Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, potřebovala bych recept na jednoduchý, ale dobrý dort pro miminko - 1 rok.
Přijde i návštěva, tak aby jej jedli všichni, aby byl relativně zdravý, pěkný, né moc amatérský a ať se dá do něj zapíchnout i svíčka.
Moc díky.
Já dělala tento, upečený piškotový korpus, protřený malinovou marmeládou, potřený tvarohem, broskvovej kompot, želatina. Byl to můj první dort, se zdobením jsem si nehrála, tak to podle toho vypadá:-)
No chtěla jsem poradit z piškotů, ale to asi zavání amatérstvím ![]()
Tak si upeč piškot, tenké korpusy, promazej to třeba tvarohovou náplní nebo pudinkem, prolož ovocem.
Já jsem k druhým narozeninám dělala podle návodu na mléčný řez, do té náplně jsem přidala ztužovač od dr oetkera, který je přímo určený na jogurtové a tvarohové moučníky, pak jsem to celé tou náplní potřela a když to ztuhlo, posypala jsem barevným zdobením. Ale tím doporučuju sypat až těsně před servírováním, trochu to taje tou vlhkostí.
Já dělala z piškotů, na to zakysaná sm. s bílým jogurtem a ovoce a okolo jsem dala nestle sušenky, já to teda ani nesladila a chutnalo to mě i ostatním:)
Alyss píše:
Já dělala z piškotů, na to zakysaná sm. s bílým jogurtem a ovoce a okolo jsem dala nestle sušenky, já to teda ani nesladila a chutnalo to mě i ostatním:)
moc pěkné
a zakysanou v jednom roce už může prdola ![]()
hofka píše:
Já dělala tento, upečený piškotový korpus, protřený malinovou marmeládou, potřený tvarohem, broskvovej kompot, želatina. Byl to můj první dort, se zdobením jsem si nehrála, tak to podle toho vypadá:-)
moc krásný
![]()
obyč misku lehce navlhčit a dát dovnitř potravinovou folii, pak jsem stěny vyskládala z piškotů, dovnitř klasickou tvarohovou náplň se zakysanou smetanou a banány, vršek zase piškoty a až to ztuhlo tak jsem to prostě vyklopila na talíř a folii sundala…na to že se v tom celej vyráchal to bohatě stačilo ![]()
základ na dort bych zvládla, pořebuji přesný poměr na ty náplně, kolik čeho a jestli ty prďolci můžou v 1 roce zakys.smetanu?
Prosím o recept na tvaroh. něbo jinou náplň. Díky.
ahoj já dělala jablečný s piškotama. Aby vypadal líp, potřela jsem ho bílou čokoládou na ní dala jedlý papír a okolo šlehačku. Ta čokoláda se vším na sobě se dala krásně sloupnout aby to mohl jíst i mrňous.
a de se dá sehnat ten jedlý papír a krteček? Dort je fantastický !!!A prosím o stručný postup, jak na jablečný dort?
ja budu delat nejaky za tyden. hlavne MUSI mit tvat jednicky (manzel nakazal). udela normal korpus, vytvaruji a napln jeste nevim. prcek to stejne odmitne jist, je desnej nimra
ten jedlý papír mají buď v některých malých cukrárnách, viděla jsem ho na mmb a já kupovala na internetových stránkách www.upavoucku.cz ještě je potřeba koupit takový sladký gel jako lepidlo.
dort: formu vyložit piškoty, oloupat rozkrájet a rozvařit 1kg jablek ve 300 ml vody, můžeš podle chuti osladit. Pak ve 200 ml vody rozmíchat 2 vanilkové pudingy a do zhoustnutí vařit s jablky. Nalít do formy a alespoň 2 hodiny nechat v chladu.
https://www.emimino.cz/…ninam-18546/
https://www.emimino.cz/…ninam-42943/
https://www.emimino.cz/…-dort-40276/
a spousta dalších diskuzí… ![]()
no, chce to pocitat s tim, ze to deti nejedi, jen koukaji max matlaji
jizvíková píše:
no, chce to pocitat s tim, ze to deti nejedi, jen koukaji max matlaji
tak teda ten náš snědl celý svůj díl a dožadoval se dalšího
Ale máme otesánka, hlavně když na něj kouká víc lidí.