Recepty pro dítě skoro 9.měsíců
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Recepty pro dítě skoro 9.měsíců
Zdravím, prosím napište mi nějaké recepty co děláte nebo jste dělali svým prckům… Už mi dochází nápady. Malá bude mít zachvilku 9.měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V devíti měsících jsem převážně kombinovala všemožnou zeleninu s hovězím nebo kuřecím masem. Pak jsme pridávali rýží, těstoviny atd. Dbala jsem hodně na pestrost zeleniny a nesnažila se o žádné kulinářské umění…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karmen1 já právě většinou uvařím maso a zeleninu. Někdy zeleninu rozmixuji a přidám i rýži nebo kuskus, ale přijde mi, že dělám furt to stejný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás frčí třeba těstoviny s avokádem a rajčetem. Už jsem dávala docela velký kousky všeho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vařená, dušená, pečená… různá zelenina různé mixy… pak maso telecí, krutí, kuřecí, hovězí, králičí… (maso 3-4× týdně) taky vařené, pečené, na páře, ve vodě…, rozmačkat, rozmixovat… přidat kuskus, rýži, brambor, těstoviny, jáhly, pohanku… a nějaký kvalitní tuk a hotovka… neřešit, nestresovat nehledat v tom vědu. Mimču je to celkem fuk. Někdy kolem 18-24m začne ohrnovat nos a bude vymýšlet
pak záleží co dovolíš a nedovolíš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomhle věku jsem už dávala hodně i stravitelnejsi luštěniny - červená čočka, zelené fazolky, hrášek. Maso hlavně nedávat furt kuře, naopak prťata by měly mít hlavně červené maso kvůli železu. Vařila jsem dost i krůtí a králičí, obecně tyhle masa vařím hodně, krůtí kupuju víc než kuře, chutná mi víc. Občas jsem taky koupila skleničku s lososem nebo jehněčím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky už sýry, dělala jsem těstoviny se zeleninou a cottage nebo mozzarelou. Taky občas do něčeho vajíčko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit