno prosákne s tvarohem dohromady.
@Angel-X ahoj, me teda ta hera nesla vyslehat ani mixerem, takze testo je tuhy jak blazen- no za chvili to dam do trouby a uvidim ![]()