Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, včera jsem se nudila a přemýšlela co udělat sladkého pro návštěvu. Našla jsem tento recept
http://sedme-nebe.webnode.cz/…-z-burizonu/
musím říct že recept vynikající, mlaskal nejen přítel ale i návštěva, ani jsem to nečekala
Hledala jsem další recepty s burisony, ale nic moc jsem nenašla. Pokud máte další recepty - šup sem s nimi ![]()
Doma delame burisonovou mozaiku. Vydrzi, zdrava a super na vylety.
@chipsa Recept žádný neznám, ale zaujal mě ten od tebe. Musím vyzkoušet ![]()
Burisonový hrudky. Strašně dobrý. http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
@Paoloska píše:
@chipsa Recept žádný neznám, ale zaujal mě ten od tebe. Musím vyzkoušet
Opravdu, sama jsem byla překvapená jak si návštěva pochutnávala. Je lepší když se dortík nechá přes noc uležet v lednici, burisony jsou ještě více lahodnější, protože se do nich vsákne čokoláda. A místo třešní jsem tam dala jahody.
@chipsa Ječný slad se dá běžně koupit ve zdravých výživách. Ale tuhle mozaiku znám a místo sladu se dá použít i med. ![]()
@chipsa Tak mám dort od večera v lednici a jsem moc zvědavá
. Překvapuje mě ale, že jsou burizony při kraji stále tvrdé ![]()
@Paoloska píše:
@chipsa Tak mám dort od večera v lednici a jsem moc zvědavá. Překvapuje mě ale, že jsou burizony při kraji stále tvrdé
Ahoj, tam je důležité burisony zalit tou horkou čokoládou a dále horkou smetanou se žloutky v páře. Pořádně tím směs burisonů promíchat aby to změklo. Já dále přidávám do směsi burisonů jahody, nakrájené na plátky. Přemýšlím, že zkusím rozmixovat jahody a přidat je do té celkové směsi.
@chipsa píše:
Ahoj, tam je důležité burisony zalit tou horkou čokoládou a dále horkou smetanou se žloutky v páře. Pořádně tím směs burisonů promíchat aby to změklo. Já dále přidávám do směsi burisonů jahody, nakrájené na plátky. Přemýšlím, že zkusím rozmixovat jahody a přidat je do té celkové směsi.
Tak to nechápu
V receptu je jasně napsáno, že z čokolády a burizonů se udělá korpus a po jeho ztuhnutí se plní krémem a třešněmi. Ne, že se vše zamíchá i s burizony…Dělala jsem podle receptu a ty jsi o žádné změně postupu nepsala
![]()
No to ano, ono to svým způsobem korpus udělá. Prostě nasypeš burisony do misky, zaleješ je horkou čokoládou, pak horkou smetanou se žloutky udělané v páře. Musíš to všechno pořádně promíchat a propojit, tak aby burisony v té směsi změkly. Naplácej to do dortové formy. Místo třešní jsem použila jahody, protože jsou měkké. Ale spíš je to podle fantazie. Klidně bys mohla použít i banány. Jahody na plátky můžeš dát do spodu a na to dát burisonovou směs. Nebo dát směs, doprostřed jahody a pak směs, tohle fakt záleží na tom co ti bude vyhovovat. Mě se osvědčily jahody na plátky dát do spodu, lépe se to krájí a nemusíš už do formy dávat žádnou ochrannou folii. Recept jsem dělala přesně podle návodu. viz níže. Akorát místo třešní jsem si tam dala jahody na plátky. A potom šup s tím do lednice!
@chipsa Podle toho návodu, co jsi sem dala jsi to tedy rozhodně nedělala, přečti si ho
. Škoda, že jsi sem ten svůj postup nenapsala hned. Tak snad i podle receptu to bude dobré. Uvidím večer.
No já jsem tento recept dělala už třikrát, takže mám vyzkoušeno co a jak. Uvidíš, večer napiš. Někdy je lepší si něco sama vyzkoušet a pak uvidíš, co tam bylo špatně a pro příště zlepšit
Tam jde hlavně o to, aby se udělaná směs vsákla do burisonů a oni změknou. Jinak si myslím že je jedno, zda tam máš jahody, nebo třešně, nebo banány.