Receptíky pro mimča - 7m
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Boudice23 - já bych taky nechala rozmrazit a pak ohřála
jinak já jsem vyřešila maso tak že jsem si ho nakrájela a pak po porcích dala do sáčků (do jednoho se vlezou asi 3 porce rozdělené uzlíkem) a vždycky si ustřihnu kolik potřebuju a dám vařit se zeleninkou a tím mi vznikne i vývar kterým to všechno můžu trochu rozředit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já vařím jen z čerstvého masa, vždy co máme k obědu my, tak malýmu kousek masa a vařím taky se zeleninou a žloutkem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky super téma ![]()
Našemu malýmu bude v pondělí 8m…ale připadá mi, že jí pořád to samé ![]()
Navíc trošku bojujeme s domácím jídlem…ze skleničky sní téměř vše…ale domácí jak kdy… ![]()
Nejoblíbenější je mrkev, brambor, pastinak, cuketa, kureci maso a kousek maslicka…
Jak do něčeho cuketu nedám, tak mi to ta potvůrka malá nechce baštit ![]()
Každopádně tady je tolik krásné inspirace, že dnes zkusím udělat něco co ještě neměl ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer, taky se trochu zapojím do diskuze. Rajský dáváme od 6ti mes. Většinou je rozvařím v troše vody, dam oregano a s uvařenými těstovinami a kuř.masem. Bílý jogurty taktéž, ovocný od 7.měs. na doporučení dr. Fazolky jsou už v nějakém příkrmu od hami, dokonce už od 6teho měsíce. Jen si trochu nevíme rady s tvarohem, od kdy ho dáváte? Nám tahne na 11.mes. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak co se týká rozmrazování. Připravím si komplet celé jídlo v jednotlivých porcích do mrazáku. Pak jen rozmrazím porci (asi 200g) v mikrovlnce asi tak 5 min a půl min. ohřeju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
smoulinkak píše:
Dobrý večer, taky se trochu zapojím do diskuze. Rajský dáváme od 6ti mes. Většinou je rozvařím v troše vody, dam oregano a s uvařenými těstovinami a kuř.masem. Bílý jogurty taktéž, ovocný od 7.měs. na doporučení dr. Fazolky jsou už v nějakém příkrmu od hami, dokonce už od 6teho měsíce. Jen si trochu nevíme rady s tvarohem, od kdy ho dáváte? Nám tahne na 11.mes. Děkuji
Jaký ovocný jogurt by se měl dávat jako první?já dávám občas bílý ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Většinou podle ovocných přesnídávek, které jsme měli vyzkoušené. Nejprve jsme zavedly bílý jogurt, pak jsem do něj přidávala ovocné přesnídávky, no a podle toho pak ovocné jogurty: to už je pak asi jedno kterým se začne. Baštíme jahodové, merunkové, broskvové, borůvkové, švestkové, třešňové. Snažím se vybírat podle složení, aby ta ovocná složka neobsahovala nejlépe žádná umělá barviva, přidané škroby a zahuštovadla. Nejvíc nám chutná choceňský a holandia.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky co se týká tvarohu tak dřív jak v roce bych ho nedávala přece je jen tučnej a aby nezatěžoval ledviny.Jinak některý dr.doporučuje dávat kravské mléko od 10měs jiný od roku a to nekrabicové a pokud možno plnotučné.Tak jak psala šmoulinka tak ty jogurty zavádět klidně i marmeládu co máte.A já jsem zastáncem že od roku trošinku přisolím papání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
maminky prosím o radu… jak připravujete dítkám dýni ?? Dcerce bude v neděli 7 měsíců a chtěla bych jí jí zkusit dát… stačí to uvařit doměkka jen ?? se přiznám, nikdy jsem to tak nejedla možná taky jen jako mimi
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
prosím holky pište nějake nove napady co davat detem k jidlu dik
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já je to týden začala bramborovou kaši dělat s kravským mlíkem, po osmým měsíci se má začít přidávat do jídel. Holky a převařujete pořád vodu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jo mlíko jsem začala přidávat taky jinak vodu nepřevařuji proč už snad v poho ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já ještě převařuju, dcerka bude mít 8měs. ale dávám kohoutkovou, nekupovala jsem nikdy kojeneckou… jinak asi bych taky měla přestat pomalu převařovat… ![]()
Lucinka000 kde jsi prosím vyčetla, že se může kravské mléko přidávat od 8. měsíce ?? já všude četla od roku tak nevím… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tu dýni nakrájím na kostičky jako brambory a dám společně vařit s ostatní zeleninou (dávala jsem ještě mrkev) asi 20 min až půl hodiny a pak jen rozmačkám vydličkou. A ještě jsem četla receptík rozvařit dýni s hruškama. Taky vyzkoušíme.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit