Pařížský dort - jaký je ten pravý?

17
23.4.15 07:33

pařížský dort - jaký je ten pravý?

Ahoj maminky, chystám se péct dort pro maminku, s pečením nemám problém, ale když jdu na internet, marně hledám pařížský dort, je tam snad na 30 způsobů, převážně vedou tedy 2 typy…

1. Čokoládový korpus na něm 3-4cm vrstva pařížského krému, zalitý čokoládou a navrch bílá šlehačka.

2. Čokoládový korpus rozříznutý na 4 pláty, prokládaný pařížským krémem, zalitý čokoládou a navrchu bílá a čokoládová šlehačka.

Nejde mi ani tak o barvu té šlehačky co je navrchu dortu, ale spíše o to, jak je to s tím korpusem? Má se krájet na ty pláty? Nebo nechat v celku? :think:

Díky moc, jsem fakt AMATÉR!!! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
873
23.4.15 07:40

@lovedm v cukrárně u nás je krém akorát navrchu :D :) ale já osobně bych korpus prokrájela, aby krém byl v každé vrstvě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
23.4.15 07:59

Přesně jak píše @AdelaHores - u ná staky prodávají se šlehačkou nahoře, ale já nemám ráda suché těsto, tak bych promazala víc vrstev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
23.4.15 08:28

U nás v cukrárně je prokrajeny na 3 platky s vrstvami kremu mezi. Tak takto vypada z naší cukrarny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
23.4.15 09:02

U nás prodávají ten 1., může se to zdát suchý na pohled, ale když jsme si ho dávali, tak to těsto bylo tak křehké, že se úplně rozpouštělo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
23.4.15 09:27

Někde jsem četla, že malý korpus se nekrájí a šlehačka jen navrch, do velkého korpusu šlehačka uvnitř i navrch. Ale já ho dávám dovnitř vždycky, mám to tak raději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
23.4.15 09:34

A ještě přidám dobrou radu - pařížskou šlehačku/krém nech opravdu opravdu dobře vychladnout, dost jsem na netu četla, že lidi asi díky tomu kakau mají problémy s vyšleháním, ale já když jsem to dělala naposledy, venku bylo zrovna těsně nad nulou, krém jsem nechala na terase přes celý den stydnout a pak jsem do něho ponořila metly a měla jsem bez jakéhokoliv přidání ztužovače snad do půl minuty tu pařížskou tak hustou a tuhou, že mi v ní stála lžíce :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
23.4.15 09:47

My teda pečeme něco, co není asi „ten pravý“, nicméně do těsta se dávaji nastoruhaná jablka, takže suchý není ani náhodou. A je to vynikající, dělá se to furt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
23.4.15 09:56

Já peču také, ale tedy nekrojím. Upeču si korpus a na korpus jen natřu 2 vyšlehané šlehačky. Ty se vaří den dopředu to je jasné a do šlehačky se dají roztopit dvoje kaštany. Vynikající. Všichni moc chválí a rozdávám recepty.
Je to pařížský dort, je vláčný, výborný :palec: Každý rok ho peču bráchovi na narozky, má ho hrozně rád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
23.4.15 09:58

Tak ten pravý by měl být tmavý korpus vcelku a šlehačka nahoře. Na praxi jsme strikali slehacku v kruhu a stridali jsme tmavou a svetlou, posypat strouhanou čokoládou.
Jinak každý dělá dort jinak. Je lepší dát šlehačku i do vnitr, stačí rozriznout jen na pul aspon nebude korpus suchý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
226
23.4.15 10:10
@Mazlucha píše:
Tak ten pravý by měl být tmavý korpus vcelku a šlehačka nahoře. Na praxi jsme strikali slehacku v kruhu a stridali jsme tmavou a svetlou, posypat strouhanou čokoládou.

:palec: přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
23.4.15 13:20

Tak nakonec udělám ten pravý… korpus + navrch krém. Prosím @Gina jakou konkrétně používáte šlehačku na pařížský krém? :D

Jinak mamča ho má právě ráda, už minule jsme upekli nějaký kokosový s ovocem a říkala, že pravý pařížský je stejně nejlepší, ale musí to být ten pravý, dodala. A tak se jí teď nemůžeme zeptat, protože by jí to bylo jasné, že se na ní chystáme s dortíkem. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
23.4.15 13:38

@lovedm Deluxe (na obale je červené písmo) tuším výrobce Kunín

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie